Kategórie
Bike-techTi, co kazia meno normalnym cyklistom # cestná cyklistika # komunita # cyklodoprava # skúsenosti # poradenstvo # diskusia # jazda v teréne
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2208060219281939&id=1025467950874511
posledný komentár: 5. 7. 2023 o 16:53
posledný komentár: 2. 9. 2011 o 21:22
Výpredaj -32% Giant TCR Advanced Pro 0 Disc Compact bicykel, carbon
3 049 €
-32%
MOC 4 499 €
Pinarello PRINCE FX TiCR Ultegra Fulcrum Wind 400 disk bicykel, červená
6 999 €
MOC 7 099 €
Novinka -16% Superior RR 9.4 bicykel, gloss red/white, poškodená pravá kľuka
2 059 €
-16%
MOC 2 449 €
Novinka -15% Giant Propel Advanced 1 bicykel, lcicle white
3 549 €
-15%
MOC 4 399 €
Výpredaj -18% Orbea ORCA M20iTEAM 28 bicykel, modrá/strieborná
4 749 €
-18%
MOC 5 799 €
-35% Bianchi Infinito CV Disc Rival eTap AXS bicykel, sivá, veľ. 57
3 899 €
-35%
MOC 5 999 €
Výpredaj -20% Cannondale Synapse Carbon 2 RL bicykel, beetle green
3 499 €
-20%
MOC 5 199 €
Novinka -18% Raymon Kirana Ultra bicykel, carmine red stealth
3 299 €
-18%
MOC 4 499 €
Výpredaj -22% BMC Teammachine SLR SIX bicykel, neónová červená/čierna
2 099 €
-22%
MOC 2 999 €
-33% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, čierna/strieborná
999 €
-33%
MOC 1 489 €
-31% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, biela/čierna, poškriabaný
949 €
-31%
MOC 1 379 €
-28% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, multicam/strieborná
999 €
-28%
MOC 1 609 €
-38% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, carbon/strieborná
999 €
-38%
MOC 1 609 €
Zle čítaš, ja som do vlákna o motorkách ani raz neprispel. Najvyšší čas skočiť k očnému.
treba menej rozklikávať budeš mať lepší život.
Kenai predbehol si ma. Inak napr. v Neapole stále bežne jazdia ľudia na motorkách aj bez prilby a v neskutočnej doprave. A fakt som si klepal na čelo keď som to videl.
Dalo by sa o tom diskutovať ešte viac. Ja chcem konečne jazdiť aj v zime a viem, že si musím kúpiť nové plášte aj brzdové gumičky. To, čo mám na bicykli teraz je aj v teplom mokrom počasí na zabitie, a pokiaľ viem tak takéto problémy regulované nie sú vôbec.
Kenai: Tvoje argumenty sú také všelijaké. Mňa tiež štve, že napríklad ľudia, čo sa o seba nestarajú a určite budú mať nejaké zdravotné problémy, platia rovnaké zdravotko ako ja.
Tiež môžem napísať, že znížme maximálku pre biky na 20km/h a bude menej úrazov. Veď kto to má platiť keď padneš v zjazde? To by ste asi neboli šťastní? Alebo?
Ja sa snažím poukázať skôr na to, že radi kritizujeme iných, ale keď nám siahnu na to naše, tak zrazu je zle. A tieto veci sa dejú. Druhí sa starajú do iných.
Ako príkla dám Koronu v apríl/máj:
Zo začiatku kto mal rúško na biku magor. Pomaličky sa to točilo a potom už skoro všetci a ak si nemal, tak všetci zazeračky. A pritom to nebolo povinné (píšem o jazde na cyklo chodníku)! Takto podobne to cítim aj s inými vecami. A prito často tie veci nie sú ani zákonne povinné, ale odsudzovanie fičí naplno.
To je na cestaku, 25mm conti GP5000
a trochu ste odbocili - ked padnes, tak vo vacsine pripadov za to plaste naozaj nemozu
Gravel mi ukradli 😒
Ked ma sundalo auto tak dva tyzdne som veru nosil laktacky aj kolenacky. Ale na v tom neviem slapat.
Zo začiatku kto mal rúško na biku magor. Pomaličky sa to točilo a potom už skoro všetci a ak si nemal, tak všetci zazeračky. A pritom to nebolo povinné (píšem o jazde na cyklo chodníku)! Takto podobne to cítim aj s inými vecami. A prito často tie veci nie sú ani zákonne povinné, ale odsudzovanie fičí naplno.
Zly priklad. Bolo to povinne. V CR nebolo ak si siel do prirody. Nastastie to trvalo len chvilu.
Ito: Ak si to pamätám správne, tak u nás to nebolo povinné dlho tiež. Myslím vonku a tak.
Ked si zajtra rozseknes lebku, okrem par blizkych to nikoho nebude trapit ani sekundu. Ludi spravidla zaujimaju len oni sami. Preto nosia prilbu. ALE zijeme v prepojenej socialnej spolocnosti a nie ako samotari. A preto ti, co im to trochu mysli preferuju, aby aj ostatni mali prilbu kvoli PENIAZOM (a bezp. pasy a nefajcili a nechlastali a zili zdravo). Aby si zbytocne nezatazoval ostatnych svojou narazenou kotrbou, aby si neblokoval sanitku, aby sa na teba nemuseli skladat zo zdravotneho poistenia, aby si produkoval a zral a minal a platil dane.
Keby to mame tak, ze zdravotne sa plati rozne podla toho, kto sa ako o seba stara a potom by si podla toho ne/dostal aj zdravotnu starostlivost, tak tato debata nie je. Prilby by neboli "povinne" a nikto by na teba nereagoval, lebo to, ze ju nenosis by nikoho prachy nestalo.
Nemas pravdu. Ked si rozseknes lebku ty o tom nevies. Problem maju tvoji spolujazdci. A nemusi to byt jednoduchy problem.