zakladal som uz temu ze sa obzeram po novom bicykli, ale toto by mohlo byt uzitocne pre buducich kupcov tiez tak to oddelujem na temu osobitnu.
Mam zaujem o kupu bickyla Bianchi Aria, ale pocul som uz nazor ze Aero geometria nie je to prave pokial ho chcem pouzivat aj na dlhsie vyjazdy.
Sazmorejme, hlavny argumentom preco ho chcem je ze je pekny. Mal som predtym bicykel Wilier GTR Team ktory netusim akej geometrie je.
K teme: Som taky vychadzkovy jazdec, sem tam sa idem previest 40km, cez vikendy potiahnem aj 100, sem tam sa prihlasim na nejake preteky, sem tam idem vyslapat nejaky dlhsi kopec a sem tam idem napr. aj do Talianska na kopce.
Bicykel sa mi naozaj paci aj na ukor vybavy ale nechcem nieco pricom nevydrzim 100km alebo pricom nevyslapem kopec.
Bol som si ho skusat ale po par minutach je tazko pvoedat ci pri nom vydrzim cely den.
Ake mate skusenosti? Endurance geometrie vacsinou nie su take pekne, paci sa mi ten agresivny dizajn, ale je to taky rozdiel ze sa mi napriek tomu oplati do toho ist?
ten giant som narychlo niekde nasiel hlavovu 168mm, tak preto som to napisal.
napriklad k tej mojej kuote su tu 2 rozdielne tabulky, v jednej bez udaneho stacku a reachu.
https://www.dhwagencies.com/bikes/kuota-kryon-disc-mosaic/
http://www.stuff4bikes.dk/shop/cykler/race/kuota+kryon+disc+2018.htm
https://www.giant-bicycles.com/sk/tcr-advanced-2-2016
a hlava to ma tazke vyvalit vela €€€ za bajk ktory sa ti az tak nepaci
oba su karbonove
Takže. Rozdiely medzi oboma rámami sú nasledovné: Drahší Sworks rám má BB30 stredové zloženie, úchyt sedlovky v ráme, D tvarovanú sedlovku a výraznejší rez na sedlovej trubke pre zadné koleso, seatstays sú viac aero. Tento dizajn rámu majú verzie Expert, Pro a Sworks (10r, 12r označenie karbónu).Verzia SL6 rámu s označením karbónu 9r má namiesto BB30 stredového zloženia BSA stredové zloženie, klasickú 27.2mm sedlovku a výrez v sedlovej trubke nie je taký výrazný.
a hlava to ma tazke vyvalit vela €€€ za bajk ktory sa ti az tak nepaci
veelmi dobre viem o com hovoris, jazdil som roky cestu na starom favorite po dedovi a tento rok som sa rozhodol, ze idem investovat do cestaku. budget bol obmedzeny, s tym ze ak sa mi bude fakt pacit a bude to pecka, tak prihodim zopar navyse.
prvorade kriterium boli kotuce a aby sa mi pacil - ked sa ti paci, bavi ta na nom jazdit - jazdis viac a s radostou - vies sa viac nahecovat. simple as that. aspon pre mna.
tiez sa mi pacili viac aero ramy ako "klasiky" a po dlhom zvazovani bolo rozhodovanie medzi basso venta disc a giant propel disc. vyhral propel a to z 90% vdaka farbe, aero tvaru a schovanym kablom. (OCD intensifies)
velmi vsak zalezi na com jazdis teraz, pre mna upgrade z favoritu na propel bol neskutocny, a aj ked by som v niektorych situaciach niekedy mozno uvital viac endurance geo, vzdy ked ho vidim tak viem ze som sa rozhodol dobre.
inak ti tazko poradit, asi to co tu zaznelo viackrat - vyskusat rozne a uvidis, idealne si poziciat alebo rozpravat sa priamo v obchode.
ja na to nejak nechvatam takze to ma casu vela
Inak mrkol by som aj na Cube Agree. Geo žiaden extrém, aero tvary a v testoch tuhosti vždy exceloval(aj staršia verzia).
Príde mi to akoby si chcel nejaký hybrid čo neexistuje
Ak chces prid sa odviezt a uvidis.