Ahojte, ako máte nastavené páky na vašich bicykloch. Na predchádzajúcej žiletke som bol zvyknutý, že boli v podstate v rovine s rovnou časťou baranov. Na Soot-e mi prišli nastavené kus nižšie a nejak sa s tým neviem zžiť. Myslíte, že bude lepšie ich posunúť vyššie do roviny? Ako je to s omotávkou, je to nejaký problém? Nemám s týmto žiadne skúsenosti, roky jazdím primárne MTB a keď som kúpil cesťák tak bol nastavený parádne. Rovno mi sadol bez nejakého nastavovania. Díky za rady.
volodaj každému vyhovuje niečo iné. Ak ti to nesedí, tak to premiestni. Pokiaľ tam nemáš 3+ ročnú omotávku, mala by sa dať ľahko premotať. Ak sa bojíš, že by sa to šmýkalo, tak daj na barany obojstrannú pásku a konce zalep izolačkou. Ak sa to nebude dať použiť, nové omotávky stoja tak do 20€, omotať to zvládneš aj sám. Je to lepšia voľba, ako byť s tým nespokojný. A až také peniaze to stáť nebude.
Hej, videl som to. Ja ich mám natočené tou rovnou časťou do roviny s predstavcom, lebo to bolo ešte horšie, ale stále to nie je OK. U teba to vyzerá super, tie Kellysi ako keby to všetky mali nejak blbo. Asi to premotám a prenastavím, lebo sa mi dosť blbo jazdí s rukami na pákach.
Hej, videl som to. Ja ich mám natočené tou rovnou časťou do roviny s predstavcom, lebo to bolo ešte horšie, ale stále to nie je OK. U teba to vyzerá super, tie Kellysi ako keby to všetky mali nejak blbo. Asi to premotám a prenastavím, lebo sa mi dosť blbo jazdí s rukami na pákach.
tie páky montoval nejaký znudený brigádnik v piatok popoludní ....
hornú časť nedaj v rovine s predstavcom, ale vodorovne a páky vodorovne tiež
na YT je kopa videí
No očividne to mám úplne zle. Páky príliš nízko a barany tie otočené až moc hore. Pozrel som nejaké videá, vytiahnem doma vodováhu a nastavím to ako treba. Aspoň sa naučím nahadzovať omotávku.
Mne sa zda, ze pri baranoch a omotavkach akoby setrili v montovniach cas, vsak ved aj tak si to cyklista este prisposobi podla seba... Oba moje cestaky mali dolny uchop tak sikmo, ze by sa mi pri nabehnuti na hrbol rychlo zosmykavali ruky. Davam ho preto vodorovnejsie (ale nie uplne!) a nasledne potom posuvam aj paky vyssie. Bocny uhol pak si tiez prisposobujem tak, aby mi sedel pri hornom uchope. Netreba sa bat, ze by bol pre kazdu ruku trosku iny. Nikto nie je symetricky.
čo som pozeral, tak na väčšine obrázkov sú tie páky viacmenej v rovine s baranmi, takže tebe to namontovali dosť šikmo dolu, nehovoriac o tom, že to skracuje brzdnú dráhu páky...
Stačí postaviť bajk kolmo do stojana a na páky položiť vodováhu. Takto vieš páky nastaviť s milimetrovou presnosťou. Umiestnenie na baranoch je potom skôr individuálnou záležitosťou. Väčšina nás hobíkov má namontované dualy viac hore, pretože 95% času trávime v hornom úchope.
Moj "Gravel" bike cislo 2 vyrobeny okolo roku 1996 ma nalietane odhadom cca 20000 km su na nom vymene spotrebne veci (lanka,duse,plaste,retaz) inak je v original povodnom stave.Vyhody minimalna udrzba za par € a SH Altus slape ako hodinky.Prevody su do kazdeho terenu ci prudkeho kopca je to poctivy oceliak.Jedine co by som vytkol su rafiky a slabsie brzdy tie ak cas dovoli mam v plane vymenit.Na konci sezony alebo v pripade napadnutia dvoch metrov snehu ? bude nasledovat kompletna rozborka a ram dam nastriekat do Bianchi farby.Velka vyhoda biku je ze ked ho aj zamknem do stojanu nemusim sa o neho bat.
Prevodnik SH Hyperdrive C 38-32-24 (povodne)
Kazeta SH Hyperglide C 11-28 (povodne)
Presmyk-prehadzovacka SH Altus (povodne)
Plaste 700x35c
Technicka otazka k Thru Axles 12 mm standartu.
Nasiel som na nete ze okrem "bezneho" zavitu M12 s 1,5mm stupanim existuju aj osky s 1 mm stupanim a dokonca som nasiel aj osky s M12 a stupanim 1,75 mm.
To si vyrobcovia vyberaju sami aky zavit pouziju, alebo je v tom nejaky zamer ako to co najviac roztriestit a skomplikovat..? Lebo jednu vidlu mam v pohode komplet , ale oska z nej nesedi do tej druhej s 12mm standardom ktoru mam bez osky...
a vcil babo rad...:/
a uz som aj cosi vysvetlujuce nasiel...: http://blog.fairwheelbikes.com/reviews-and-testing/high-end-skewer-review/all-about-thru-axles/
Ked som riesil osku na zadne koleso kvoli cyklovoziku tiez som narazil na podobny problem a zistil ze je viacero typov 12ky. Ten link co si dal je super.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tie páky montoval nejaký znudený brigádnik v piatok popoludní ....
hornú časť nedaj v rovine s predstavcom, ale vodorovne a páky vodorovne tiež
na YT je kopa videí
Prevodnik SH Hyperdrive C 38-32-24 (povodne)
Kazeta SH Hyperglide C 11-28 (povodne)
Presmyk-prehadzovacka SH Altus (povodne)
Plaste 700x35c
Nasiel som na nete ze okrem "bezneho" zavitu M12 s 1,5mm stupanim existuju aj osky s 1 mm stupanim a dokonca som nasiel aj osky s M12 a stupanim 1,75 mm.
To si vyrobcovia vyberaju sami aky zavit pouziju, alebo je v tom nejaky zamer ako to co najviac roztriestit a skomplikovat..? Lebo jednu vidlu mam v pohode komplet , ale oska z nej nesedi do tej druhej s 12mm standardom ktoru mam bez osky...
a vcil babo rad...:/
a uz som aj cosi vysvetlujuce nasiel...:
http://blog.fairwheelbikes.com/reviews-and-testing/high-end-skewer-review/all-about-thru-axles/
Skusal som aj Soot 70, to sram radenie sa mi viac pacilo - paka je pevnejsia tym ze sa nou len brzdi. Ale nevedel som sa stotoznit s farbami.
Ale tie dualy asi posuniem vyssie.
https://www.mtb-news.de/news/4-gravelbikes-mit-daempfung-test/