Borso : presne na týmto som aj ja premýšľal. Mám tu známeho, šoféra sanitky, a vraj je to celkom bieda s kolegami. Kašlú na to a radšej sú doma na OČR s deťmi. Vraj to za tie peniaze nestojí. 🤦♂️ Myslím ze by bolo na mieste zriadiť niečo pre dobrovoľníkov. Aj keď možno bude najhoršie, tak sa o to postará armáda.
uvidíme na čo nájde dnes na obed odvahu "zdochýnajúci koník", dúfam, že pritvrdí, ale popravde na čo sú nám akékoľvek tvrdé opatrenia, ktoré nie sme ochotní akceptovať a žiaľ štát nie je schopný kontrolovať a samozrejme nekompromisne sankcionovať, zatiaľ sa zdajú ozaj účinné len "nedemokratické" čínske opatrenia ale na to nemá zatiaľ nikto gule, zdá sa, že je to ozaj jediné reálne, fungujúce riešenie
(ako kancelárska krysa odchádzam do kanclu a sťahujem najnutnejšiu výbavu domov, aby som nemusel zbytočne opúšťať domáce prostredie)
Celý týžden som sa tešil na víkend, super počasie, konečne vytiahnem bike...včera som aj vytiahol, nahodený som sa po 500m otočil...akosi som sa z toho netešil, a v terajšej situácii som si sám pred sebou pripadal na tom biku jak d...
Borso : presne na týmto som aj ja premýšľal. Mám tu známeho, šoféra sanitky, a vraj je to celkom bieda s kolegami. Kašlú na to a radšej sú doma na OČR s deťmi. Vraj to za tie peniaze nestojí. 🤦♂️ Myslím ze by bolo na mieste zriadiť niečo pre dobrovoľníkov. Aj keď možno bude najhoršie, tak sa o to postará armáda.
Neber to osobne, ale aká armáda, jecine že povolajú zálohy, my žiadnu armádu v tvojom zmysle slova nemajú.
Ak by si niekto chcel robit rusko doma, tak najlepsi filtracny ucinok z bezne dostupnych veci v domacnosti maju tie moderne textilne vrecka do vysavacov typu S-Bag. Z jedneho vrecka spravite minimalne 2 ruska, sikovnejsi mozno aj viac.
Ramon1 Čauko.
Existuje v tejto situácii niečo ako dobrovoľník pomáhajúci zdravotnému personálu? Ako pozerám bude to týmto prístupom potrebné :-/
Zatiaľ nie je taký stav , aby sa zapojili do boja s pandemiou dobrovoľníci . Tam je problem odbornej zdatnosti na ktorejkoľvek úrovni poskytovania zdravotnej pomoci ... no nezdravotníckej pomoci by sa zišlo v prípade nutnosti aj bez zdĺhavého zaškolenia / logistika /
Hlavný problem je v tom , že nezaskoleny personál by narobil viac starosti ako osohu . Je to špecificky odbor vyžadujúci si roky praxe , a zdravotník ma niekedy problem zvládnuť kritickú situáciu v normálnom režime , nie to ešte v takejto krízovej . Viď ako sa nakazila doktorka z pediatrie , ako ohrozila Primarka celé oddelenie , a to mali roky praxe ... a chýb bude pribúdať , pretože vedieť pracovať v obrovskom strese , dlhé hodiny bez uspokojenia čo i len základných osobných potrieb , s depriváciou spánku a byť konfrontovaný s nemožnosťou pomôcť všetkým pacientom si vyžiada svoju daň . Snáď budeme rozumní a sám kazdy jedinec k zvládnutiu tejto situácie pomôže dodržiavaním odporúčaní a rešpektovaním nariadení .
No tak v taliansku takto : bol som v podstate iba "vonku", žiadne mesto, skôr vidiek. Ľudí je vonku dosť ale tak 75% mali rúšky a ostatní nič (jediný som sa videl s respiratorom). Zgrupený boli akurát neslobodní psíčkari a bez rúšok. Ale mali medzi sebou dosť odstup.
Popred veľké obchody (eurošpina, dipíu) stálo o dosť menej áut ako som zvyknutý a menší ruch bol okolo. Cítiť karanténu...
Aj tak, hlúpo som sa cítil vonku, tak nejak neslobodne, tak som si povedal, že serem na to...
Vidíš na tomto konkrétnom tvojom osobnom poznatku nedisciplinovanosť talianskeho národa . “...zgrupovali sa psickari , mali rozostupy “ 🤦♂️ . Ale čo ich psy ?!!! Tie mali tiež rozostupy ?! Na tomto konkrétnom príklade , vidieť ako nemusí byt všetko laikom vypovedane , ale striktným nariadením nakazane . V tých zákazoch a nariadeniach už je zakomponovaný aj možný prenos nákazy zo zvierata na človeka v podobe príkazu “ nezgrupovat sa “ . A to je jedno či kolektívne venčím PSA , tigra, hada alebo žirafy ... ja už ani na ulicu s babom nejdem . Dal som si vlastne cely dom do preventívnej karantény . Len ja pracujem , nakupujem , vybavujem čo treba ... ako keby to už tu “bolo “ . A principom je v ochrane hlavne mojej rodiny , rodičov a svokrovcov , ktorí majú cez 80 . A nerád by som bol , aby dopadli ako v Taliansku kde ich “ odpájajú “ .
Fajne, u nás priamo v meste +1, už cez týždeň další prípad tu 4km vo vedľajšej dedine. Ale vraj obaja maximálne zodpovední a boli v karanténe...no, verím tomu asi tak že radšej idem rozmýšľať ako budeme od zajtra v práci fungovať...a možno to nejako úžasne “vymysli” za nás všetkých poobede pelle
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
(ako kancelárska krysa odchádzam do kanclu a sťahujem najnutnejšiu výbavu domov, aby som nemusel zbytočne opúšťať domáce prostredie)
Celý týžden som sa tešil na víkend, super počasie, konečne vytiahnem bike...včera som aj vytiahol, nahodený som sa po 500m otočil...akosi som sa z toho netešil, a v terajšej situácii som si sám pred sebou pripadal na tom biku jak d...
Neber to osobne, ale aká armáda, jecine že povolajú zálohy, my žiadnu armádu v tvojom zmysle slova nemajú.
www.seznamzpravy.cz/clanek/s-hruzou-sleduji-jak-je-evropa-nepripravena-zde-jsou-rady-z-tchaj-wanu-93074
nuz stale to ludia beru ako prazdniny
https://smartairfilters.com/en/blog/best-materials-make-diy-face-mask-virus/
Jednoducha a dostupna alternativa ako vyrobit rusko za 10 sekund z papierovej servitky: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=3097341033618724&id=162012677151589
Existuje v tejto situácii niečo ako dobrovoľník pomáhajúci zdravotnému personálu? Ako pozerám bude to týmto prístupom potrebné :-/
Zatiaľ nie je taký stav , aby sa zapojili do boja s pandemiou dobrovoľníci . Tam je problem odbornej zdatnosti na ktorejkoľvek úrovni poskytovania zdravotnej pomoci ... no nezdravotníckej pomoci by sa zišlo v prípade nutnosti aj bez zdĺhavého zaškolenia / logistika /
Hlavný problem je v tom , že nezaskoleny personál by narobil viac starosti ako osohu . Je to špecificky odbor vyžadujúci si roky praxe , a zdravotník ma niekedy problem zvládnuť kritickú situáciu v normálnom režime , nie to ešte v takejto krízovej . Viď ako sa nakazila doktorka z pediatrie , ako ohrozila Primarka celé oddelenie , a to mali roky praxe ... a chýb bude pribúdať , pretože vedieť pracovať v obrovskom strese , dlhé hodiny bez uspokojenia čo i len základných osobných potrieb , s depriváciou spánku a byť konfrontovaný s nemožnosťou pomôcť všetkým pacientom si vyžiada svoju daň . Snáď budeme rozumní a sám kazdy jedinec k zvládnutiu tejto situácie pomôže dodržiavaním odporúčaní a rešpektovaním nariadení .
Popred veľké obchody (eurošpina, dipíu) stálo o dosť menej áut ako som zvyknutý a menší ruch bol okolo. Cítiť karanténu...
Aj tak, hlúpo som sa cítil vonku, tak nejak neslobodne, tak som si povedal, že serem na to...
Fajne, u nás priamo v meste +1, už cez týždeň další prípad tu 4km vo vedľajšej dedine. Ale vraj obaja maximálne zodpovední a boli v karanténe...no, verím tomu asi tak že radšej idem rozmýšľať ako budeme od zajtra v práci fungovať...a možno to nejako úžasne “vymysli” za nás všetkých poobede pelle