V Sobotu ráno som šiel do Skalice, keď už, vzal som si bike a vyrazil zo Zlatníckej doliny, aj ked sa mi moc nechcelo, šiel som o cca 8:00 na bike. Dole v Zlatníckej doline len sem tam nejaká námraza, postupne sneh pribúdal , šlo to čo raz s väčším odporom, a Kamenná búda a Koválovsé lúky 10-15cm sneh. Po lese sa ani nedalo, šiel som len vo vyjazdených rigoloch. Na záver som si dal Snake trail, to sa zatial stihlo roztopiť a na konci som dobrzdil očami, aby som nevletel do potoka. Jak som skončil, cca 11:00 sa začalo zmrákať a potom riadny lejak. Tak som rád, že som to vystihol, už je asi po paráde.
Taketo pondelky by mohli by stale 😁 Po dlhom case som si dal 100vku, aj ked len po rovine. Velka vacsina asfalt a trocha lesnych, polnych ciest. V Gajaroch som si dal fajnovu hrachovu polievku, no ziaden raketovy pohon sa nekonal 😁
Môj novoročný výjazd pred včerom 1.1., klasika, len po obede som stihol vybehnúť, 30km, Mária Magdáléna, veža Dubník, Lakšárska, č. rybník, Zelienka a BM. Veľa šťastných km a výškových m. v novom roku.
Dnešná trasa je vhodná na bajk v tom prípade, ak je zamrznutá zem, ale nie vtedy, keď v noci mrzne a cez deň sú plusové teploty a svieti slnko ako dnes. To sa potom na poľných cestách z obyčajného MTB bajku nedobrovoľne stáva FAT bajk ...
Dnes mi to miestami pripomínalo príchod jari. Na slnečných miestach mimo vietor mi teplomer ukazoval skorojarných 6°. Škoda, že je len polovica januára. Trasa: Kúty-Borský Sv.Jur-Lásek-Zelienka-Lakšárske jazero-Kadub-Húšky
Tak opäť ja
Dnes som sa rozhodol vydať po stopách Hasprúnskej 50 (obľúbená turistická akcia v okolí Studienky). Okruh som začínal a i končil pri chate Lásek. Držal som sa značiek "H50", ktoré bezproblémovo určovali smer, len pri Rudave, resp. jej meandroch to bolo troška obtiažnejšie, lebo chodník je mimo sezóny takmer nevyužívaný. P.S.: Myslel som, že tá "50" v názve znamená počet km, ale podľa môjho tacha a i podľa GPS záznamu to je len slabých 40 km ?...
Včera som zas ráno bol v SI, tak som si vzal bike a zas šiel od asi 8:00 zo Zlatníckej doliny. Podmienky vyšli priam ideálne, mierny mráz, bezvetrie a hlavne žiadne blato. Dole nič a jak som vytiahol nad kamennú búdu, ako v perinbabe. Kovalovske luky v hmle, žiadne výhľady ako pred mesiacom, tie biele stromy, to bola nádhera. Odtiaľ dole na Chvojnicu, hned bolo vidno, že som opustil Záhorie.Odtiaľ som si dal výšlap na Žalostinú, čo bol môj ciel. Tam sa hmla už dala krájať. Rozhľadna úplne biela, výhlad absolutne žiadny, no to určite stálo za to. Naspäť som šiel po ceste na ČR/SK hranici. To bolo trápenie. Tá cesta je uplne rozrýpaná. Niekto tam šiel predomnou, videl som stopu, asi by som to otočil. Bolo tam trochu viac snehu ako by sa žiadalo a to na napadanom lísti. Na záver som si dal Aligátor a snake trail. Tento výjazd fakt paráda!!!
Viete ze nam pribudne jeden cyklomost na zahori??.... medzi Vysokou pri Morave a Devinskym jazerom, respektive Vačkovou.... presne miesto je hned pri rakuskej orlici, cize premostenie bude do obce Marcheg....
Bude vyzerat ako maly Golden Gate....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dnes som sa rozhodol vydať po stopách Hasprúnskej 50 (obľúbená turistická akcia v okolí Studienky). Okruh som začínal a i končil pri chate Lásek. Držal som sa značiek "H50", ktoré bezproblémovo určovali smer, len pri Rudave, resp. jej meandroch to bolo troška obtiažnejšie, lebo chodník je mimo sezóny takmer nevyužívaný. P.S.: Myslel som, že tá "50" v názve znamená počet km, ale podľa môjho tacha a i podľa GPS záznamu to je len slabých 40 km ?...
Bude vyzerat ako maly Golden Gate....
https://portal.egov.region-bsk.sk/c/document_library/get_file?groupId=20182&fileEntryId=184229
https://www.cyklodoprava.sk/novy-cyklomost-marchegg-vysoka-pri-morave/
"dnes ho ideme zavriet" - kto je ten ideme?