napíšte prosím nejaké dobré tipy na prípravky na mazaniereťaze a odpruženej vidly (tlmiča). Nemám s tým veľa skúseností. Každá rada pomôže, najlepšie by bolo keby ste mohli post-núť rovno nejaké odkazy. Vopred všetkým ďakujem
reťaz nedávaj dole,pretri handrou namočenou v benzíne,chvílu počkaj,potom jednu kvapku Squirtu na každý valček,chvílu pokrúť pomaly pedálmi,hotovo-aplikovať Squirt najlepšie po výjazde,nech do ďalšej jazdy preschne
netreba,ja ke´d nahodím novú reťaz,pojazdím cca 200 km tak ako je vybalená z krabičky,potom pretriem a dám Squirt,bez prblémov,čistota a životnosť je top
Ten originál maglajz vydržal 200 km. So Squirtom sa reťaz začína ozývať po 30 km, po 100 km už rachotí moc. Neviem čo robím zle, aplikujem podľa návodu.
Ten originál maglajz vydržal 200 km. So Squirtom sa reťaz začína ozývať po 30 km, po 100 km už rachotí moc. Neviem čo robím zle, aplikujem podľa návodu.
Nič nerobíš zle, tak to je. Ja to po každom vyj. mazem
A ja som ho zacal pouzivat prave preto, aby som nemusel po kazdom vyjazde mazat Je pravda ze retaz je hlucnejsia, no zaroven cista a mazem po cca 100-150km, niekedy aj viac ~200. Ja som mal prioritu co najmensiu starostlivost o bike Ak ma niekto ine priority, tak je pravda ze mu to nemusi vyhovovat, obcas to aj mne pili usi... Inac dnes pojdem prvykrat mazat novu retaz po dvoch tyzdnoch, do dnesneho dna 506km na povodnom mazive a este dneska dam cca 40km
ak reťaz rachotí,to neznamená že je aj suchá-signál suchej reťaze je škrípanie,pískanie-to som po mazaní Squirtom nepočul ani po 200 km v teréne,a ako som už písal viackrát,odkedy ho používam,životnosť reťaze zásadne narástla(ale ak niekomu vadí akože rachotenie reťaze,môže kludne nagebriť na reťaz niečo,od čoho bude celý pohon zaprasený-ešte si pamätám,keď som používal Shimano PTFE,všetko čierne,na kazete a kladkách nánosy bordelu)
Joe70 Ako pise dano, je rozdiel medzi hlucnostou ako takou-trenim jednotlivych casti o seba a vrzganim-ked je nieco fakt suche. Takze pevne verim marketingu ze to maze aj ked je to hlucnejsie A dalsi ukazovatel pre mna je, ako lahko sa retaz toci, naprazdno dozadu. Az ked ide tazsie vtedy mazem, resp ked zacne naozaj vrzgat...
ake cistenie pohonu? myslis prebehnutie kefkou ked je prasno alebo handrou ked je mokro? oproti shimano oleju mi udrzba trva zlomok casu, vydrz retazi sa predlzila - asi koli tomu ze olej je stale mastny a stale na seba chyta necistoty a vytvara brusnu pastu nalepenu na retazi ktora brusi valceky a nici retaz. tieto voskove maziva su suche - retaz "neplava" neustale v oleji - preto je hlucnejsia no to neznamena ze nieje namazana. bordel co na seba nychyta sam odpadava, mazem az ked zacina piskat - u mna do 130km (pure), no niekedy aj po 50km zalezi od terenu a podmienok. kazdopadne mazat po kazdom vyjazde je zalezitost 5 minut. zvyknem mazat kazdy treti.
včera som namazal castrolom O ring sprejom, reťaz vypraná pred mazaním, po 50km mokra a naslednej wapky,(vobec mazivo nespláchla) reťaz stale kvalitne namazaná a čistá aj s prevodmi, další 50km výjazd bez mazania... dal som to rovno aj na cestak s novou reťazou, tak porovnám výdrže
GRAPHLNUBE 140ml len za 129,95€. No nekúp to. ( 1800 km pri jednej aplikácii (suché podmienky), 3-10W úspory oproti ostatným mazivám)
Bol by som ale zvedavý, ako by dopadol objektívny test tohto super výrobku.
MarKac80 ja tiež som s tým začal, najprv vosk zo sviecok a teraz som kupil granule. robim to na indukcnej jednoplotenke co mame ako rezervu na dedine, je tam funkcia varenie mlieka, ten používam. Vyčlenil som si na to hrniec s velkostou na stocenu reťaz, ja som zatiaľ spokojný.
StanoLevice ja mám vosk v plechovke od kávy, ktorú zohrejem v hrnci s horúcou vodou. Voda drží teplotu, a len sem-tam prihrejem.
Ešte robím jednu fintu: ak reťaz začína pískať, ale nie je od blata, tak ju ešte namažem parafínom rozriedeným so xylénom ( riedidlo 6005). Pri teplote cca. 22'C je táto zmes tekutá. Treba potom nechať xylén odpariť. Takže mažem aspoň deň pred výjazdom.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nič nerobíš zle, tak to je. Ja to po každom vyj. mazem
Ja wapkujem retaz pri kazdom umyvani bajku . Pridem domov , necham vyschnut a namazem .
Bol by som ale zvedavý, ako by dopadol objektívny test tohto super výrobku.
Ešte robím jednu fintu: ak reťaz začína pískať, ale nie je od blata, tak ju ešte namažem parafínom rozriedeným so xylénom ( riedidlo 6005). Pri teplote cca. 22'C je táto zmes tekutá. Treba potom nechať xylén odpariť. Takže mažem aspoň deň pred výjazdom.