Treba sa aj pozrieť kto umrel. Drvivá väčšina chorých čo na to umreli mali 75+ rokov, prípadne to boli onkologický pacienti, ľudia s výrazne oslabenou imunitou, alebo srdcovovo-cvievnymi ochoreniami, či inak vážne chorý. Podľa odhadov len každý druhý ma príznaky, teda nakazených je reálne minimálne 2x viac. To štatistiku posúva do iných čísel. Pre veľkú väčšinu je to len otravnejšia bežná chrípka. Pre veľkú väčšinu ľudí, čo umreli by bol problém aj bežná chrípka. Netreba to zľahčovať, ale zase ani z toho robiť strašiaka.
ako clovek z citaneho textu ma pochopit co tym myslis a ze ty vlastne vsetko o tom vies. Ja to pisem preto lebo ludom v mojom okoli uz z toho pekne vyhrava, nie preto ze ta chytam za slovicka.
Tak to asi spočítali trošku blbě si myslím... Že takto to bolo aj minulý rok, že ešte ani neboli na sklade a už vypredané, a celý rok sa stále niekto pýtal na nejaké Koyuky... dopyt bol, ale ponuka nikde... A tento rok znovu, takého plánovača by som kopol voľakde... nejako tomu prestavam rozumieť...
CTM či Kellys nie sú veľké svetové značky. Okrem toho vyrábajú rôzne modely od detských až po ***** športové modely. To že sú malá viac menej lokálna značka znamená, že majú aj obmedzenú kapacitu na výrobu. Čo by potom mali osekať? Výrobu detských bikov? Tipujem, že za tie ceny čo stojí detský bike, tak majú asi najvyššie zisky. Či znížia produkciu cestných? Mestských? Horských bicykloch? Nie je to tak jednoduché.
inak madbugie a volodaj, podla vsetkeho tie sooty 50 tu v CR celkom este su. Pozeral som bikeranch a ski and bike kunratice a maju to skladom (a dokonca posielaju aj na SK:). Takze teoreticky sa este nieco najst da..
Idem to skúsiť. Bikeranch Sko skladom nemá, ale písal som do Ski and Bike, tak uvidím. Každopádne díky za radu.
P.S.: Takže ho majú na predajni a nie je problém s poslaním na Slovensko. Asi prestanem teda špekulovať a objednám.
Objednané, zaplatené tak uvidím. Pri zahraničnej platbe mi nedalo možnosť variabilného kódu, tak som ho napísal do informácie pre prijímateľa. Idem im ešte napísať, či to je OK. Ďakujem ešte raz.
mechanicke kotucovky maju zmysel ak jazdite bikepacking vo velmi odlahlych miestach kde v pripade poruchy hydraulickych nie je lahke najst servis kde vam to opravia. Inak neviem naco su tie mechanicke brzdy dobre, z kazdej strany pocujem ze su s tym problemy a nie je to idealne rovnako aj brzdny ucinok. Hydraulicke zacinaju od Tiagry alebo grx 400 atd. Kupovat mechaniky a zistit po par mesiacoch ze to nie je ono a chciet prehodit na hydro je financna samovrazda. Ak chcete usetrit rovno chodte aspon do tej tiagry.
Netvrdím že sú zle,no za mňa sú lepšie mechaniky a myslím že ľahšie na údržbu. Ja som nikdy neodvzdušnoval hydrauliky,za to som mechanické mal rozobraté tisíc krát. Mechanické na rovinaté cesty bohato postačujú,pre mňa teda isto. A to som ich jazdil na Lipovskych stezkach ? a nezabil som sa. Jazdil som aj hydraulické,a to na testovacom okruhu na Bikefeste,no tam už bol limit grip pneumatík.
odtiahnes 2 skrutky, natlacis trochu oleja zo striekacky do hadicky a zatiahnes naspat, nie je to nic tazke
vela ludi sa obava ze hydraulicke brzdy znamenaju problemy, ale z mojej skusenosti som servisom lankovych brzd stravil viac casu ako s hydraulikou, o predvidatelnosti brzdenia za kazdeho pocasia radsej ani nebudem hovorit, lanka nikdy viac
tak motyka asi vystrelila... po pár telefonátoch a sklamaní z nedostupnosti, sa predsa len niečo u jedného predajcu našlo... tak snáď to klapne a cca budúci týždeň bude Koyuk doma, záloha zaplatená, ale ukázal mi to v objednávkovom CTM systéme, všetko fuč...
to je sila totok... stále tomu akosi neverím...
idem k tomu objednať takéto dvojstranné pedále - z jednej strany klasika, z druhej SPDčka máte s tým niekto skúsenosti, neničia tie imbusové šróby tenisky?
madbugie ja mám tie pedále, a úplne v pohode. Do roboty chodím ak je sucho na biku a používam poltopánky a podrážka drží v pohode, tenisky tiež držia bez problémov.
tak motyka asi vystrelila... po pár telefonátoch a sklamaní z nedostupnosti, sa predsa len niečo u jedného predajcu našlo... tak snáď to klapne a cca budúci týždeň bude Koyuk doma, záloha zaplatená, ale ukázal mi to v objednávkovom CTM systéme, všetko fuč...
idem k tomu objednať takéto dvojstranné pedále - z jednej strany klasika, z druhej SPDčka máte s tým niekto skúsenosti, neničia tie imbusové šróby tenisky?
Ja ich používam už cca rok a som s nimi nadmieru spokojny. ničenie tenisiek som nepostrehol a to používam tenisky na nich na dennej baze, viac ako spd cka, a navyse tie imbusaky drzia super stabilne tenisku na mieste, zatial co na klasickych starych pedaloch sa mi noha bezne zosuchavala tak na týchto sa mi zatial noha nezosuchla ani raz.
inak ak by mal niekto záujem, všimol som si, že v predajni im tam jeden minuloročný Koyuk 1.0 (modro-žltý) vo veľkosti 56 visel na štránku... tuším za 820 €
Zdar,páni.Zvazujem prerabku "kokpitu" momentalne mam barany-brzd.+radiace paky SH 105 St-r7020 na kolesach kotuce hydrauliky..a chcem sa opytat ci nemate sajnu resp.skusenosti ako je to s vymenou za rovne riadidla+radenie+brzdove paky,(fitness bike)proste vsetko co ku tomu patri aby to jazdilo,radilo a brzdilo tak ako ma.Diky,diky vsetkym.
O postovne nejde.Ide len o to aby to vsetko pasovalo 🤔 chcem to dat prehodit do servisu tak aby mi tam potom nepovedali ze toto nesedi a toto je na p....
Rozhodol som sa kupit gravela. Chcel by som vas požiadať o radu(som laik).
Aky velky rozdiel bude medzi kellys soot 30 a 70 co sa týka využitia. Bike vyuzijem primárne ako tréningový prostriedok a budem jazdit vacsinou asfalt a kopce v Karpatoch. Pocitim ten 700 eurovi rozdiel? Mam ist radsej do tej 70tky, alebo mi bude stacit 30 a zvyšok penazi investovat do oblecienia, tachometra, atd. Dikees
Rozdiel je v prevodoch, Soot 30 má 2x8, Soot 70 má 1x11, rozdiel v brzdách mechanika vs hydraulika. Inak čo som rýchlo pozeral, zvyšok by mal byť rovnaký. Ja osobne by som šiel do dvojprevodníka, jemnejšie odstupňovanie, ak plánuješ asfalt a kopce.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
CTM či Kellys nie sú veľké svetové značky. Okrem toho vyrábajú rôzne modely od detských až po ***** športové modely. To že sú malá viac menej lokálna značka znamená, že majú aj obmedzenú kapacitu na výrobu. Čo by potom mali osekať? Výrobu detských bikov? Tipujem, že za tie ceny čo stojí detský bike, tak majú asi najvyššie zisky. Či znížia produkciu cestných? Mestských? Horských bicykloch? Nie je to tak jednoduché.
Idem to skúsiť. Bikeranch Sko skladom nemá, ale písal som do Ski and Bike, tak uvidím. Každopádne díky za radu.
P.S.: Takže ho majú na predajni a nie je problém s poslaním na Slovensko. Asi prestanem teda špekulovať a objednám.
Netvrdím že sú zle,no za mňa sú lepšie mechaniky a myslím že ľahšie na údržbu. Ja som nikdy neodvzdušnoval hydrauliky,za to som mechanické mal rozobraté tisíc krát. Mechanické na rovinaté cesty bohato postačujú,pre mňa teda isto. A to som ich jazdil na Lipovskych stezkach ? a nezabil som sa. Jazdil som aj hydraulické,a to na testovacom okruhu na Bikefeste,no tam už bol limit grip pneumatík.
vela ludi sa obava ze hydraulicke brzdy znamenaju problemy, ale z mojej skusenosti som servisom lankovych brzd stravil viac casu ako s hydraulikou, o predvidatelnosti brzdenia za kazdeho pocasia radsej ani nebudem hovorit, lanka nikdy viac
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/pedale/naslapne-mtb/shimano-spd-pd-eh500-naslapne-pedale-zar-sm-sh56.html
savings Shimano SPD PD-EH500 nášľapné pedále, jednostranné, tmavá sivá
52,99 € savings
MOC 90,99 €to je sila totok... stále tomu akosi neverím...
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/pedale/naslapne-mtb/shimano-spd-pd-eh500-naslapne-pedale-zar-sm-sh56.html
Ja ich používam už cca rok a som s nimi nadmieru spokojny. ničenie tenisiek som nepostrehol a to používam tenisky na nich na dennej baze, viac ako spd cka, a navyse tie imbusaky drzia super stabilne tenisku na mieste, zatial co na klasickych starych pedaloch sa mi noha bezne zosuchavala tak na týchto sa mi zatial noha nezosuchla ani raz.
savings Shimano SPD PD-EH500 nášľapné pedále, jednostranné, tmavá sivá
52,99 € savings
MOC 90,99 €https://bike.shimano.com/en-EU/product/component/105-5800/SL-RS700.html
https://www.bike24.com/p2300142.html
https://www.bike24.com/p2300139.html
https://bike.shimano.com/en-EU/product/component/105-5800/SL-RS700.html
https://www.bike24.com/p2300142.html
https://www.bike24.com/p2300139.html
Rozhodol som sa kupit gravela. Chcel by som vas požiadať o radu(som laik).
Aky velky rozdiel bude medzi kellys soot 30 a 70 co sa týka využitia. Bike vyuzijem primárne ako tréningový prostriedok a budem jazdit vacsinou asfalt a kopce v Karpatoch. Pocitim ten 700 eurovi rozdiel? Mam ist radsej do tej 70tky, alebo mi bude stacit 30 a zvyšok penazi investovat do oblecienia, tachometra, atd. Dikees
Zvyšok je na tebe. Či ti stojí ten rozdiel za to. Ja mám 100kg a mechanické kotúče mi v Karpatoch stačia. Prípadne pozri Decathlon,
https://www.decathlon.sk/cestny-bicykel-triban-rc-500-id_8502354.html čo je tiež zaujímavá voľba, alebo potom model RC520