Myslím si, že už jej tu bolo dosť
20.05.2008 - 09:17:33
00
root,bolo to vážne a krivé obvinenie,J.Š. išiel podla pokynov organizátora,bol poškodený niekolkými ....cyklistami a ešte aj takto obvinený.kto to teda prehnal?štart,bol naplánovaný na konci Teplej píše sa to na tomto fore ...To video je pre každého kto sa u nás zastaví,len zverejnenie sa rieši-polícia by začala rozdávať pokuty-a to hovorím vážne.ked ho uvidíš,kedže si tam nebol,asi sa ti postavia aj uši nielen vlasy.../skupinka 20 cyklistov ktorým nestačili dva pruhy a vydali sa do protismeru proti kamionom.../ zverejnenie by VELMI poškodilo všetkým cyklistom povesť.kto chce nech sa zastaví-pustím mu to
20.05.2008 - 09:32:02
00
Ale nie, bola súčasťou maratónu, myslím, že fotky sú asi jediná pozitívna vec čo som si odniesol z maratónu. :wink: pochvala fotografovi z katesport.sk :oops: 8)

táto sa podarila

Prílohy:

DSC01309.jpg
DSC01309.jpg 288.88 KiB thumb_up0thumb_down


Naposledy upravil katko dňa 20.05.2008 - 10:09:30, celkovo upravené 1 krát.

20.05.2008 - 09:32:10
00
Predpokladám že z dôvodu bezpečnosti nemohli pustiť preteky z Pobažskej Bystrice po E51. Čo je škoda, aspoň by sa pole viac natiahlo a nevznikol by štupel pred prvým singletrackom.

Ako je to so zodpovednosťou pretekára a organizátora? Jasne sa vždy uvádza že pretekár rešpektuje že sa maratón ide za plnej premávky a na vlastné riziko. Ale. Pred cieľom pri prechádzaní cez hlavnú cestu oznámil regulovčík rukou že idem a orgán na ceste zastavil premávku. Ak by ma auto zobralo ako p. Jankoviča tak kto bude zodpovedný?

Osobne sa vždy však radšej pozriem, ale dosť ľudí rovno preletelo. Prípadný úraz vzniknutý na organizovanom preteku poisťovňa nepreplatí bez pripoistenia.

V civilizovanom svete by p. Jankovič mohol vysúdiť slušné bolestné.
20.05.2008 - 09:36:30
00
na margo par obhajujucich prispevkov - mam rad ludi, ktori si nechaju nasrat na hlavu, este sa ospravedlnia a poprosia, ci by im nemohli nasrat este raz... nebudte narocni, odpustajte chyby (hlavne ak ide o zdravie) a podporujte flakanie a hlavne nekritizujte, len aby sa radsej nic nezlepsilo... :(


ja zas mam rad ludi, co dokazu vsetko zniest pod ciernu zem, nic pre nich nie je dost dobre. Dufam, ze si sa tejto akcie zucastnil, inak su tvoje komentare skutocne mimo misu.

Nechcem sa za kazdu cenu zastavat organizatora, keby sme vsak respektovali pokyny pred startom, mnohemu sa dalo predist. Rusaci zrejme nerozumeli o com sa toci... Ostatni ano
K tomu znaceniu - skutocne nerozumiem kto tu mohol zabludit. Zvladli to 15 rocne ruske decka co sli priemerkou 22, cely pretek na cele a my nie?
K tomu incidentu p. Jankovica by sa skutocne mali kompetentni vyjadrit, pretoze ono to bolo zrejme trosku inak ako si tu vacsina ludi mysli.
20.05.2008 - 09:45:47
00
CHOSE, a este mi povedz takto. Kto daval pokyny, ze sa ide len vo dvoch pruhoch? Ak to nahodou hovoril niekto, kto stal na zaciatku s tym mikrofonom, tak nebol som ani tak daleko od neho, ani tam nebolo nejako hlucno, ale aj tak som HO**O pocul, pretoze si asi kazdy vsimol, ze tie repraky boli otocene uplne na opacnu stranu a noli dokonca az za tym stankom, takze mohli byt hocijake velke a mohol tam ten clovek hocijako kricat, nikto ho aj tak nepocul. A preto sa podla mna stalo, ze modri isli medzi cervenymi a podobne veci. Ja osobne som sa tiez najprv vybral za davom, absolutne som netusil, ze idu len cerveni.. az kym na mna niekto neskrikol. Po ceste som isiel sice uplne vpravo, ale myslim si, ze ti co isli aj do protismeru nemohli vediet, ci je uzavreta cela cesta alebo len polovica, pretoze to nepoculi na zaciatku a nedalo sa to ani hned vsimnut, lebo ta premavka oproti nebola tak husta. Takze to moze byt dalsie zlepsenie v buducom rocniku - ked sa hovoria pokyny, urobit to tak, aby ich poculi vsetci a nie len hrstka, co stoji pod moderatorom.
20.05.2008 - 09:46:44
00
no ale oni to vtak spravili,policia na 5-tich autách to zabezpečovala ale podla ich vyjadrení ich skoro šlaktrafilo z tých hazardérov...aj toto bol cyklofest...

Prílohy:

DSC_0266.JPG
DSC_0266.JPG 532.91 KiB thumb_up0thumb_down

20.05.2008 - 09:50:14
00
moc si sa teda nevjadril
20.05.2008 - 09:55:11
00
všetci sa učíme celý život...ale cez dvojitú proti kamionom...ked to policajti zbadali,krásne zareagovali a zastavili aj protismer -všetky kamiony,autobusy...ku zvodidlám.vdaka polícii. ešte jedna z cyklofestu-včielka maja,víťazka jednej z cien.

Prílohy:

DSC_0284.JPG
DSC_0284.JPG 388.98 KiB thumb_up0thumb_down

20.05.2008 - 09:57:50
00
A nejako hromadne sa vsetky fotky z cyklofestu nedaju nieakm zavesit?
20.05.2008 - 10:01:26
00
nas v autoskole ucili ze ciara sa nezlomi :D

inak je ozaj rozum viest maraton po takejto ceste a potom sa este rozculovat...to tam nemate nejake vidlacke cesty pomimo?
20.05.2008 - 10:09:25
00
organiz.sa vyjadrí kompletne,včera riešil dva prípady ked kamaráti nechali svoje čísla niekomu,pre prípad že by vyhrali v tombole.a oni vyhrali.a oni ešte nezrelí nieselkom rovní im tie výhry-bicykle nechceli odovzdať.vraj to ONI ich vyhrali....organizátor má všetko na videu tak nebol problém zjednať nápravu aby sa výhry dostali do správnych rúk-len to bolo pracné a namáhavé.aj toto bol cyklofest.

Prílohy:

DSC_0219.JPG
DSC_0219.JPG 551.11 KiB thumb_up0thumb_down

20.05.2008 - 10:09:36
00
To video je pre každého kto sa u nás zastaví,len zverejnenie sa rieši-polícia by začala rozdávať pokuty-a to hovorím vážne.ked ho uvidíš,kedže si tam nebol,asi sa ti postavia aj uši nielen vlasy.../skupinka 20 cyklistov ktorým nestačili dva pruhy a vydali sa do protismeru proti kamionom.../ zverejnenie by VELMI poškodilo všetkým cyklistom povesť.kto chce nech sa zastaví-pustím mu to


Ale uz si fakt trapny. :evil: Jediny, komu by to video poskodilo povest, je neschopny organizator... A tomu to uz vadit nebude. Naco sa teda to policajne auto tlacilo tiez do protismeru? A auta v protismere nesli, ale stali...
Este teda vsetkych ucastnikov nabondzuj a vizitka PB maratonu je dokonala 8)


Naposledy upravil dutchman dňa 20.05.2008 - 10:11:48, celkovo upravené 1 krát.

20.05.2008 - 10:10:45
00
Akože nemohli štartujúci vedieť, že nie je cesta uzavretá? Veď ste podpísali papier, že sa ide za plnej premávky, tak aké uzávery? To nebolo Okolo Slovenska alebo TDF. V danej situácii sa vďaka dobrej práci polície dalo ísť v protismere, ale ak niekto vedome porušil predpisy a niečo sa mu stalo, nech sa teraz nesťažuje.

A k tomu úrazu, mám tiež svoj názor, ak viem že sa ide za plnej premávky, nezverím svoj život nejakému dilinkovi na križovatke, to obzretie ma až tak nespomalí, avšak može mi zachrániť zdravie. Poznám cestné predpisy a pokiaľ viem, že sa ide za plnej premávky, tak ich aj dodržiavam.
20.05.2008 - 10:11:35
00
: Pán Zemko – predseda OZ CM toto je volanie o pomoc od bikerov, ktorí by chceli za zaplatené štartovné vidieť a využívať určitú úroveň organizácie celého maratónu zaradeného do Série. Nie nejde mi teraz o profil a dĺžku trate, ale všetko ostatné okolo organizácie maratónu. Nejazdím sériu prvý rok, takže môžem porovnať úroveň organizácie celej akcie na jednotlivých maratónoch. Skutočne stanovte si určité kritéria pre zaradenie maratónu do Cyklomaratón – skej série. Radšej menej pretekov v sezóne, ako kaziť dobré meno značky CYKLOMARATÓN-ska MTB SÉRIA chybami nezodpovedných organizátorov niektorých pretekov.
Značka CYKLOMARATÓN-ska MTB SÉRIA by mala byť akousi zárukou kvality, tak ako je to pri tovare.
A určite máte bohaté skúsenosti s organizovaním cyklomaratónov, takže by ste mohli organizátorom jednotlivých maratónov pomôcť svojimi radami a upozorniť ich na úskalia organizácie takéhoto podujatia.
Bol by som nerád, keby tradícia celej Cyklomaratónskej série zanikla kvôli zlej úrovni organizácie maratónov, veď komunita bikerov, ktorí sa zúčastňujú na sérii sa stále rozrastá a my sme radi, že niečo takéto pre nás organizujete.


Ahoj,
je mi fakt veľmi ľúto, že to všetko takto dopadlo. Ver mi, že určité kritériá pre vstup preteku do seriálu existujú a pri príjmaní sa nimi zaoberá valné zhromaždenie OZ CM, ktoré je tvorené zástupcami všetkých pretekov seriálu. V PB som pred rokom bol ako pozorovateľ a preteku sa nedalo takmer nič vytknúť. Žiaľ tento rok bol o niečom inom...
Čo sa týka mojich rád a konzultácií, som vždy pripravený pomôcť organizátorom jednotlivých pretekov - hlavne novým. Aj teraz v týždni pred pretekom som sa chcel s organizátorom stretnúť a dvakrát som ho telefonicky kontaktoval, žiaľ nemal nikdy čas. Čo sa týka štartu, v deň preteku som mu položil otázku, ako chce riešiť štart 400 ľudí po úzkej cestičke z námestia a ďslej po hlavnej ceste. Odpoveď bola: "nerieš to, to sa celé natiahne, a ostrý štart je o pár km ďalej."
Ver mi, v nedeľu som sa bol v kostole pomodliť za to, že okrem zranenia Ivana Jankoviča (mimochodom môjho dobrého priateľa) sa nič ďalšie vážne nestalo.
Verím, že ostatné preteky seriálu zahoja Vaše rany na duši, je to poučenie aj pre nás.
S pozdravom Ivan Zemko - predseda OZ CM
20.05.2008 - 10:51:43
00
keyboard_arrow_up