Viete mi poradit nieco o nosicoch ? Sposob uchytenie, zamky, nosnost, vyrobca ... Na co si davat pozor pri kupe ? Aka cena je primrana za prijatelnu kvalitu ?[/b]
este raz: co vizualne kontrolujes ? stav "je na streche" vs "nie je na streche" ? alebo ako sa kyve ? alebo ako sa uvolnuju popruhy na kolese ci ramovej trubke ? ci co ?
aky detail si je mozne vsimnut v zlomku sekundy v 130km/h rychlosti ? odhliadnuc od toho ze je to nebezpecne nevenovat sa riadeniu
ci na kazdy poryv vetra a kyvnutie bajku v nosici zastavujes na krajnici a kontrolujes upnutie ?
nechapem ...dam bajk do nosica, skontrolujem upnutie a kym nedorazim do ciela absolutne ma netrapi co sa s nim hore deje
Veľmi záleží od toho koľko ideš. Pár desiatok km, tak asi moc nevidíš. Ja s nimi dávam cca 1300km, buď v kuse, alebo s prestávkou. Tam naozaj máš čas sa pozrieť či je všetko stále rovnaké.
Ono to zase tiež nieje také jednoduché. Niektoré autá majú povolené zaťaženie okolo 500kg, čiže aj keď dáš troch dospelých plus batožinu, tak nosičom na ťažnom dosť preťažíš zadnú nápravu.
mám otázku ohľadom prevozu karbonového bajku na nosičí na ťažnom zariadení (môj prvý karbon bajk, ktorý chcem takto prenášať), či takýto bajk aj niečím chránite (na štýl velosock, alebo iného prekrytia)? Kvôli odskakujúcim kamienkom, ktoré by mohli rám poškodiť (prasknúť)? Díkes.
ja osobne by som nikdy nenosil bike vzadu na ťažnom. Neviem ako by som reagoval, keby niekto do mňa zozadu praskol. Poisťovňa mi auto porieši a bike je v predeli. Nehovoriac o prístupe do kufra a nutnom uchytení o rám.
ja osobne by som nikdy nenosil bike vzadu na ťažnom. Neviem ako by som reagoval, keby niekto do mňa zozadu praskol. Poisťovňa mi auto porieši a bike je v predeli. Nehovoriac o prístupe do kufra a nutnom uchytení o rám.
btw poistovna by ti poriesila skodu, nie auto ... cize aj bajky ... lebo je to poistenie zodpovednosti za skodu, nie poistenie auta
Poistovna vinnika poriesi aj bicyk, rozdiel narokovat na sude.
A co myslis spravi s bikom na streche prudky naraz do auta zozadu? To su v momente stovky kil v hybnosti.
Pristup do kufra neriesis, pokial mas drziak vyklopny.
Mam stresny drzdiak za predne koleso (na karbon ram), klasicke na strechu za ramovu trubku a na gulu pre 3 biky. Co myslis ze beriem, ked cestujem s rodinnou na dovcu, vylet?
Edit: vlastoch ma predbehol
Keď zaprší, tak je to prekvapivo v pohode. Tiež som čakal, že to bude peklo, ale spodok nosiča funguje ako difúzor a nerobí sa za autom to spätné prúdenie. Aspoň na mojom starom Galaxy to tak bolo.
Ja to vozim dnu a vybavene. Vzadu nemam gulu a hore nemam lyziny. Hore to zvysuje spotrebu ktoru uz aj tak mam vysoku by default a vzadu je nosic ktory nemam kam schovat ked nie je na aute. Cize ja inu moznost ani nemam.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
aky detail si je mozne vsimnut v zlomku sekundy v 130km/h rychlosti ? odhliadnuc od toho ze je to nebezpecne nevenovat sa riadeniu
ci na kazdy poryv vetra a kyvnutie bajku v nosici zastavujes na krajnici a kontrolujes upnutie ?
nechapem ...dam bajk do nosica, skontrolujem upnutie a kym nedorazim do ciela absolutne ma netrapi co sa s nim hore deje
Veľmi záleží od toho koľko ideš. Pár desiatok km, tak asi moc nevidíš. Ja s nimi dávam cca 1300km, buď v kuse, alebo s prestávkou. Tam naozaj máš čas sa pozrieť či je všetko stále rovnaké.
Každý si musí vybrať čo mu vyhovuje
Renault Captur + nosis Thule Easyfold XT 2 (pre 2 bajky)
btw poistovna by ti poriesila skodu, nie auto ... cize aj bajky ... lebo je to poistenie zodpovednosti za skodu, nie poistenie auta
A co myslis spravi s bikom na streche prudky naraz do auta zozadu? To su v momente stovky kil v hybnosti.
Pristup do kufra neriesis, pokial mas drziak vyklopny.
Mam stresny drzdiak za predne koleso (na karbon ram), klasicke na strechu za ramovu trubku a na gulu pre 3 biky. Co myslis ze beriem, ked cestujem s rodinnou na dovcu, vylet?
Edit: vlastoch ma predbehol
Keď zaprší, tak je to prekvapivo v pohode. Tiež som čakal, že to bude peklo, ale spodok nosiča funguje ako difúzor a nerobí sa za autom to spätné prúdenie. Aspoň na mojom starom Galaxy to tak bolo.
Aj som si kupil taky navlek proti dazdu, ale este ho nebolo treba pouzit.