Ahojte.Má niekto skúsenosdti s motorom shimano E8000? Nemám ho dlho,ale chcem sa spýtat či niekto nepozoruje tukanie,občas až buchnutie pri radení na nižích pastorkoch smerom dole.Neviem či niečo robím zle,alebo to vôbec nemá robit.Motor tah má.Pokial je motor vypnutý,tak radenie ide OK.Ďakujem.
To je v pohodě..ty informace mají nějaký důvod..Nulovat je myslím bude spíše kontraproduktivní...Podle mě to ani nepůjde a i kdyby nebudeš pak vůbec vědět stav baterie..
Moja bateria ma 13cyklov a kapacitu 96%,myslim ze by stale mala mat 100%
Bike som kupoval od ruky,preto sa pytam.
Aj som si myslel, že máš nejaké podozrenie, že s tým niketo špekuloval alebo že chceš špekulovať ty. Po 13 cykloch by takto kapacita asi klesnúť nemala. Otázka je kde a ako bola baterka skladovaná v zime.
nabitie a cyklus nie je to isté, pozor. cyklus sa počíta myslím na 504Wh, čiže ak ju 2x nabiješ do plna keď si na polovici, máš 1 cyklus, ale 2 nabitia
Myslim, ze tie prudy uz maju osetrene v elektronike a dobija sa to ako mobil ze po 80% rychlo a potom to postupne velmi spomaluje.
Aj mobil, na zaciatku som doslova videl ako klesa po 88-90%. Ale potom to postupne prestalo a teraz po 2och rokoch mam este stale zivotnost 86% tak to nemusi byt az taka katastrofa. Aj ked 1000 cyklov a 80% zivotnosti to asi nebude.
V notebooku mam bateriu uz asi 8 rokov a stale ma medzi 50-60%. Teraz neviem kolko cyklov. Takze KO nemusi byt len o dost znacne mensia vydrz.
No ja mám od polovice mája cca. 120 nabití a nepozorujem žiadny úbytok kapacity. Nabíjam v podstate vždy z 1 až 20% doplna. Na to 1% som ju vybil iba pár krát. Min. 5% tam väčšinou ostane.
Len pre porovnanie. u mna za 2 roky cca 100 nabiti, 63 cyklov a zdravie baterie sa tvari 95%. Len je to Specialized. A tiez sa mi zda ze tych 95% sa uz rok nepohlo.
Ahojte, trošku na inú tému, ale myslím že aktuálnu. Máte niekto skúsenosť s integrovaným LED svietidlom zapojeným priamo na motor? Mne sa páči toto: https://www.mtbiker.sk/shop/prislusenstvo/svetla/predne/lezyne-predne-svetlo-na-elektrobicykel-macro-drive-1000-led.html
Malo by sa dať namontovať priamo pod skrutky predstavca, zapojiť káblik do vyhradeného slotu na motore a aktivovať v menu cyklopočítača. Týmto si nie som celkom istý, ale následne by sa malo samo spúšťať pri poklese vyditeľnosti.
Ďakujem.
Prosím Vás, kde sa to dá aktivovať?
V menu cyklopočítača to nejde bez povolenia v aplikácii ,videl som tu v screenoch pri starších verziach etube "tlačitko" Light, no v aktuálnej verzii to neviem nájsť.
Ďakujem
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Aj som si myslel, že máš nejaké podozrenie, že s tým niketo špekuloval alebo že chceš špekulovať ty. Po 13 cykloch by takto kapacita asi klesnúť nemala. Otázka je kde a ako bola baterka skladovaná v zime.
Ani tie baterie niesu rovnaké.Niektoré vydržia viac,iné menej.No pokial je to tak,ako píšeš,tak je to drahý špás.
Aj mobil, na zaciatku som doslova videl ako klesa po 88-90%. Ale potom to postupne prestalo a teraz po 2och rokoch mam este stale zivotnost 86% tak to nemusi byt az taka katastrofa. Aj ked 1000 cyklov a 80% zivotnosti to asi nebude.
V notebooku mam bateriu uz asi 8 rokov a stale ma medzi 50-60%. Teraz neviem kolko cyklov. Takze KO nemusi byt len o dost znacne mensia vydrz.
Keby mal niekto záujem, tak Súkromná správa 🙂
Vsimol som si ze mame novy firmware pre motor,verzia 4.9.0 od 13.10.2020.
Pozor ST-Unlocker zatial nefunguje s verziou 4.9.0.....
https://www.mtbiker.sk/shop/prislusenstvo/svetla/predne/lezyne-predne-svetlo-na-elektrobicykel-macro-drive-1000-led.html
Malo by sa dať namontovať priamo pod skrutky predstavca, zapojiť káblik do vyhradeného slotu na motore a aktivovať v menu cyklopočítača. Týmto si nie som celkom istý, ale následne by sa malo samo spúšťať pri poklese vyditeľnosti.
Ďakujem.
Prosím Vás, kde sa to dá aktivovať?
V menu cyklopočítača to nejde bez povolenia v aplikácii ,videl som tu v screenoch pri starších verziach etube "tlačitko" Light, no v aktuálnej verzii to neviem nájsť.
Ďakujem