Pred zaciatkom novej sezony by som si chcel obstarat nove 26" MTB kolesa. Potreboval by som kolesa pre diskove brzdy s uchytenim kotuca Center Lock. Moj cenovy strop je cca. 250 EUR. Oslovili ma tieto:
Mavic Crossride disc:
http://www.bikesport.cz/cz/zapletena-kola-mtb-kola/mavic-crossride-disc-2009_1670
Shimano XT disc:
http://www.kupkolo.cz/produkty/kola-mavic-shimano-fulcrum_70/MTB-zapletena-kola_86/shimano_269/Shimano-WH-M775_3035.html
Fulcrum Red Metal 5 disc:
http://www.kupkolo.cz/produkty/kola-mavic-shimano-fulcrum_70/MTB-zapletena-kola_86/fulcrum_777/
ktore z tychto zapletenych kolies by ste mi odporucili a preco?
posledný komentár: 30. 3. 2023 o 17:49
Kolesa som kupil nove v januari, prvych cca 800km mi to nerobilo, posledne cca 700km som riesil co vlastne "vrzga" a zistil som ze vyplet. Pripada mi to ako nejake trenie s*****v o seba.
Mal som pred rokom presne take iste kolesa a nanich som najazdil cca 2tisic km kym mi ukradli bike ale toto mi nerobili.
Kolesa:
Rafiky: DT Swiss XR391
Naboje: DT Swiss 350 non boost 28 dier, straightpull
Spice: DT Swiss competition race 2,0-1,6-2,0 straightpull
Moze byt ze vyplet sa nejak "povolil" sadol si alebo nieco take? Moze to vyriesit vycentrovanie kolesa?
Ano robi to asi vyplet. Mne sa stalo podobne. Po case si kolesa trochu sadnu, cize trosku povolia spice. Treba dotiahnut vyplet. Mne to potom prestalo.
Dakujem, dam to spravit.
Verim tomu ze 2 mesacne naboje nemozu mat znicene loziska. Dam to vycentrovat a uvidim ci sa nieco napravi.
Prosim poradiť.
Rozmýšľam nad kupov kolies Crossmax PRO 29 BOOST.
Ale mam hlavibol z šírky rafiku. Ta je vnútorná 22mm. Myslíte za táto šírka rafiku je OK? Nie je nutné ísť do aktuálne populárnej hod oty minimálne 25?
Jazdim bezdusaky o šírke 2,2 až 2,25 Etrto cca 57.
Bajk hardtail. Prevažne Karpaty, žiaden extrém.
Ďakujem za rady.
Pripadne radšej iné kolesá povedzme s 25 šírkou? Lebo v každom prípade ta 29 co mam teraz je nie moc dobrá. Vidím co to robí s tvarom plášťa. Na takto široké gumy je to už proste moc. Keby Mavic robil 25mm rafky tak neriešim. Ale čo narobím keď sa mi tak páčia
Takže nemusím tie moje obavy az tak hrotit? Lebo keď som si tu co to precital tak mal som pomaly pocit ze dnes s rafikom pod 25mm by som vlastne nemal ísť ani pre rožky do lidla aby som sa neprizabil.
Btw: nekupoval si náhodou teraz pred par dnami odomna sedlo?
Niektori to podla mna uz prehanaju, kedysi sa bezne jazdilo na 19mm a nikto s tym problem nemal. Ale tak ja na to nie som odbornik, len vravim co mam ja. V zime tam vozim forekaster 2,35 a ardent 2,25 a to ma tak tusim 60 etrto
Otazkou je ci ked mas na vyber nekupit uz sirsie. Ked som kupoval ja (to uz su tak skoro 3 roky) som neriesil nejaku sirku. Hlavne ze boli lacne a lahke.
Niektori to podla mna uz prehanaju, kedysi sa bezne jazdilo na 19mm a nikto s tym problem nemal. Ale tak ja na to nie som odbornik, len vravim co mam ja. V zime tam vozim forekaster 2,35 a ardent 2,25 a to ma tak tusim 60 etrto
Tak dúfam slúži dobre se dielko
Ja sa v týchto veciach moc nevyznám lebo prvý krát mam vôbec teraz bezdusaky a posledných 6 rokov som jazdil iba na ebajku a tam je skoro všetko jedno. A posledných cca 15 rokov iba full a tam dáke pohodlie kvôli tlaku plášťa tiež som moc neriešil. Ale teraz mam hardtail a nerád by som skrz úzky ráfik prišiel o komfort ktorý mam aj vďaka husté iu.
Prečo by som nemal nižší tlak? V porovnaní s čím?
Lebo to je presne to co ma zaujíma. Medzi 22 a 25 je tak veľký rozdiel že na 25 povedzme pôjdem na tlaku 2 bar ale na 22 by som už mal tlak pomaly ako s dušou? Alebo ten rozdiel 22 vš 25 pri rovnakom plášti je zanedbateľný?
ak riesis nizky tlak koli komfortu tak sirsi bude lepsi - a cim rychlejsia, agresivnejsia jazda tym lepsi. ak viac fukas alebo jazdis pomaly, rekreacne na pohodu povozis sa aj na uzsich rafkoch.
povozis sa aj na 19mm ale ked sa uz kupuju nove (nekupujes kazdy den) tak sirsi bude urcite lepsi
tie 22mm by som zvazil jedine ak su UST - bez dier do ktorych nelepis pasku - kedze viac ako 2,25" obuvat nechces.