Dobrý deň! Hľadám na Slovensku športovcov, ktorí jazdia na KOLOBEŽKE. Môžu byť ženy aj muži, minimálne 15-roční. Ak to nie ste práve vy, možno viete o kolobežkároch, ktorí nečítali túto výzvu. Prosím, tlmočte im to. Ďakujem! Miroslav Ilovičný, Myjava, [email protected], 0918 602442.
Ja mam rad karbonove bullhorny na KBRM28. Len mi deti nevedia ked jazdia oblapit ich malymi prstekami tu hrubu / plochu cast riditok, ktora je bližšie pri predstavci. Mne zas velmi vyhovuje tato plocha cast pri dlhych jazdach. Tak mam dilemu .
Ahojte neviete poradiť ohľadom kolobežky kúpa.Je síce o tom dosť popísané.
Ale čo ma zaujíma sú kolesá 26"/20 vs kolesá 28" / 20 - 28/24 čo najlepšie na asfalt vynikajúci a zlý asfalt klasické sk cesti a betónové chodníky a čo ideál na stúpania a zjazdy aj rozbitý asfalt a malé kamienky hlavne a viac km v desiatkach ako hrádze napríklad.
Ideal plášte od 25mm šírka.A na výšku muž/žena do 167cm.Koska u racer uvádza od 170cm a viac výška jazdca.
Pozerám kolobežky od Kosky a Yedoo.
Kolobežka KOSTKA TOUR MAX (G6):26/20 oceľový rám
Yedoo Trexx 2020model 26/20 AL rám
Yedoo Wolfer 2020 model kolesá 28/20 AL rám
Yedoo Steel S2620 26/20
KOSTKA RACER PRO (G5) 28/24 oceľ ram
Kolobežka Mibo Universe 26/20 oceľový rám
U Yedoo tam sa dá nastaviť aj svetlá výška stupatka.
Tu na Slovensku je problém vyskúšať a podobne ako v Čechách.Ale niekedy rada a skúsenosti čo to jazdia a poznajú a majú veľa km za sebou je viac ako to skúsiť v predajný na pár metrov.
mafo... nie je problem vyskusat rozne kolobky aj tu v BA... Kostka racer pro 28-24 ma kamarat Robo, Je tu aj Wolfer 28-20 a ja mam doma gravel verziu Wolfer RS 28-28, Igor ma zase cestneho Morxesa, a su tu aj karbonove specialy (Ondro ma jeden, zbytok u mna.. ) ... Podla tvojho zadania to odhadujem ze by ti mohol sadnut akurat ten Wolfer 28-28. Je to novinka, prva seria a varka ma prist v maji-juni (este jedna biela je zatial volna). Ono je to veelmi dobra cestna kolobezka a prva 50 ks seria sa rozchytala este skorej ako prisla do Ciech. My sme na Slovensko dostali styri kusy...
Odskusanie vyssie uvedenych kolobeziek sa da dohodnut pri nejakom vyjazde na hradzi. Ja vacsinou chodim od bufetu Relax k Watchbirdu, jazdi tu aj Ondro aj Robo....
Ahoj
Ideál na asfalt je 28/28 galusky, ale na zlom asfalte a kameňoch je ideál gravelový plášť, lebo galusky by sa rýchlo zničili.
Do terénu je ideál 29/29 bezduše.
Z tých čo si napísal som nejazdil žiadnu, ak tak iba kúsok, to sa neráta.
Čo ja viem, tak skúšať sa dajú v Žiline a u ddema v Bratislave.
Mibo gs je dobrá kolobežka. Vlastne všetky mibo sú ok, ale pozor na Kostku, kostky sú dobré len tie drahšie modely.
Z yedoo by som si kúpil určite alloy. Napr. Trexx.
Moje porovnanie: trexx je o 2 kilá ľahší ako mibo gs, ale zasa mibo gs je o centimeter nižšie (vrch stupátka) ... Asi by som si kúpil to gs-ko.
Teoreticky, pre 50-kilovú manželku by som nekúpil 8-kilovú kolobežku, ale radšej by som priplatil a dal vyrobiť na mieru ddemovi karbónku o 3 kilá ľahšiu.
tirov tie kostky ale ktoré drahšie modely lebo každá značka kolobežiek má dosť veľa modelov.Čo som postrehol veľa sa spomína aj v recenziách všetkých značiek.Tak šírka nábojov zadnej časti kvôli okopavaniu a ešte výška veľkosť priestor pre malých či vysokých ľudí ako aj veľkosť dĺžka šírka výška stupatka.Tych parametrov je dost plus ešte hliník či oceľ váha.A čo sa aj píše že na pár metrov človek nezistí nič ale až keď prejde desiatky kilometrov či je alebo není vhodné.Čo potom aj veľa inzercie kolobežiek čo asi nevybrali správnu a podobne.
Ešte som pozeral tiež dosť zaujímavé morxes kolobežky.
Je to prudko individuálne. Niekto cíti rozdiely hneď, inému pasuje akákoľvek kolobežka. Dlháni si pochvaľujú k-bike k5 napríklad.
Ak si muž činu, choď si hneď teraz kúpiť túto Kostku, je to fakt dobrá cena. https://sport.bazos.sk/inzerat/110633951/kolobezka-kostka-hill.php
Ak radšej čítaš, čítaj na priblizovadla.cz, nastupatku.cz, ... Fejsbúk koloběžky.cz - použi lupu a vyhľadaj si tisíce názorov. (Do políčka s lupou napíšeš napr.: ,,výška stupátka,, a máš čítanie na celú noc)
Raz som skúšal kúsok wolfer Yedoo pri jednej predajný a to som musel hneď zdvihnúť nastaviť vyššiu pozíciu.povodna 3.2cm už moc dole a 5.9cm už sa mi zdalo moc vysoko.Takže niaky stred nájsť 4-5cm výška spodku.
Jazdenie na kolobezke, ale asi na vsetkom je o pocite dotyčného. Ja napriklad jazdim na Kickbike Sport G4 a mam z neho super pocit, hoci vacsina z tu prítomných by na neho asi ani nevyliezla. Pre moje jazdenie, účel, štýl a trasy mi vsak vyhovuje ako máloktorá. Ja velmi neverim na vseliake recenzie, lebo vzdy su len a len subjektívnym pocitom recenzenta, aj ked sa snazi byt objektívny. Nie je nad osobne vyskusanie si. Co sa vsak tyka výšky naslapu, tu to moze byt trochu inak. Chvilku trva, kym si zvyknes na svoj postoj na kolobezke a ten pohyb. Ja som na svojej stal tiez od zaciatku na vyššom stupatku a po par týždňoch, som si ho dal nizsie sam od seba a odvtedy som ho uz nemenil. V pohode to zvladne aj normalne lesné cesty. To je uz zvykom a štýlom jazdy. Asi kazdy z nas nejako intuitívne pozerá pred seba a vyhľadáva trasu jazdy. Nic kŕčovite a stresujúce, ale proste kukáš, ci tam nie su nerovnosti, ktore by ta zastavili. Ale casom zistíš, ze nepotrebuješ drepovat na stupatku. Tu energiu si necháš radsej na dopredny pohyb.
Kazdy z nas je iny, nas nepočúvaj. Ver svojim pocitom.
V tomto prípade je to ideál vyjsť asfaltovou cestou hore na kopec so zníženým stupátkom (3,2 cm), tam hore si prehodiť na ,,vysoko,, (a nastaviť aj brzdové špalky) a spustiť sa dole inou cestou, strmšou lesnou v lese v teréne.
Ver tomu, že na nízkom stupátku sa ide oveľa ľahšie ako na vysokom.
Dik za rady ako píšete ale všetkého čo som pozrel tak na cestu asfalt odporúčania cestná kolobežka 28"predné koleso.Trekove kolobežky cesta-teren- mesto menšie 26" a menej koleso predok.Jedine ešte zaujímavé je Mibo GS GoodSpeed 26'-26" čo mi pryde lepšie ako trekova niaka 26"-20"koleso.Akurat má 10kg ale rozdenie na jednom vebu je dobré podľa využitia čo sa tika veľkosti kolies a výber zo všetkých značiek.
mafo, Wolfer ma 4,5 a 5 cm vysku naslapu v spodnych hakoch podla nasho testu. Je to na cesty velmi dobry udaj. Ak das sisrsiu gumu 25 -28 o nieco malo sa zvysi... Novy Wolfer RS este nemame zmerany, pretoze sa len caka na seriu a ten moj z predvyrobnej se*rie ma inu karbonovu vidlu a 32mm gravel gumy a tie ho zdvihli na cca 5,5 az 6,5 cm podla nafukania gum... co je na cestu plus sotolinku OK. Hmotnostne su ale Yedoo alloy to najlahsie, co mozes v zaplatitelnej cene dostat. Ja osobne jazdim vela na karbonovych a preto je pre mna hmotnost dost zasadnym faktorom. Vela ludi vsak jazdi aj tazsie kolobky, zvykli si a v pohode si to uzivaju.
Ako som pisal pred tym, zorganizujeme jazdu na hradzi a tam si odskusat vsetko co som pisal vyssie a podla toho si vyberies ...
ddemo už som aj dosť prečítal toho na priblizovadla recenzie.Dosť často skoro pri každej jednej hoc jakej značke a typu sa spomína a dáva negatíva ako aj názory ľudí.A to šírka nábojov kolies ako aj zadnej stavby okopavanie kotnikov.Jedine značky čo dávajú uske náboje úzka zadná stavba kostka, yeddo,a tuším kickbike.Zvyšok klasické 100mm.V každom prípade recenzie dobre pre každého kto nemá možnosť vyskúšať všetky značky a modely a chce sa aspoň trochu zorientovať mať prehľad.Ten wolfer som chcel kúpiť ešte rok dozadu len nemali už farbu s Yedoo mi písali ohľadom 2020 modelov rozdiel úpravy aj na širšie plášte a ďalší vylepšenia.Aj keď ta svetlá výška ostala nemena ako predošlí model neviem koľko cca spravia plášte originál sú tam Kenda nepíšu rozmery.
Wolfer prvej generacie mal v serii obute pneu Kenda Kadence 700×23...
Uzka zadna stavba potesi, ale nie je podmienkou kolobezkovania. Ja som si najviac okopaval clenky ked som uz bol unaveny a otacal som sa kade tade (za babami v elastakoch) a nesustredil som sa na jazdu ...a bolo jedno ci uzky ci siroky naboj... tresol som sa tak ci tak..
Je to len vec zvyku... Drsny kolobezkar je hrdy na svoje zjazvene clenky...
mafo necitim sa, aby som radil nieco konkretne, ale dve veci predsa len - 1) aj priblizovadla su stale dost subjektivne, netreba ich brat ako bernu mincu 2) korelacia sirky zadnej stavby a okopavnia kotnika je urbanna legenda. To ako clovek stoji na kolobezke a hybe sa (nekruti sa na tom ako ceska panimama) je omnoho dolezitejsie. Mam kotniky plne jaziev, iba dve su od zadnej stavby, vsetky ostatne su od stupatka. Vzdy sa mi to stalo ked som bol unaveny, nekoncentrovany a nozicky sa mi plandali kade-tade. Uplne logicky, ak ovladas pohyb svojej nohy, aky realny rozdiel ti spravia 2 cm ?
Tymto som chcel povedat, ze skusaj a vyber si, co sa ti bude pacit. Po par sto km uz budes vediet viac, a mozes ladit postoj predstavcami, riadotkami a nakoniec novou kolobezkou
Ja mám široké náboje a nekopol som členok ani raz! A je jedno či sa sústredím na jazdu alebo nie. Všetko je to individuálne. A celkovo môžeš robiť čo chceš stále je nastavenie pozície na kolobežke viac-menej kompromis. Pôjdeš po rovinke a povieš si hmmmm to je ono to je super. Ale príde stúpanie a znova sa ti mení postoj a znova to nie je ono. Potom ideš dole kopcom a znova je to iné... Potom treba nájsť "to medzi" a jazdiť.
A ďalší postreh. Minulú sezónu som odjazdil cez 1000km a mal som už pozíciu veľmi príjemne naladenú na rovinu aj kopce. Sklon riaditok tvar riaditok proste mal som to vychytane. Po zime som sa postavil znova na kolobežku a všetko bolo zle! Nič mi nepasovalo dokonca ani zahnutie riaditok proste akoby mi niekto dal úplne inú kolobežku a tak som to ladil znova.
Ak máš možnosť skúšaj čo sa dá a až potom sa rozhodni ja by som teraz riešil úplne inú kolobežku ako na začiatku....
A teraz ti zamotam hlavu aj ja Prve co si musis v hlave vyriesit je ucel na aky kolobezku chces, Ak to ma byt sportovy stroj tak bez vahania 28/28 na akomkolvek lahkom rame. Lahky ram koliduje s priaznivou cenou ale ...... to uz je na tebe. Kazdopadne cim menej kg tym viac sport. Pre manzelku cokolvek co jej nebude sposobovat traumu z pociatocnych skusenosti, priklanam sa zase ku kolesam cca 26(28)/20 s moznostou uzsich plastov. Ak to ma byt kolobezka na fun vylety tak ideal bude zase niekde medzi 26/20 a ram a celkovu vahu by som neriesil.
Wolfer prvej generacie mal v serii obute pneu Kenda Kadence 700×23...
Uzka zadna stavba potesi, ale nie je podmienkou kolobezkovania. Ja som si najviac okopaval clenky ked som uz bol unaveny a otacal som sa kade tade (za babami v elastakoch) a nesustredil som sa na jazdu ...a bolo jedno ci uzky ci siroky naboj... tresol som sa tak ci tak..
Ddemo asi sme rovnaky rocnik cca najvecsie zlo su pekne baby
Dik za rady čo sa tika stúpaní a kopcov napríklad celé Malé Karpaty od Železnej až po Biely Kríž a ďalej prípadne Koliba od Karpatskej či taký Kačín kopček či Pezinska baba cela a podobne stupaky sklon a kilometraž kľudne aj 6%- 16% .Jak je to u kolobežiek aj teda ideál kolobežka na kopce stúpania veľkosť kolies. Nakoľko všade sa večinov spomína len rovinky cyklochodníky.
Na bicykli viem že váha a ľahké kolesá alfa omega ako aj ideálne prevody pomer.Jak je to u kolobežiek nakoľko je to úplne niečo iné.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale čo ma zaujíma sú kolesá 26"/20 vs kolesá 28" / 20 - 28/24 čo najlepšie na asfalt vynikajúci a zlý asfalt klasické sk cesti a betónové chodníky a čo ideál na stúpania a zjazdy aj rozbitý asfalt a malé kamienky hlavne a viac km v desiatkach ako hrádze napríklad.
Ideal plášte od 25mm šírka.A na výšku muž/žena do 167cm.Koska u racer uvádza od 170cm a viac výška jazdca.
Pozerám kolobežky od Kosky a Yedoo.
Kolobežka KOSTKA TOUR MAX (G6):26/20 oceľový rám
Yedoo Trexx 2020model 26/20 AL rám
Yedoo Wolfer 2020 model kolesá 28/20 AL rám
Yedoo Steel S2620 26/20
KOSTKA RACER PRO (G5) 28/24 oceľ ram
Kolobežka Mibo Universe 26/20 oceľový rám
U Yedoo tam sa dá nastaviť aj svetlá výška stupatka.
Tu na Slovensku je problém vyskúšať a podobne ako v Čechách.Ale niekedy rada a skúsenosti čo to jazdia a poznajú a majú veľa km za sebou je viac ako to skúsiť v predajný na pár metrov.
Odskusanie vyssie uvedenych kolobeziek sa da dohodnut pri nejakom vyjazde na hradzi. Ja vacsinou chodim od bufetu Relax k Watchbirdu, jazdi tu aj Ondro aj Robo....
Ideál na asfalt je 28/28 galusky, ale na zlom asfalte a kameňoch je ideál gravelový plášť, lebo galusky by sa rýchlo zničili.
Do terénu je ideál 29/29 bezduše.
Z tých čo si napísal som nejazdil žiadnu, ak tak iba kúsok, to sa neráta.
Čo ja viem, tak skúšať sa dajú v Žiline a u ddema v Bratislave.
Z yedoo by som si kúpil určite alloy. Napr. Trexx.
Moje porovnanie: trexx je o 2 kilá ľahší ako mibo gs, ale zasa mibo gs je o centimeter nižšie (vrch stupátka) ... Asi by som si kúpil to gs-ko.
Teoreticky, pre 50-kilovú manželku by som nekúpil 8-kilovú kolobežku, ale radšej by som priplatil a dal vyrobiť na mieru ddemovi karbónku o 3 kilá ľahšiu.
Ešte som pozeral tiež dosť zaujímavé morxes kolobežky.
Ak si muž činu, choď si hneď teraz kúpiť túto Kostku, je to fakt dobrá cena. https://sport.bazos.sk/inzerat/110633951/kolobezka-kostka-hill.php
Ak radšej čítaš, čítaj na priblizovadla.cz, nastupatku.cz, ... Fejsbúk koloběžky.cz - použi lupu a vyhľadaj si tisíce názorov. (Do políčka s lupou napíšeš napr.: ,,výška stupátka,, a máš čítanie na celú noc)
Kazdy z nas je iny, nas nepočúvaj. Ver svojim pocitom.
Ver tomu, že na nízkom stupátku sa ide oveľa ľahšie ako na vysokom.
Ako som pisal pred tym, zorganizujeme jazdu na hradzi a tam si odskusat vsetko co som pisal vyssie a podla toho si vyberies ...
Tymto som chcel povedat, ze skusaj a vyber si, co sa ti bude pacit. Po par sto km uz budes vediet viac, a mozes ladit postoj predstavcami, riadotkami a nakoniec novou kolobezkou
A ďalší postreh. Minulú sezónu som odjazdil cez 1000km a mal som už pozíciu veľmi príjemne naladenú na rovinu aj kopce. Sklon riaditok tvar riaditok proste mal som to vychytane. Po zime som sa postavil znova na kolobežku a všetko bolo zle! Nič mi nepasovalo dokonca ani zahnutie riaditok proste akoby mi niekto dal úplne inú kolobežku a tak som to ladil znova.
Ak máš možnosť skúšaj čo sa dá a až potom sa rozhodni ja by som teraz riešil úplne inú kolobežku ako na začiatku....
Ddemo asi sme rovnaky rocnik cca
Na bicykli viem že váha a ľahké kolesá alfa omega ako aj ideálne prevody pomer.Jak je to u kolobežiek nakoľko je to úplne niečo iné.