Cavte, idem skladat bike od nuly, najlepsie asi zacat od ramu, chcem hlinik, neodpruzeny, nizky profil - taky na hard downhill aby som si gule nenabil , browsujem po nete a neviem sa rozhodnut, na cene nezalezi, moze byt aj drahy ak tomu zodpoveda kvalita, a uchyty stacia len na kotucky - budem velmi rad ak mi tu niekto da tip na nejaky kvalitny ram od nejakej renomovanej firmy
chcem hlinik, neodpruzeny, nizky profil - taky na hard downhill a
Skus si uvedomit co vlastne chces pretoze mam dojem, ze "neodpruzeny na hard downhil " este nevyrobili a ked tak mal velmi kratku zivotnost a ten co ho pouzival zrejme tiez. Inac na tomto fore je väcsina bikerov co jazdia XC a najdu sa tu aj nejaky ziletkari. Skus svoju poziadavku prezentovat na www.bikemagazin.sk to je stranka ktora sa venuje DH aj v hard verzii
ok, asi som to troskuprehnals pojmami, mozno by sa lepsie hodilo na enduro ci co, proste aby som s tym vyslapal do kopca,m aj sa spustil dole, jednoducho chcem neodpruzeny ram, hlinikovy, co najkvalitnejsi, pomaly si robim nejaky zoznam, ale najprv by som chcel pocut nejake rady a tipy nech viem po com sa je lepsie poobzerat a co zavrhnut
mozno by sa lepsie hodilo na enduro ci co....... jednoducho chcem neodpruzeny ram, hlinikovy,
Este raz ta musim opravit ujasni si co chces jazdit. Enduro s neodpruzenym ramom ??????? Hlinikovy neodpruzeny ram zozenies tak mozno v Lidli skus pouzit vyhladavanie a hlavne citaj.
akoze, hlinikovy duralovy - asi chapes co tym myslim, jasne ze hladam, len som chcel radu, a teda mi povedz co sa jazdi s neodpruzenymi ramami, nemam na mysli vidlu, len ram, ako sa vola taka disciplina? nejazdim sportovo, len tak pre zabavu, inac miesto toho opravovania terminov si mi uz mohol napisat nejaku znacku, nic v zlom
rozpocet, snad sa zmestim do 20 000 za ram popripade cosi cez (lebo carbon nechcem), trate - cokolvek co sa da zist hore a dole kopcom z neodpruzenym ramom a odpruzenou vidlou, nejazdim sutazne, takze neviem ohodnotit svoj skill, proste take horske jazdenie po lesoch a spustanie sa zo vsetkeho co som mal sancu prezit (aj ked mam za sebou niekolko osklivych padov) skor sa z novym bikom hodlam aj cosi naucit, ten stary teraz nemam, doteraz som jazdil na author traction, ale predpokladam ze ho dost zatazim a pozeniem na pokraj moznosti, preto by som chcel nieco kvalitne a nie nejaky hobby bike
tvar ramu si predstavujem asi takto nejak - http://bazar.cyklovb.cz/images/P1010565.JPG mozno trosicku nizsi este, ale to uz zavisi asi od toho v akom prevedeni bude - proste cosi blizke tomuto, ale aku znacku a technicke parametre to dufam ze mi poradite vy skusenejsi, nechcem sa do toho vrhnut po hlave ale urobit si cosi ako prieskum trhu, ked si nejaky kupim, aby som potom niekde nezistil ze som si nemal kupovat ten a ten preto a preto (lebo puka, je shitny, zle skusenosti s nim, atd atd)
Introvert je kapku mimo toho co si napisal doteraz. Prve co ma napadlo je http://www.bikesunltd.sk/?page=catalog& ... =chameleon , viem ze ho ma aj niekto tu z fora a aj popisom vyzera byt dost univerzalny.
Drotar nechapem preco sa furt divis pouzitiu HT v DH, sak aj Slovensky pohar v DH mal(pravdepodobne este stale ma) kategriu HT.
dufam ze mi poradite vy skusenejsi, nechcem sa do toho vrhnut po hlave
Tak to si prave urobil ramov v cene cca 20 000., Sk bude na trhu dost ( skus google) ale neviem kto ti poradil aby si si takýmto sposobom vyskladal bike. Ak si spočítaš nadobúdaciu cenu tak ta bude v iných číslach. Koľko máš rozpočet na celý bike? Pretože ak nevieš ešte ani aký rám a čo vlastne chceš jazdiť ( prešiel si od hard DH po jazdenie po lesoch) neviem si dost dobre predstavit akym sposobom budes hladat ostatne komponenty.
TO zigo precitaj si tie prispevky poriadne. Chlapec nieje nejako zorientovany. DH na HTčku asi jazdia borci čo vedia prečo HTčko. http://www.slovkolex.sk/index.php?modul=tovar&id=1499 aby nepovedal tak jeden typ dam
RAM NA DH HT-cko do 20000 co je ti / na slovenskom pohari dh je najviac hardtailistov takze drotar sa v tom asi moc nevyzna skus pozret devilwork alebo darkside vidlu nejaku dobru macochu
Nie ja som tam hodil prve HT čko v požadovanej cene na ktore som natrafil.
TO stalker nie ja sa nevyznam ale darkblade nevie co chce jazdit ( hard DH ? enduro ? XC ? ) a ani na com, sak citaj tie jeho prispevky. Ako mu mame poradit ked nevie co chce a nevie to ani vyjadrit ( hlinikove ramy atd. ) nech sa tu pomota a nech cita cita a potom nech zalozi zmysluplnu temu, pretoze mi pripada ako dalsi z rodu solgajovcov
ujasnene mam na co ten bike chcem, akurat ze nehyrym bikerskym slangom (som si prelozil ze hard downhill bude asi tvrda jazda dole kopcom), mal som tento bike http://www.author.sk/verbal/1279/ - da sa povedat ze mi vyhovoval - ale ram bol na hovno - prilis vysoky a v terene mi zavadzal, vidla mala na moj vkus maly zdvih a komponenty mi tiez moc nevyhovovali - proste viem co si chcem poskladat, viem aj ako, ale nepohybujem sa medzi bikermi, cize rad si necham poradit aby som nezacal skladat bike z nejakych hluposti.
zigo ma pochopil asi najlepsie - hladam cosi univerzalne + - , proste do lesa na rozny teren, na zjazdy aj cez nejake prekazky, aby zniesol aj tvrde narazy, snad nemusi byt na kazdu odchylku v style jazby nejaky super specificky bike ktory sa neda pouzit aj na nieco ine.
ten cube flying cirkus sa mi tiez dost pozdava, este mi prezradte co je to vidla macocha - ano iste by som to nasiel niekde na fore, ale radsej sa spytam, lebo mam este aj inu pracu ako cely den citat o bikoch, aj ked by som robil radsej to
aku mas vysku/vahu? lebo ak mas 60kg aj s topankami tak hoc aky XC ram znesie aj nejaky ten teren..
jazdis radsej horekopec alebo dolekopec.. alebo 50/50.. skus napisat nejaku tvoju oblubenu trasu (pripadna ak mas profil, fotky atd..), lebo nazov aj hore aj dole si kazdy predstavi inak.. a co u niekoho je hard down je u niekoho bezna vychadzka, teto pojem sa posuva dost s najazdenymi km a technikou..
ale ak si doteraz jazdil traction tak to asi nebolo nic tak drsne a hladas asi klasicke XC mozno AM..
ujasnene mam na co ten bike chcem, akurat ze nehyrym bikerskym slangom (som si prelozil ze hard downhill bude asi tvrda jazda dole kopcom), mal som tento bike http://www.author.sk/verbal/1279/ - da sa povedat ze mi vyhovoval - ale ram bol na hovno - prilis vysoky a v terene mi zavadzal, vidla mala na moj vkus maly zdvih a komponenty mi tiez moc nevyhovovali - proste viem co si chcem poskladat, viem aj ako, ale nepohybujem sa medzi bikermi, cize rad si necham poradit aby som nezacal skladat bike z nejakych hluposti.
zigo ma pochopil asi najlepsie - hladam cosi univerzalne + - , proste do lesa na rozny teren, na zjazdy aj cez nejake prekazky, aby zniesol aj tvrde narazy, snad nemusi byt na kazdu odchylku v style jazby nejaky super specificky bike ktory sa neda pouzit aj na nieco ine.
ten cube flying cirkus sa mi tiez dost pozdava, este mi prezradte co je to vidla macocha - ano iste by som to nasiel niekde na fore, ale radsej sa spytam, lebo mam este aj inu pracu ako cely den citat o bikoch, aj ked by som robil radsej to
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Skus si uvedomit co vlastne chces
Este raz ta musim opravit
Drotar nechapem preco sa furt divis pouzitiu HT v DH, sak aj Slovensky pohar v DH mal(pravdepodobne este stale ma) kategriu HT.
Tak to si prave urobil
TO zigo
http://www.slovkolex.sk/index.php?modul=tovar&id=1499 aby nepovedal tak jeden typ dam
http://www.slovkolex.sk/index.php?modul ... 504#images
http://www.slovkolex.sk/index.php?modul ... 504#images
TO stalker nie ja sa nevyznam
ten cube flying cirkus sa mi tiez dost pozdava, este mi prezradte co je to vidla macocha
jazdis radsej horekopec alebo dolekopec.. alebo 50/50.. skus napisat nejaku tvoju oblubenu trasu (pripadna ak mas profil, fotky atd..), lebo nazov aj hore aj dole si kazdy predstavi inak.. a co u niekoho je hard down je u niekoho bezna vychadzka, teto pojem sa posuva dost s najazdenymi km a technikou..
ale ak si doteraz jazdil traction tak to asi nebolo nic tak drsne a hladas asi klasicke XC mozno AM..
ten cube flying cirkus sa mi tiez dost pozdava, este mi prezradte co je to vidla macocha
Prepáč ale doteraz neviem čo vlastne chceš