Viacerí tu píšu, že sa ľudia presunuli do prírody - podľa toho by potom dávalo zmysel zaviesť povinnosť náhubkov hlavne v prírode - veď načo v meste, keď tu nikto nie je?
This analysis has many strengths, but does fail to address one significant issue: Despite the fact that we are dealing with a respiratory illness, the virus isn’t usually breathed in. Droplets fall down and infect surfaces. We touch our faces (eyes, nose, lips) after touching contaminated surfaces. Masks necessitate increased face-touching, provide wearers with a false sense of protection despite ignoring the primary vehicle of viral transmission...
Tak krivka pojde hore dost dlho... Ide o to akym tempom, to je to najpodstatnejsie. Hadam si nikto nemysli, ze po mesiaci je po nakaze.
To ma ide slaktrafit, ked hovoria, ze kolko ludi je nakazenych v tej ktorej krajine, ale najdolezitejsi udaj je pocet pripadov na milion obyvatelov. Lebo je rozdiel 100 000 v USA a na Slovensku, ze?
Tak krivka pojde hore dost dlho... Ide o to akym tempom, to je to najpodstatnejsie. Hadam si nikto nemysli, ze po mesiaci je po nakaze.
To.podla.coho vieš že to pôjde hore? Čína po mesiaci išla dole a dnes priamo v epicentre po dvoch mesiacoch otvorili skoro všetko. Záleží len na nás ako to bude. Ja som očakával do veľkej noci už koniec no veľa ľudí sa chce vrátiť zo zahraničia a úplne sa nedodržiava ten sociálni odstup. Ak by som sa.orientoval podľa Číny tak v máji by to už bolo bez nakazenych.
lenže my sa podľa aziatov porovnávať nemôžeme kedže sme od nich nič pozitívne neprebrali.predpokladám,že zvyšujúcimi sa vonkajšími teplotami tá naša zodpovednosť bude klesať.
lenže my sa podľa aziatov porovnávať nemôžeme kedže sme od nich nič pozitívne neprebrali.predpokladám,že zvyšujúcimi sa vonkajšími teplotami tá naša zodpovednosť bude klesať.
Stále lepšie ako zvyšok EU. Takže uvidíme. Máme šťastie že tie kľúčové opatreniam prišli skoro. V ostatných krajinách to berú ešte viacej ľahostajnejsie ako my. Môžme byť na seba hrdí zatiaľ ako to zvládne. Napr. V takom Írsku po zatvorení pubov sa začali konať divoké house párty. Takže tam majú až teraz zákaz vychádzania. Nehovoriac otom ako to politici v začiatkoch podcenili ten vírus. Ešte že som si odložil papier ako ministerstvo zdravotníctva Talianska potvrdzuje že vírus v lyžiarskych strediskách ,1. Marca majú pod kontrolou:)
Možno im došli bambusy tak ich poslali po materiál. Na lúke čakali kým vyrastú.
Mám kamaráta na PMJ v Martine a tam majú príkaz "šetriť sily". To znamená nedostávať sa do kontaktu s ľuďmi lebo nemajú ani ochranné pomôcky - nezastavujú autá, nepokutujú porušovanie aktuálnych nariadení proste sa len vozia celý deň na aute. MP bude na tom ešte horše.
dnes som bol vecer prevetrat malu v lesoch pri dunaji, hradzu neratam, tu sme len krizovali a uz bol relativne klud lebo bola 'kosa' , dalej sme uz dokopy nestretli ani nohu, 2-3 ludi za hodku. ale popri vode kopec ohnisk a zopar partii tam bolo. vsetko vyzerali byt teenageri co sa nudia lebo zavrete skoly. niektori ked nas zbadali tak natiahli aj ruska na ksicht (aj ked sme sli tak mozno 10-15m daleko), ale akonahle sme presli, rusko dole a uz flaska kolovala od jedneho k druhemu... omg. ked sa to tu viac rozsiri a hitne par partii tak to pekne poskoci. partia to schyta hned, od nich cela domacnost a ak rodicia chodia do prace tak vystarane...
Ja som bol včera na bicykel a medzi Medzevom a Jasovom šli bez rúškov oproti mne po krajnici tri ciganečky. Ako som ich nadaleko obchádzal zo srandy som na nich zakričal kde majú rúška. Jedna pohotovo zareagovala - teraz nedávno som stratila. Ešte som sa chcel spýtať či len ruško abo aj dačo iné z čoho može velke bruško. Ale už som bol daleko.
Na tomto videu WHO drmolí, že ak nemáte symptómy, nemusíte nosiť masku. Masku má vraj nosiť len zdravotnícky a opatrovateľský personál alebo ľudia so symptómami. Čiže ak som bez-symptómový roznášač, podľa WHO masku nepotrebujem.
Tiez tomu nerozumiem. Ani tomu, ze par ludi je hysterickych z toho, ze musi nosit zakrytu hubu a nos. A mudruje sa o tom, ci na beh nosit, alebo na bajku nie, ci na Stefanikovej ulici ano, ale na Zeleznej nie atd. Hento WHO pise, ze if you do not have respiratory symptoms: Podla mna kychne, zakasle, alebo minimalne sople tecu kazdodenne tak 99.9% populacie. Cize touto logikou by to aj podla WHO mal nosit v zasade kazdy. A upravovat upatrenie kvoli mensine, alebo aj malej vacsine mi pride odveci a hlavne velmi neprakticke. Skratka par tyzdnov to clovek zvladne nosit bez remcania. A tieto mrtve ruska maju okrem toho, ze clovek nerozpsprasuje kvapocky a sople do ovzdusia, minimalne psychologicky efekt - ludia aspon vidia, ze je tu nejaka cholera a podla toho sa budu spravat. V opacnom pripade ludom dojde, ze je tu cholera, ked pojdu nakupovat do Avionu a budu sa divit, ze preco su na tom klzisku naukladane drevene alebo len igelitove spacaky a niekto mudry okoluiduci im vysvetli, ze funebraci maju plne mraznicky.
Btw, dnes podvecer, slnko este len zapadalo na Bielom krizi 0 (nula) ludi a cestou zo Zeleznej na Kacin tak 3ks a vsetci maskovani.
Neni to náhodou tak, že keď sa do mňa vírus votrie nejakým zázrakom, tak ho biele krvinky zožerú? A to ešte prirátame, aby sa dostal do tela musí prekonať rúško, potom ho ešte čaká možnosť skončiť v žalúdočnej kyseline, pripadne v šušňoch v nose (odkiaľ ide von) takže zdravo sa stravujuci zdravý človek asi moc šancí ochorieť nemá...
V Nemecku neviem akú majú teóriu ale s rúškom na tvári som tu na smiech, a jeden sa ma pýtal, či som chorý.
V princípe áno, volá sa to imunita. Len obyčajne nejaký týždeň-dva trvá, kým sa vytvoria protilátky (tie žravé biele krvinky). A predpokladá to, že organizmus nemusí popri tom riešiť ešte napr. cukrovku alebo rakovinu. Rúška nie sú ani tak určené na ochranu ich nositeľa, ale na ochranu ostatných pre ním samým, aby sa napr. v prípade keď vírus má a zakašle, nestal on sám roznášačom. A nemusí o tom vôbec vedieť, lebo nie každý musí mať príznaky. Hovorí sa tomu aj ohľaduplnosť.
No neviem, nepovedal by som ze je to take jednoznacne... To ze sa zdravo stravujes, resp. mas zdravy zivotny styl ako taky (a mozes byt aj sportovec alebo ktokolvek/cokolvek ine), nezarucuje ze neochories a si nedobytny. To mas ako aj so smrtou, tiez by sa to ocakavalo, a kolko mladych, zdravych/vitalnych zdravo zijucich ludi (aj sportovcov) zomiera, a niekto kto zere pecene koleno a bocik vikend co vikend sa dozije omnoho viac... Nevidim tam vobec priamu umeru, to skor stav imunity, resp zdravotny stav ako taky.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tak ako kazdy bezny den v Tescu, Lidli, Kauflande. Tam navyse este aj tie voziky obchytkavaju. Veru mali ich radsej nechat otvorene
Ale zase v diskusii:
This analysis has many strengths, but does fail to address one significant issue: Despite the fact that we are dealing with a respiratory illness, the virus isn’t usually breathed in. Droplets fall down and infect surfaces. We touch our faces (eyes, nose, lips) after touching contaminated surfaces. Masks necessitate increased face-touching, provide wearers with a false sense of protection despite ignoring the primary vehicle of viral transmission...
https://www.aktuality.sk/clanok/777759/korinavirus-boris-kollar-ak-krivka-pojde-hore-prijmeme-opatrenia-ako-v-spanielsku/
To ma ide slaktrafit, ked hovoria, ze kolko ludi je nakazenych v tej ktorej krajine, ale najdolezitejsi udaj je pocet pripadov na milion obyvatelov. Lebo je rozdiel 100 000 v USA a na Slovensku, ze?
https://www.aktuality.sk/clanok/777759/korinavirus-boris-kollar-ak-krivka-pojde-hore-prijmeme-opatrenia-ako-v-spanielsku/
Dôjde na moje slova ...
To.podla.coho vieš že to pôjde hore? Čína po mesiaci išla dole a dnes priamo v epicentre po dvoch mesiacoch otvorili skoro všetko. Záleží len na nás ako to bude. Ja som očakával do veľkej noci už koniec no veľa ľudí sa chce vrátiť zo zahraničia a úplne sa nedodržiava ten sociálni odstup. Ak by som sa.orientoval podľa Číny tak v máji by to už bolo bez nakazenych.
Stále lepšie ako zvyšok EU. Takže uvidíme. Máme šťastie že tie kľúčové opatreniam prišli skoro. V ostatných krajinách to berú ešte viacej ľahostajnejsie ako my. Môžme byť na seba hrdí zatiaľ ako to zvládne. Napr. V takom Írsku po zatvorení pubov sa začali konať divoké house párty. Takže tam majú až teraz zákaz vychádzania. Nehovoriac otom ako to politici v začiatkoch podcenili ten vírus. Ešte že som si odložil papier ako ministerstvo zdravotníctva Talianska potvrdzuje že vírus v lyžiarskych strediskách ,1. Marca majú pod kontrolou:)
Mám kamaráta na PMJ v Martine a tam majú príkaz "šetriť sily". To znamená nedostávať sa do kontaktu s ľuďmi lebo nemajú ani ochranné pomôcky - nezastavujú autá, nepokutujú porušovanie aktuálnych nariadení proste sa len vozia celý deň na aute. MP bude na tom ešte horše.
Hlavne ze ma rusku a rukavice ale to ze si potom hubu pretiera rukami uz nevenuje pozornost
https://twitter.com/WHOWPRO/status/1243171683067777024
Tiez tomu nerozumiem. Ani tomu, ze par ludi je hysterickych z toho, ze musi nosit zakrytu hubu a nos. A mudruje sa o tom, ci na beh nosit, alebo na bajku nie, ci na Stefanikovej ulici ano, ale na Zeleznej nie atd. Hento WHO pise, ze if you do not have respiratory symptoms: Podla mna kychne, zakasle, alebo minimalne sople tecu kazdodenne tak 99.9% populacie. Cize touto logikou by to aj podla WHO mal nosit v zasade kazdy. A upravovat upatrenie kvoli mensine, alebo aj malej vacsine mi pride odveci a hlavne velmi neprakticke. Skratka par tyzdnov to clovek zvladne nosit bez remcania. A tieto mrtve ruska maju okrem toho, ze clovek nerozpsprasuje kvapocky a sople do ovzdusia, minimalne psychologicky efekt - ludia aspon vidia, ze je tu nejaka cholera a podla toho sa budu spravat. V opacnom pripade ludom dojde, ze je tu cholera, ked pojdu nakupovat do Avionu a budu sa divit, ze preco su na tom klzisku naukladane drevene alebo len igelitove spacaky a niekto mudry okoluiduci im vysvetli, ze funebraci maju plne mraznicky.
Btw, dnes podvecer, slnko este len zapadalo na Bielom krizi 0 (nula) ludi a cestou zo Zeleznej na Kacin tak 3ks a vsetci maskovani.
V Nemecku neviem akú majú teóriu ale s rúškom na tvári som tu na smiech, a jeden sa ma pýtal, či som chorý.