Pozri. Ak by to tak bolo, tak sa este na tom vozim este cely den a nemusim ist domov. Cuduj sa svete, ono to zlieza. Nastastie som to mal dolekopcom. Preto som ti napisal, aby si si to vyskusal.
Tým, že kľuka nebola predtým riadne utiahnutá sa poškodil tisíchran a vznikla vôľa, kvôli ktorej sa následne poškodila matica. Keby bolo všetko OK, maticu naozaj netreba, slúži len na to aby pri skladaní sadli kľuky na miesto. Podobne ako krytka na hlavovom.
V manuáli by si sa dočítal, že tá matica sa doťahuje momentom tuším max. okolo 1,5 Nm.
Pridavam sa do klubu - tiez sa mi to uz raz stalo.
Ale bolo to kvoli tomu, ze som mal poskodeny ten cuplik co sem daval vyssie katko. Takze je ho tam treba, ja som vtedy myslel ze to prezije aj bez toho
Skrutky boli samozrejme zatiahnute na max, no aj tak to furt padalo
Matica = vymedzenie vole voci BB, preto je aj plastova, aby to nejake pako nedorvalo, ~1,5 Nm. Nefixuje kluky.
2X H5 = fixacia kluky na tisichrane po vymedzeni vole^. Tu je to caro rovnomerneho pritahovania oboch skrútk™ Ak si dobre pamatam 12 Nm.
Poistna zavlacka = je na to, aby si dosiel domov, ked je bod dva na pikacu. Mandatory.
No tak ste tu pekne zhejtovali tie Cresty Pocas zimy som si na nich vyplietol kolesa a som za to, ze ked su opatrene podlozkami, vydrzia aj seriozne jazdenie. Planujem na nich natocit celu tohtorocnu sezonu. Ked sa nevyskytnu neocakavane okolnosti, vidim to tak na 10k. Kazdopane ak sa rozpadnu, vidime sa v demolaciach
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V manuáli by si sa dočítal, že tá matica sa doťahuje momentom tuším max. okolo 1,5 Nm.
Ale bolo to kvoli tomu, ze som mal poskodeny ten cuplik co sem daval vyssie katko. Takze je ho tam treba, ja som vtedy myslel ze to prezije aj bez toho
Skrutky boli samozrejme zatiahnute na max, no aj tak to furt padalo
udajne vahove limity:
Crest = 85kg
Arch = 105kg
Mam 960ky a toto sa tam dat neda.
Crest = 85kg
Arch = 105kg
mam crest na zimaku, ešte aj montpáka ho ohla
2X H5 = fixacia kluky na tisichrane po vymedzeni vole^. Tu je to caro rovnomerneho pritahovania oboch skrútk™ Ak si dobre pamatam 12 Nm.
Poistna zavlacka = je na to, aby si dosiel domov, ked je bod dva na pikacu. Mandatory.
Matica je na preload lozisk, ale hlavne drzi kluku axialne na mieste. Dotiahni na moment, vytoc maticu a chod jazdit... kluka ti zlezie dole.
Bodka.
https://si.shimano.com/#/ko/EV/FC-M960
Ja tam tu dierku na osi nemam
Nemáš ju náhodou z druhej strany?
Na fotke to zle vidno ale za prevodnikmi ide smerom hore kluka takze by mala byt na tejto strane, ale nieje ani na druhej.