Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chla***** mi tam premrzli a chceli ist spat.
Ahoj, vedel by mi niekto povedat ci je tato cesta Majdan > S.Uhliska v pohode zjazdna na bajku? Obcas ma freemapa posle po hodne nezjazdnych cestickach
Je prejazdná, ale používam ju len na zjazd, smer hore som ti naznačil 3 varianty, pre mňa, červená - najľahšia, žltá - najkrajšia, zelená -klasika s xc výjazdom a segmentom
V sobotu rano Zahoracikom do Solosnice, na Sklenu hutu a naspat do BA okolo obory a dalej po cervenej TZ. Pred taricovymi vdacne schadzam dole na novu cervenu cyklotrasu a ejhla akosi sa nam tam tusim az po hubalovu zazelenala...
Ahoj, vedel by mi niekto povedat ci je tato cesta Majdan > S.Uhliska v pohode zjazdna na bajku? Obcas ma freemapa posle po hodne nezjazdnych cestickach
Dik vyskusam takto, primarne chceme ist na Jeleniu horu/Krselnicu a premyslal som ako tam ist idealne aby sme si aj zajazdili nieco medzi 30-40km a aby sme si pozreli aj nejake dobre vyhlady. Po turistickych to mam vsetko pochodene tak som hladal nieco nove. Nakoniec som to naklikal takto tak snad az na tlacenku z jelenej hory naspat to bude vsetko zjazdne
Aj tak sa dá, ale radšej by som vybral tú vedľajšiu zvážnicu popri lúke, čo dal PaloTT. Na tej prvej, čo tam máš ty, býva dosť blata a je tam taký prudší úsek.
Mam na vikend v plane vyuzit vlacik zarohacik a vziat na vylet moje dve baby s ktorymi vieme v MK dat tak 40km v dobrej nalade a zaroven by som chcel kuknut Jeleniu horu, co je kut kam som zatial nenakukol... Nejaky tip ako sa pomotat? Ta Jelenia sa jazdi zhora dole po tzt, ci naopak ci ako? Vcul som prisiel na obmedzenie heatmapy, ze vidim kadial ale neviem smer ...
Ak plánujete trasu v Malých Karpatoch, tu sú nejaké výškové údaje priamo z meraní c. k. ríšskeho geológa Dionýza Štúra. Pozor, je to v siahach! (Slovenské noviny, č. 116, 2. októbra 1860, vydávané vo Viedni)
Dnes som sa vybral na Pezinsku Babu, a kedze je vikend, rozhodol som sa maximalne vyhybat turistickym znackam, hlavne cervenej z BK na PB. Celkom sa mi to podarilo, kto chce vidiet presnu trasu pozrite moj vyjazd tu na MTbiker. Zaciatok klasicky na Malej bani, Biely kriz, Sakrakopec, Mysi vrch, Modry a Cerveny kriz, Tlsta Lipa, Krkavec, popod Maly Javornik a Somar na Senkarku, Kolarske, Konske hlavy (tento usek sa neda rozumne obist), Pezinska baba, Pistova buda, VO Zahorie, Jablonove, Skala, Kosarisko, Volhovisko, Biely kriz, Vajspeter. Okrem BK, PB a Kosariska uplne bez ludi, len pokoj v lese, prijemny vlhky vzduch.
viem ze sa to tu uz niekolko krat riesilo. Ale ako je to pls s tymi cyklo a turistickymi trasami? Minuly tyzden som siel dole kopcom z cerovky po zltej, videl som pred sebou starsi par ako sli hore, spomalil som, slusne som pozdravil a stary sa pustil do mna, ze s bikom nemam co robit na turistickom chodniku. Tak som zastavil a slusne sa spytal ci mu prekazam, vravi ze hej. Tak reku ze ok, ale na cyklochodnikoch som dnes stretol kopec pesich, ci sa mu to potom zda v poriadku. A on ze pesi mozu chodit po cyklo chodnikoch ale cyklisti po turistickych nie. Nechcel som si kazit naladu, tak som sa nehadal, povedal som mu len, ze kvoli takym ako je on sa nam tu nebude v lesoch dobre spolunazivat.
Beriem, ze mozno ho nasral predtym nejaky cyklista, ruku na srdce, niektori fakt jazdia ako dementi. Ale ako to je s pristupom na turisticke znacky pre cyklistov?
juliusv: cez VO, po ich asfaltke .. alebo dolom cez Slnecne, ale to je obchadzka
delarosa: ta zlta, co vychadza dole na asfaltku ? To je zvaznica, nie chodnik, uplne s kludom oficialne mozes. Lenze .. vravi sa, ze dobrych ludi sa vsade vela zmesti, bohuzial vela cyklistov jazdi nejadzi s ohladom na pesich a potom su ludia alergicki. ALe su aj taki, ktori nic zle nezazili, ale budu frflat. Vsak aj mna chcel raz opity polovnik mlatit, lebo sa mu zdalo, ze sa usmievam.
Lto co to prepanaboha je, a este po asfaltke tak sa mi uz dlhsie zda ze tento rok trenujes na nieco velke...
-Btw aspon mas ten gerlaching
Inak moj vcerajsi plan bol okruh cez Sklennu Hutu, Skalku, Hubalovu, Cermak, P.Babu atd... no smerom tam som siel po ceste cez Modru a tak mi napadlo ist kuknut Tesaka a jeho akciu. Stretol som tam viacero foristov, no aj tak som to radsej nemal robit, lebo som tam skysol pri , co ine sa dalo cakat vsak
Z povodneho planu tak zostalo len torzo a bol som rad ze som sa cestou domov vystveral aspon na Homolu
Trenujem na ebike, sak som ich stretol dost a povacsinou to rubu hore asfaltom asi v turbo mode - aj kolobezky tam bezne stretavam .. hore snezienkou neni sanca /mozno ti najlepsi by dali .. aj ked neviem/ .. ale na starom moste su prevazne bez sance . Ale s tym oslepovanim druhych, ci blikacky , ci kolobezky to je moc :/ ... a v Petrzke mi nejaky pajac na kolobezke este vbehol aj do protismeru na cyklochodniku, esteze som siel len zlahka uz. Asi si budem musiet kupit 1500lm Fenixa a zostrelovat ich .. gerlaching ma ale nejak neberie, zas nejaka vyzva velka to nie je. Everesting ale nedam, na to nemam, som moc tazky a moc pomaly
juliusv: cez VO, po ich asfaltke .. alebo dolom cez Slnecne, ale to je obchadzka
cez VO nejazdim, a dolom cez slnecne chodim z PB naspet do BA, dole po modrej TZ, na Zilovej sa napojim na zltu TZ, cez Reisinger, Kolarske, popod Senkarku neznacenymi cestami sa napojim na cestu pod serpentinami na Somar a dalej popod Maly Javornik na BK. Cez tyzden po praci po cervenej TZ na pivo na Babu a takto naspet, nerad chodim po tych istych cestach v ramci jedneho vyjazdu.
Ano, tak to je to najlepsie .. VO tiez nechodim, odkedy sa tam zacali nanovo roztahovat, este ked to bolo mrtve som chodieval tou asfaltkou .. od Kosarisk na Konske sa takto dalo prejst velmi rychlo.
..... .. gerlaching ma ale nejak neberie, zas nejaka vyzva velka to nie je. Everesting ale nedam,
veru ten gerlaching je v pohode, ved tolko vyskovych sme casto mali na nasich vyjazdoch.
podla mna je skor vyzva ta druha podmienka - ze to musi byt na jednom kopci jednou trasou hore aj dole, to by ma asi nikto neprinutil
Ked uz, tak vyzvou pre teba by mohol byt "mont-blanc-ing".
4810 vyskovych metrov uz znie lepsie
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.freemap.sk/?map=14/48.477047/17.403803&layers=T&tool=route-planner&points=48.470816/17.391958%2C48.469336/17.296944&transport=bike
Zvyknem jazdit popod Stary plast (cez "Feriba" ). Je to zaujmavejsie, ako tie doliny.
Dik vyskusam takto, primarne chceme ist na Jeleniu horu/Krselnicu a premyslal som ako tam ist idealne aby sme si aj zajazdili nieco medzi 30-40km a aby sme si pozreli aj nejake dobre vyhlady. Po turistickych to mam vsetko pochodene tak som hladal nieco nove. Nakoniec som to naklikal takto tak snad az na tlacenku z jelenej hory naspat to bude vsetko zjazdne
https://www.freemap.sk/?map=13/48.483447/17.359600&layers=T&tool=route-planner&points=48.465523/17.440538%2C48.480887/17.307415%2C48.497498/17.303853%2C48.494768/17.312908%2C48.484670/17.316256%2C48.501735/17.331018%2C48.507592/17.320976%2C48.504408/17.333379%2C48.505858/17.341962%2C48.513022/17.399168%2C48.494341/17.401013%2C48.465580/17.441912&transport=bike
Beriem, ze mozno ho nasral predtym nejaky cyklista, ruku na srdce, niektori fakt jazdia ako dementi. Ale ako to je s pristupom na turisticke znacky pre cyklistov?
delarosa: ta zlta, co vychadza dole na asfaltku ? To je zvaznica, nie chodnik, uplne s kludom oficialne mozes. Lenze .. vravi sa, ze dobrych ludi sa vsade vela zmesti, bohuzial vela cyklistov jazdi nejadzi s ohladom na pesich a potom su ludia alergicki. ALe su aj taki, ktori nic zle nezazili, ale budu frflat. Vsak aj mna chcel raz opity polovnik mlatit, lebo sa mu zdalo, ze sa usmievam.
Inak komu na nechce ist daleko ako mne .. tak sa da 3000tka pojazdit aj v BA, pod Kamzikom
https://www.mtbiker.sk/vyjazdy/428214/lto-vyjazd-mk-kamzik-snezienka-17x-mtb-sucho-89km-7h-3068m.html
-Btw aspon mas ten gerlaching
Inak moj vcerajsi plan bol okruh cez Sklennu Hutu, Skalku, Hubalovu, Cermak, P.Babu atd... no smerom tam som siel po ceste cez Modru a tak mi napadlo ist kuknut Tesaka a jeho akciu. Stretol som tam viacero foristov, no aj tak som to radsej nemal robit, lebo som tam skysol pri
Z povodneho planu tak zostalo len torzo a bol som rad ze som sa cestou domov vystveral aspon na Homolu
cez VO nejazdim, a dolom cez slnecne chodim z PB naspet do BA, dole po modrej TZ, na Zilovej sa napojim na zltu TZ, cez Reisinger, Kolarske, popod Senkarku neznacenymi cestami sa napojim na cestu pod serpentinami na Somar a dalej popod Maly Javornik na BK. Cez tyzden po praci po cervenej TZ na pivo na Babu a takto naspet, nerad chodim po tych istych cestach v ramci jedneho vyjazdu.
veru ten gerlaching je v pohode, ved tolko vyskovych sme casto mali na nasich vyjazdoch.
podla mna je skor vyzva ta druha podmienka - ze to musi byt na jednom kopci jednou trasou hore aj dole, to by ma asi nikto neprinutil
Ked uz, tak vyzvou pre teba by mohol byt "mont-blanc-ing".
4810 vyskovych metrov uz znie lepsie