zdravim
kupil som si 1.x komplet nohavice s vlozkou coolmax . ale na prednej strene nohavic je softseholova vrstva a kedze su to nohavice zimne s vlozkou tak ich treba po noseni na "ostro" oprat ..viete ze ci sa daju,a ako alebo racej ich neprat a nosit ich nie na ostro ale zas je nevyuzita kvalitna vlozka. diki
pouzival som perwoll no ta aroma je otrasna, potom som dostal darom holmencol - fajn ale priserne drahy, teraz pouzivam ten z DM a spokojnost - vona ok, cena uplne v pohode.
len je pisane ze nieje vhodny na vlnu. mali este jeden ktory bol aj na vlnu - len pani v predajni mi povedala ze to bola limitovana edicia tak to uz asi nebude. co je skoda lebo sa mi mnozia veci s merinom no prat ich oddelene sa mi nechce.
Vlnu treba prať s prípravkom obsahujúcim lanolín ... Lanolín je vlastne "odšťavená" ovčia vlna a treba to do nej dávať naspäť preto nerozumiem ako môžu byť prípravky na vlnu vegánske, aj také som videla. Dobré prípravky robí značka Yellow & Blue len kus drahé takže nekupovať v DM ale na nete ... s tým ich práškom Puer mám konečne biele veci biele no späť k vlne ... ty si asi myslel tento https://www.mojadm.sk/denkmit-praci-prostriedok-na-vlnu-cozy-care-p4058172215513.html
nie ten nie. uz to asi nenajdem - mali 2 tekute prasky denkmit na sportove veci - ten druhy bol limitka a mohol sa pouzivat aj na vlnu. no uz nieje v ponuke
merina mam par kuskov - cakat kym sa mi nazbieraju je blbost, prat samostatne jedno tielko je tiez blbost. tak asi ignor - bum do pracky so sportovym
veganske? co to piju?
Nie nepijú ale akože k tomu nepoužívajú ovce, čo sa mi ale vylučuje s tým, že merino vegáni aj tak nepoužívajú lebo vlna je zo zvierat
Každopádne čekuj pracie prostriedky JELEN majú aj na vlnu a sú na to veľmi dobré recenzie, občas to majú aj v lídli alebo kúp na eshope. https://www.mydlosjelenem.cz/jelen-praci-gely/jelen-praci-gel-na-vlnu-a-merino-1-35l/
Jedno tričko sa dá prať ručne napríklad tak, že si vezmeš prázdnu pikslu od proťáku takú 5 litrovú, dáš tam tričko, vodu, prostriedok, zavrieš no a začína posilka - trasieš s tým kým vládzeš potom prepláchaš a dáš vyschnúť na uterák horizontálne upgrade na menšie veci ako merino trencle a ponožky je, že vezmeš prázdnu bandasku z toho DM šport prášku, tá má len 1,5 litra takže tričko tam nenapcháš, a zas, dáš tam veci, vodu, prostriedok ale trasie sa to ľahšie lebo to má rukoväť
Viete niekto aj vysvetlit preco sa sportove veci nemozu prat s avivazou? Obcas mi zena hodi niektore veci (hlavne gate) do normal prania s kapsulou, ktora obsahuje aj avivaz. Co sa deje s tym pradlom? Par krat sa mi aj stalo, ze som sa pozabudol a vsetky cyklo veci vratane membranovych pral s kapsulou miesto sportoveho pracieho gelu... Co to realne sposobuje?
A o, obsahuje to ciastocky, ktore sa prichytia na vlakna, tie arómy a tak a tie realne upchavaju priestory medzi vlak ami a teda sa horšie odvadza vlhkosť a nema5to taku paropriepustnost.... Kukala som na to pod mikroskopom predstav si to ako upchate sitko, vyzerá to podobne.
Ja použivam už cez rok detsky tekuty prach čo sme právali malej veci a pohoda. Jedine čo že nemá arómu oblečenie po vypratí
Daj mi link alebo foto na ten prostriedok čo nemá arómu... Neznášam ani jemnú arómu práškov, je to nechutne nedajboh ak okolo mňa prejde nejaký sportovec opraty v perwole, ma napína už ked suseda dola vyvesi na balkon bielizeň opratu s avivazou zatvaram okno, strašne je to agresívne na môj vkus. Diky
Jaiub ako pisala fixka - zanesies vlakna avivazou a znicis funkcnost oblecka. ja uz avivaz nepouzivam vobec. prave naopak - doplnam pracku so sportovym obleckom civilnym
Funkciu funkčných vecí narúšajú ak bielidla, tazko rozpustne zvysky práškových prostriedkov, zvyšky potu, blato a podobne. Mnoho kvalitnych prostriedkov na funkčné veci nemá arómu pretože aj tie zložky sa držia na vlakne ale sú prchavé. Hhlavne ak ti veci voňajú tak netušíš či sa ti pot dobre vypral lebo to nezacitis. Veci podla mňa nemajú byť aromatizovane ale hlavne čisté. Niekto má taký pot, že aj po oprati na sportovom programe tricko stale nie je dobre vyprate ale to nezistí ak používa aromatizovane prostriedky pri bavlne to zistíš pri žehlení... Keď žehlis zle vyprate tricko pod pazuchami tak to riadne **********í --> ale funkčné nezehlis tak nevieš
Daj mi link alebo foto na ten prostriedok čo nemá arómu... Neznášam ani jemnú arómu práškov, je to nechutne nedajboh ak okolo mňa prejde nejaký sportovec opraty v perwole, ma napína už ked suseda dola vyvesi na balkon bielizeň opratu s avivazou zatvaram okno, strašne je to agresívne na môj vkus. Diky
Je to tento ja som ho kupoval v kauflande davam tak štuplik nekedy štuplyk a pol. Podľa množstva veci a vobec nemam pocit žeby po vyprani z toho voňalo pradlo.
Díky to by mohlo byť cenovo niekde nižšie ako ten Ecover ešte skúsim jeleňa a hádam sa mi niečo v "teste" osvedčí ako starnem nejak mi tieto arómy nesedia ...neviem, možno keby robili nejakú slaninovú vôňu alebo WD40
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
len je pisane ze nieje vhodny na vlnu. mali este jeden ktory bol aj na vlnu - len pani v predajni mi povedala ze to bola limitovana edicia tak to uz asi nebude. co je skoda lebo sa mi mnozia veci s merinom no prat ich oddelene sa mi nechce.
merina mam par kuskov - cakat kym sa mi nazbieraju je blbost, prat samostatne jedno tielko je tiez blbost. tak asi ignor - bum do pracky so sportovym
veganske? co to piju?
Každopádne čekuj pracie prostriedky JELEN
https://www.mydlosjelenem.cz/jelen-praci-gely/jelen-praci-gel-na-vlnu-a-merino-1-35l/
Jedno tričko sa dá prať ručne napríklad tak, že si vezmeš prázdnu pikslu od proťáku takú 5 litrovú, dáš tam tričko, vodu, prostriedok, zavrieš no a začína posilka - trasieš s tým kým vládzeš
https://www.mojadm.sk/yellow-blue-praci-gel-z-mydlovych-orechov-s-levandulou-p8594165000361.html
alebo je aj od rovnakého výrobcu špeciálny na vlnu, trochu drahší
https://www.mojadm.sk/yellow-blue-praci-gel-z-mydlovych-orechov-na-vlnu-p8594165000439.html
Daj mi link alebo foto na ten prostriedok čo nemá arómu... Neznášam ani jemnú arómu práškov, je to nechutne
Ja ním riedim tento, ktorý používam na športové, lebo má na môj vkus silnú vôňu https://sonett-info.sk/produkt/tekuty-prostriedok-na-pranie-color/
Je to tento ja som ho kupoval v kauflande davam tak štuplik nekedy štuplyk a pol. Podľa množstva veci a vobec nemam pocit žeby po vyprani z toho voňalo pradlo.