kazdopadne ja dufam ze nebudeme tak blbi a neotvorime hranice aby ludia mohli lozit po dovolenkach len pre svoje potesenie. nech si EU vravi co chce (aj tak im ide len o to aby ludia minali peniaze, aj za cenu vyssieho poctu obeti)
radsej nech namiesto hranic otvoria skolky a skoly
vazne nam netreba to ze niekto si pojde chytat bronz k moru s deckami, dotrepe to sem, decka to v skolke/skole prenesu na ostatne deti (hadam si nik nemysli ze deti budu behat nonstop s ruskami a dodrziavat hygienu), decka to prenesu na rodicov, ti do prace... a vsetko len koli tomu ze dakto 'musel' ist k moru
len taky maly tip - kupil som si v lekarni zopar jednorazovych chirurgickych rusok. Oproti tym latkovym su velmi lahke a tenke, obcas mi to pripadalo ze ani ziadne rusko nemam. Takze myslim, ze to je idealne na leto.
To len tak pre info pre tych co doteraz nosili len latkove ruska a buffky, tak ako ja.
ja mam astmu a to bavlnene neznesiem, po par minutach sa dusim, tak uz ostane len ako relikvia nosim len tieto papierňaky a aj tie mi niekedy daju zabrat
ok je mi jasne, ze som neobjavil ameriku, neboj ale pre mna som ju objavil, a objavil by som ju aj skor, keby ste to tu niekto uz davno napisali
Doteraz som nosil vacsinou ffp2 kn95, a to je dost hrube a na leto pre mna uplne nevhodne. A s buffkou alebo inymi latkovymi mi je tiez teplo a dusim sa. Takze tieto tenke lahke papieraky mi na leto plne vyhovuju.
Ahoj priatelia. Nevie niekto aku presnost maju tie PCR testy? Lebo teraz sa uz bavime v radoch jednotiek promile pri pozitivnych. Co pri 99,9% presnosti je uz na urovni chyby.
Alebo, sa nejako inak osetruju taketo vysledky (napr pozitivny sa este raz preveri)?
will PCRka je fakticky betón, pokiaľ sa vzorka nekontaminuje pri manipulácii, čo by sa pri správnej laboratórnej praxi nemala, ale chybička se vloudí. W tym przypadku ide o false positive, a tá P je viacmenej nulová (cross contamination je možná len tým, čo máš na stole, alebo ak je sám laborant tiež infikovaný alebo kontaminovaný, a proti tomu sa samozrejme robia opatrenia).
Samozrejme že má svoje slepé okno, teda vírus sa musí dostatočne namnožiť, aby sa zjavil v stere. Od oka zadriem, že je to povedzme 10 % inkubačnej doby (pri HIV sa protilátky zjavujú tak po 6 týždňoch, ale podarilo sa vyPCRkovať vírus už po asi 4 dňoch, ak si ten svetový rekord dobre pamätám) a že je to trochu individuálne závislé. A odtiaľto pochádzajú "false" negatives.
Predstav si že máš balík špendlíkov s rôznofarebnými hlavičkami. Vysypeš ich do sena, zaviažeš si oči a ideš robiť výter - zamáchaš v sene paprčou, aby sa ti pár špendlíkov do nej napichalo. Potom si dáš dole handru z očí a pozeráš, či si naďopol aj špendlík s červenou hlavičkou. Je jasné, že ak je v celej hromade sena jediný, tak sa ti to asi nepodarí, ale ak ich tam je isté množstvo, začína sa to meniť na istotu
Dik tulen. Tak to potom je fajn. Len som neni zvyknuty na 100%-tnu presnost, tak som bol zvedavy.
Samozrejme - ako si pripomenul - nemyslel som to slepe okno, ked este nie je virus namnozeny dostatocne alebo ze sa spravi blba chyba v labaku.
Pokiaľ nukleovka nie je nejako silne porušená (napr. keby si chcel osekvenovať egyptského múmiáka) tak no problem. Čo je tento prípad. A aj s tým múmiákom sa to dá často vyriešiť, len sa pritom zapotíš takže napríklad kto koho nakladal v amarnskej dynastii vieme celkom slušne.
kazdopadne ja dufam ze nebudeme tak blbi a neotvorime hranice aby ludia mohli lozit po dovolenkach len pre svoje potesenie. nech si EU vravi co chce (aj tak im ide len o to aby ludia minali peniaze, aj za cenu vyssieho poctu obeti)
vazne nam netreba to ze niekto si pojde chytat bronz k moru s deckami, dotrepe to sem, decka to v skolke/skole prenesu na ostatne deti (hadam si nik nemysli ze deti budu behat nonstop s ruskami a dodrziavat hygienu), decka to prenesu na rodicov, ti do prace... a vsetko len koli tomu ze dakto 'musel' ist k moru
len taky maly tip - kupil som si v lekarni zopar jednorazovych chirurgickych rusok. Oproti tym latkovym su velmi lahke a tenke, obcas mi to pripadalo ze ani ziadne rusko nemam. Takze myslim, ze to je idealne na leto.
To len tak pre info pre tych co doteraz nosili len latkove ruska a buffky, tak ako ja.
tak hej, ale ak mas tenku bufku tak minimalne sa s nou lahsie naraba, horedole podla potreby a nemusis sa bat ze ti to dakam odleti alebo co
inak co si za to zaplatil? minule som v jednom obchode videl taketo a chceli 1.30e za kus... ja som kupoval z ebay este v marci cca 40e/100 ks a uz aj to mi prislo vcelku dost
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.sciencemag.org/news/2020/05/finally-virus-got-me-scientist-who-fought-ebola-and-hiv-reflects-facing-death-covid-19
https://science.hnonline.sk/biologia-a-chemia/2145431-legendarny-virolog-dostal-koronavirus-detailne-opisal-ake-necakane-komplikacie-prinasa
Robi sa aj transparent. To bude lepsia volba
Doteraz som nosil vacsinou ffp2 kn95, a to je dost hrube a na leto pre mna uplne nevhodne. A s buffkou alebo inymi latkovymi mi je tiez teplo a dusim sa. Takze tieto tenke lahke papieraky mi na leto plne vyhovuju.
Alebo, sa nejako inak osetruju taketo vysledky (napr pozitivny sa este raz preveri)?
Samozrejme že má svoje slepé okno, teda vírus sa musí dostatočne namnožiť, aby sa zjavil v stere. Od oka zadriem, že je to povedzme 10 % inkubačnej doby (pri HIV sa protilátky zjavujú tak po 6 týždňoch, ale podarilo sa vyPCRkovať vírus už po asi 4 dňoch, ak si ten svetový rekord dobre pamätám) a že je to trochu individuálne závislé. A odtiaľto pochádzajú "false" negatives.
Predstav si že máš balík špendlíkov s rôznofarebnými hlavičkami. Vysypeš ich do sena, zaviažeš si oči a ideš robiť výter - zamáchaš v sene paprčou, aby sa ti pár špendlíkov do nej napichalo. Potom si dáš dole handru z očí a pozeráš, či si naďopol aj špendlík s červenou hlavičkou. Je jasné, že ak je v celej hromade sena jediný, tak sa ti to asi nepodarí, ale ak ich tam je isté množstvo, začína sa to meniť na istotu
Samozrejme - ako si pripomenul - nemyslel som to slepe okno, ked este nie je virus namnozeny dostatocne alebo ze sa spravi blba chyba v labaku.
boli take nazory, ze deti mozu byt vybornymi prenasacmi, kedze vacsina z nich mala byt bezpriznakova, ale podla tohto vyskumu deti do 12 rokov takmer nie su infekcne, pretoze nemaju dostatocnu vydychovu kapacitu pluc
https://zivot.pluska.sk/zaujimavosti/maju-dobre-spravy-holandski-vyskumnici-predpokladaju-deti-takmer-neprenasaju-koronavirus
tak hej, ale ak mas tenku bufku tak minimalne sa s nou lahsie naraba, horedole podla potreby a nemusis sa bat ze ti to dakam odleti alebo co
inak co si za to zaplatil? minule som v jednom obchode videl taketo a chceli 1.30e za kus... ja som kupoval z ebay este v marci cca 40e/100 ks a uz aj to mi prislo vcelku dost
Netušil som, že ľudia takto žijú