Kategórie
Bike-techZatiaľ mám vyhliadnutý tento: http://eshop.merida.sk/cyclocross-300-cierna-metaliza-modry-_d24352.html#prettyPhoto
Novinka Kellys Groot 90 28 bicykel, dusty yellow, redakčný bicykel
1 529 €
MOC 1 899 €
Novinka -17% Pinarello Grevil F7 Rival AXS 28 bicykel, radiant aura, redakčný bicykel
5 899 €
-17%
MOC 7 099 €
Novinka -18% Raymon Territ Ultra 28 bicykel, reseda green/mint
od 1 799 €
-18%
MOC 2 199 €
Novinka -14% Corratec Allroad Travel 1 28 bicykel, orange red/black/red
1 199 €
-14%
MOC 1 899 €
Výpredaj -14% Cannondale SuperSix Evo SE 28 bicykel, meteor grey
4 549 €
-14%
MOC 5 899 €
Novinka -31% BMC Alpenchallenge AL THREE 28 bicykel, black/petrol
899 €
-31%
MOC 1 399 €
-41% DEMA Aveiro 1 28 bicykel, čierna/strieborná, poškodený lak
279,99 €
-41%
MOC 472 €
Na graveli ale tiež ešte len začínam, takže možno sa mi preferencie časom zmenia
Garbaruk ponúka pre GRX 11speed ramienko, ktorým sa prehdzovačka použiť aj s kazetou 11-50z
problem nastal ze grx https://bike.shimano.com/en-EU/product/component/grx-10-speed/FD-RX400.html exisuje len braze-on ale ram mam iba na klasicku objimku, zaujimave ze tiagra sada ma obe verzie ale podla oficialnej stranky shimano grx400 sada nie.
Viete mi poradit ako mi vyriesit?
Tu je to jedno, toto je vlakno gravel, nie gramar
Netuším, nevážil som. Ale určite iba fľaša z náradím má kilo 😂
Otazky: ked mam teraz gumy 2.1 a 2.3 a vysnivany gravel 40 je to rozdiel v jazde? / fakt by som si to rad vyskusal/
este mozno otazka na Sram force axs , prevod 40T a 10-50 eagle ... 50-50% asfalt ,polne cesty
/// pripadne niekto z Martina na stretavku a pujcka na 5 min
dakujem
Čo sa týka terénu, tam som to myslím rozpísal. Záleží od terénu v akom chce jazdiť. On písal, že to bude tak 50/50 asfalt a poľné cesty. Z môjho pohľadu je šírka tých 35-38c vhodný kompromis, aby sa zachovala rýchlosť na ceste a aj v teréne. Samozrejme môže dať aj širšie pneu, ale potom pôjde pomalšie na ceste, resp. bude musieť vyvinúť viac energie na zachovanie rýchlosti.
Z mojich skúseností, rovnaký bike, cca 40km trasa z Petržalky na Devín po hrádzi a po ceste okolo Dunaja a späť. Pôvodné plášte WTB Ridler 37c, priemerná rýchlosť cca 21-22km/h, teraz som viac jazdil po ceste, mám tam Continental Ultrasport 2 28c a priemerka cca 25-25,5km/h. Ak si odmyslíme rozdiel v rýchlosti, tak s cestnými plášťami som po takom výlete citeľne menej unavený. Keď som bol párkrát v Čunove okolo jazier (tá istá kombinácia pneu) tak sú tam dosť kvalitné cesty, pohodlnejšie aj rýchlejšie to bolo na tých WTB ako na Continentaloch, ale aj na nich sa dalo v pohode ísť, aj keď som šiel pomalšie a niektoré časti som išiel o dosť opatrnejšie ako na WTB.
Za mňa je to v princípe o vhodnom kompromise, reps. preferencii, kde chcem byť lepší. Obetovať asfalt v prospech poľnej cesty alebo naopak, alebo nájsť niečo, čo bude vhodný kompromis. Ja osobne beriem gravel ako cestný bike na horšie cesty, resp. spevnené poľné cesty s pomerne kvalitným povrchom. Ak by som začal uvažovať nad tým, že potrebujem kvôli terénu 45c pneu, či širšie, už by som skôr rozmýšľal nad hardtailom.
Čo sa týka terénu, tam som to myslím rozpísal. Záleží od terénu v akom chce jazdiť. On písal, že to bude tak 50/50 asfalt a poľné cesty. Z môjho pohľadu je šírka tých 35-38c vhodný kompromis, aby sa zachovala rýchlosť na ceste a aj v teréne. Samozrejme môže dať aj širšie pneu, ale potom pôjde pomalšie na ceste, resp. bude musieť vyvinúť viac energie na zachovanie rýchlosti.
Z mojich skúseností, rovnaký bike, cca 40km trasa z Petržalky na Devín po hrádzi a po ceste okolo Dunaja a späť. Pôvodné plášte WTB Ridler 37c, priemerná rýchlosť cca 21-22km/h, teraz som viac jazdil po ceste, mám tam Continental Ultrasport 2 28c a priemerka cca 25-25,5km/h. Ak si odmyslíme rozdiel v rýchlosti, tak s cestnými plášťami som po takom výlete citeľne menej unavený. Keď som bol párkrát v Čunove okolo jazier (tá istá kombinácia pneu) tak sú tam dosť kvalitné cesty, pohodlnejšie aj rýchlejšie to bolo na tých WTB ako na Continentaloch, ale aj na nich sa dalo v pohode ísť, aj keď som šiel pomalšie a niektoré časti som išiel o dosť opatrnejšie ako na WTB.
Za mňa je to v princípe o vhodnom kompromise, reps. preferencii, kde chcem byť lepší. Obetovať asfalt v prospech poľnej cesty alebo naopak, alebo nájsť niečo, čo bude vhodný kompromis. Ja osobne beriem gravel ako cestný bike na horšie cesty, resp. spevnené poľné cesty s pomerne kvalitným povrchom. Ak by som začal uvažovať nad tým, že potrebujem kvôli terénu 45c pneu, či širšie, už by som skôr rozmýšľal nad hardtailom.
Cestný bicykel = bicykel určený na jazdu po európskych cestách prvej triedy
Gravel = bicykel určený na jazdu po slovenských cestách prvej triedy