Ani nejde o šírku plášťa, skôr by ma zaujímalo, že ktorý rozmer kolesa je agilnejší a plynulejšie zvláda ľahší terén.
29” mtb sa zatiaľ vyhýbam, lebo som dosť nízky ??
lepsie zvladaju prekazky vacsie kolesa, preto aj vznikol rozmer 29 namiesto 26, avsak zase vacsie kolesa su menej agilne, ja napriklad dost citim rozdiel v uzkych baranoch aj na spodnom uchyte (52cm) v terene oproti sirokym rovnym radjdam (74cm) na tych baranoch obcas nie som schopny tak reagovat ako by som potreboval a som nuteny znizit rychlost v terene.
27,5 si davaju ti co maju ram,ktory nezoberie 29 kolesa,resp plaste,suchaju o vidlicu a o ram kvoli výške. Takto si chcu zachovat komfort z vacsieho objemu plášťa a ked daju cestne plaste na 28,tak to vyzera lepsie. Zase na druhu stranu bicykel ktory zobral 29 plášťe a majitel chce menit kolesa za cestné, tak potom je tam take zvlastne prazdno vo vidlici.
Seruste, na graveli mám komplet sadu shimano 105 až na kluky ktoré sú fsa, ale plánujem tam dať nové kluky. Dali by ste skôr jednoprevodnik alebo dvojprevodnik? A ak dvojprevodnik tak 105 kluky alebo GRX? Jazdím prevažne dosť cestu. Podľa mna skôr vyhrávajú na cestu práve 105ky. Ďakujem za radu.
Ja idem dať absoult black oval 30z na moju Ultegru bolo to asi najlacnejšie riešenie ako sa s mojím setupom dostanem na 30z v predu a 34 v zadu. Zvažoval som aj GRX ale treba aj prešmyk a cenovo by som sa dostal znova do výšin ?
A som zvedavý či ten ovál je len marketingový ťah alebo skutočne pomôže pri pedalovaní s prekonať hornú úvrať. Ak všetko dobre pôjde tak dnes večer nahodím 30z a preferujem ak by mal niekto záujem ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Chcel som 38c,no tie nerobia,tak som teda išiel do 35c. Tak uvidíme aké to bude. Môj prvý gravel a moje prvé pneumatiky ? Smart Sam si nechám na zimu.
650b je uz pomaly mrtvy rozmer aj v MTB, nieto este pre cestaky. Vobec by som o nom neuvazoval.
29” mtb sa zatiaľ vyhýbam, lebo som dosť nízky ??
Ja mám na gravely klasické 28" kolesá a spokojnosť.
A som zvedavý či ten ovál je len marketingový ťah alebo skutočne pomôže pri pedalovaní s prekonať hornú úvrať. Ak všetko dobre pôjde tak dnes večer nahodím 30z a preferujem ak by mal niekto záujem ?