niekde som cital ze v nemecku vdaka preciznejsiemu testovaniu vedeli odchytit velmi vela ludi co ani nemali ziadne priznaky... Aktualne su umrtia v nemecku celkovo 2 a v taliansku 463
bezpríznakového človeka nikto testovať nebude pokiaľ nemá správnu anamnézu (možný kontakt)
stále jedinou metódou je PCRka, ktorá je drahá a relatívne zdĺhavá (oproti ELISA alebo WB založených na detekcii protilátok) a samozrejme jej dostupnosť je limitovaná, takže mokré sníčky alarmistov o vyšetreniach na základe osobnej paranoje - zabudnite
jedna pani povedala ..... to je také slovenské, ??? prečo s ním kolega chodí ??? s takým dilom ??
mimochodom bol som s Fellnerom (dávnejšie) na takom dlhšom tripe, okolo 30 dní - 3 krajiny - úplne normálny človek nebol jeden problém, všetko sa riešilo za pochodu aj naše požiadavky, ktoré neboli vôbec v programe
a áno, stretol som tam (v zájazde) aj celkom ukážkových hlupákov
to dedko referuj jemu,nie mne, ja len posuvam, aky trulo to je,lebo hentake video pusti iba dilo
Vsetko fajn, tulen, len mi do toho kulturneho obrazu nezapada rychli vyvoj v Nemecku,kde to tiez so srdecnostou neprehanaju a napriek tomu sa zda, ze to rastie celkom svizne. Taktiez disciplina je u Germanov o niekolko radov inde ako u Talianov, uvidime ako by povedal Stevie Wonder.
bezpríznakového človeka nikto testovať nebude pokiaľ nemá správnu anamnézu (možný kontakt)
stále jedinou metódou je PCRka, ktorá je drahá a relatívne zdĺhavá (oproti ELISA alebo WB založených na detekcii protilátok) a samozrejme jej dostupnosť je limitovaná, takže mokré sníčky alarmistov o vyšetreniach na základe osobnej paranoje - zabudnite
ale no, obrazne Elisu máš hotovú pred obedom, real time RT PCR na obed, zdlhavá určite nie je, drahá áno
bikemartin bacha,poviem Ti jednu zaludnu vec,ktoru nevedia viaceri, SARS sa neprenasal v inkubacnej dobe a teraz niektorym odj3balo dekel, tam to bolo okamzite striktne utate v zarodku, preto take nizke pocty nakazenych/nebohych
toto skor vyzera uz na endemicku chorobu pre cely svet
SARS-CoV-2 nemusí byť vôbec sezónny vírus, keď sa porovnáva s MERSom (na 90% podobný), tak ten vôbec sezónny nebol/nie je. Zatiaľ nie je na to 100% odpoveď, čiže sa môže stať, že prenositeľnosť klesne, ale nezmizne a okrem zimných chrípkových období, budú ďalšie roky zimné chrípkové a korona obdobia a v lete korona zas.
a to SARS bol väčší borec aj čo sa týka r0 aj smrtnosti bikemartin tak s PCR som bol v úzkom kontakte hlavne kým som býval s Imrom H. (momentálne NOÚ) a to už je nejakých 15 rokov, tudíž sa asi "časy letu" zmenili
čo sa týka tej "teplotnej odolnosti", tak je samozrejme rozdiel v organizme/mimo neho, v hostiteľskej bunke/izolovaný virión, vlhko/sucho a tak ďalej, takže uviesť tu z brucha bez kontextu číslo je tak trochu kravina
no este ze je segra na materskej, uz by makala ako fretka na COVIDe s PCRkami tulenik podielal si sa na vyucbe ziakov u Peta Celeca na PRIFUKu? ak hej, tak mozno si sa so segrou aj stretaval pocas jej studia
a to SARS bol väčší borec aj čo sa týka r0 aj smrtnosti bikemartin tak s PCR som bol v úzkom kontakte hlavne kým som býval s Imrom H. (momentálne NOÚ) a to už je nejakých 15 rokov, tudíž sa asi "časy letu" zmenili
čo sa týka tej "teplotnej odolnosti", tak je samozrejme rozdiel v organizme/mimo neho, v hostiteľskej bunke/izolovaný virión, vlhko/sucho a tak ďalej, takže uviesť tu z brucha bez kontextu číslo je tak trochu kravina
pred 15 rokmi fičali gel based PCR (časovo náročnejšie), to dnes uvidíš možno v múzeu , ale nie v rutinnom labáku
cezo mňa sa síce prevalilo stádo budúcich biológov, kým som učil labáky z chémie, ale som úplne iná katedra, úplne iný pavilón a štruktúrna biológia je môj side job
(Peter má u nás asi tiež len nejaký side job, pokiaľ viem, väčšinový úväzok má na LF)
ja nehovorim o vysetreniach na zaklade paranje, ale prave na zaklade mozneho kontaktu
doublecitam hned na FB Kotlarovej prvy postreh,ze robi pre ELITU naroda=
jaaaaj ci je ten Fellner zakomplexovany truliguy.. on sa denne stretava s chorobami akym je COVID19
229E, NL63, OC43, HKU1, SARS, MERS zase vsadebolko/vsetkovedelko
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Už to začína, sa budú ľudia o mydlo zabíjať ochvíľu.
mimochodom bol som s Fellnerom (dávnejšie) na takom dlhšom tripe, okolo 30 dní - 3 krajiny - úplne normálny človek nebol jeden problém, všetko sa riešilo za pochodu aj naše požiadavky, ktoré neboli vôbec v programe
a áno, stretol som tam (v zájazde) aj celkom ukážkových hlupákov
ale no, obrazne Elisu máš hotovú pred obedom, real time RT PCR na obed, zdlhavá určite nie je, drahá áno
zdroj WHO https://www.who.int/csr/sars/e*****rve/epiindex/en/index1.html
bikemartin bacha,poviem Ti jednu zaludnu vec,ktoru nevedia viaceri, SARS sa neprenasal v inkubacnej dobe
toto skor vyzera uz na endemicku chorobu pre cely svet
ináč nikde som presne tuto info zachytil že vírus nemá rad teplotu nad 26st
SARS-CoV-2 nemusí byť vôbec sezónny vírus, keď sa porovnáva s MERSom (na 90% podobný), tak ten vôbec sezónny nebol/nie je. Zatiaľ nie je na to 100% odpoveď, čiže sa môže stať, že prenositeľnosť klesne, ale nezmizne a okrem zimných chrípkových období, budú ďalšie roky zimné chrípkové a korona obdobia a v lete korona zas.
ináč nikde som presne tuto info zachytil že vírus nemá rad teplotu nad 26st
človek má teplotu 36,5 to mi nejako nevychádza
bikemartin tak s PCR som bol v úzkom kontakte hlavne kým som býval s Imrom H. (momentálne NOÚ) a to už je nejakých 15 rokov, tudíž sa asi "časy letu" zmenili
MERS R0 cca 1
COVID19 R0 cca 5
no este ze je segra na materskej, uz by makala ako fretka na COVIDe s PCRkami
tulenik podielal si sa na vyucbe ziakov u Peta Celeca na PRIFUKu? ak hej, tak mozno si sa so segrou aj stretaval pocas jej studia
bikemartin tak s PCR som bol v úzkom kontakte hlavne kým som býval s Imrom H. (momentálne NOÚ) a to už je nejakých 15 rokov, tudíž sa asi "časy letu" zmenili
pred 15 rokmi fičali gel based PCR (časovo náročnejšie), to dnes uvidíš možno v múzeu
edit: preco zase prvy prispevok ?
tulenik podielal si sa na vyucbe ziakov u Peta Celeca na PRIFUKu? ak hej, tak mozno si sa so segrou aj stretaval pocas jej studia
K tomu r0 - ani náhodou. WHO pracuje s odhadom 1,5-2,5.
"The good news is that SARS CoV-2 appears to have a much lower R0 than SARS, ranging from the high ones to low twos"
a ani predbežné údaje nešli s horným dorazom nad 3,9...
cezo mňa sa síce prevalilo stádo budúcich biológov, kým som učil labáky z chémie, ale som úplne iná katedra, úplne iný pavilón a štruktúrna biológia je môj side job
(Peter má u nás asi tiež len nejaký side job, pokiaľ viem, väčšinový úväzok má na LF)
ja nehovorim o vysetreniach na zaklade paranje, ale prave na zaklade mozneho kontaktu
doublecitam hned na FB Kotlarovej prvy postreh,ze robi pre ELITU naroda=
jaaaaj ci je ten Fellner zakomplexovany truliguy.. on sa denne stretava s chorobami akym je COVID19
229E, NL63, OC43, HKU1, SARS, MERS