V tejto situácii vela nenabajkujem, som doma s detmi. Nejaké menšie výjazdy s dcérou sa podarili do blízkeho okolia. Má nový bike, tak už sa snou dá niečo pojazdiť. Boli sme Bulkovec 1, 2 a 3, Kalaštov pekne spravili, altánok a náučné tabule.
Dnes poobedné jazdenie po záhorackych lesoch. Čáry - Šaštinský les - Horáreň Lásek - Pri zbojníckej studienke - chatová osada Tomky - vodné nádrže Tomky - okolo Borského Jura - Kúty - les nad Smolinským a Čárami - pomník Františka Beerov - sv. Hubert a domov. Trasa: 45km.
Síce nie som z tých, čo sú už nejakú dobu doma zavretí v rámci "home office" alebo na nútenom voľne, ale i tak mi bolo treba vypadnúť do rozkvitajúcej prírody a zabudnúť na pracovné starosti. Trasu som nezaznamenával, išiel som hlavne po lesoch a poliach, ale zhruba to bolo - Kúty, Borský Sv. Jur, Tomky, Červený rybník, Zelienka, Gazárka, Bobogdány, Gbely, Kúty.
Dnes poobede malá tour na Záhorí a stále lesy a polia a piesok a stále dookola. Čáry - pri sv. Hubertovi - Kríž u Šugara - Ostrý vrch(Gbely) - Vodná nádrž Petrova Ves - Rybník Boričky - Rybník Unín - Hrádza Moravy - Adamov - Gbelský les - Smolinský les a domov. Testujem Garmin Edge 520 plus a hlavne navigáciu a výdrž batérie. Celkom dobre šlape, zatiaľ pozná všetky poľné a lesné uličky. Trasu nahrávam v PC na Freemap. GPS je celkom presné, snímač rýchlosti sa páruje okamžite. Okruh: 46km.
Pekný výjazd, tú lokalitu ešte plánujem niekedy pojazdiť. Ja som bol po dlhšom čase v našom okolii, Maria Magdaléna, veža Dubník, Lakšárska, č. Rybník, Gazarka. Neskutočné sucho je. Nepamatám si takýto suchý začiatok jary. Priroda aspoň tu vypadá ako uprostred leta. Namiesto toho, aby bolo všetko zelené a rozkvitnuté to pripomína skôr savanu. Do toho ťažké mechanizmy a dielo skazy na náučných chodníkoch dokonané. Stretol som veľa bikerov, všetci rúška podstivo, ale prilba nič. S koronou je veľká šanca prežiť, no stačí jeden nešťastný pád a ...
však jasné, ked nikde nikoho tak si ho dáš dole. Ja som na tom výjazde stretával skupiny cyklistov/turistov dosť vela, tak som ho mal skoro stále. Prilbu tiež.
Teraz je ten trail pri mlyne pekne spravený, zákruty sú pevnejšie aj klopky a aj ten povrch a skoky sú opravené. Je to lepšie než minulý rok.
Posledná fotka je kopček pod pravoslávnym kostolom v holíči. Dá sa ísť aj zo spodu, tam je tuším umelecká škola za činžiakmi, tak u nej vľavo za popelnicami to začína. Z fotky to nie je tak poznať ale je to dosť strmé.
Dnes som zobral kamaráta na bicykle, tak sme si dali krátky výjazd na rozhľadňu Žalostiná. Cca 30km. Hneď som aj vyskúšal nový nosič na bicykle, ktorý obstál na jednošku.
Pekné výjazdy. Zo Zlatníckej na Žalostinú som bol podobnou trasou ešte v Januáry (post 2 strany do zadu). Musím tam ísť aj teraz niekedy, bol som tam 2x a to len v zime, vypadá to dobre všetko zelené.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Posledná fotka je kopček pod pravoslávnym kostolom v holíči. Dá sa ísť aj zo spodu, tam je tuším umelecká škola za činžiakmi, tak u nej vľavo za popelnicami to začína. Z fotky to nie je tak poznať ale je to dosť strmé.