OT: Kasli na to, ja som ho uz pridal do ignor listu, z casu na cas, zo zvedavosti rozkliknem prispevok a este ani raz som nemal pocit, ze by som bol o nieco prisiel.
exit2 rovnaký argument sa dá použiť napríklad na povinnosť nosenia pásov v aute alebo povinnosť airbagov, či ilegalitu návykových látok. Neviem ako sa pozeráš na podobné problémy, ale zákony sú aj na to, aby chránili ľudí pred nimi samotnými. Mne by prišlo zbytočné nosiť prilbu na krátku cestu do potravín, ale kebyže je taký zákon, tak ho dodržiavam.
Kenai predbehol si ma. Inak napr. v Neapole stále bežne jazdia ľudia na motorkách aj bez prilby a v neskutočnej doprave. A fakt som si klepal na čelo keď som to videl.
Dalo by sa o tom diskutovať ešte viac. Ja chcem konečne jazdiť aj v zime a viem, že si musím kúpiť nové plášte aj brzdové gumičky. To, čo mám na bicykli teraz je aj v teplom mokrom počasí na zabitie, a pokiaľ viem tak takéto problémy regulované nie sú vôbec.
Perez: Som asi podobne starý. Kľudne si tú prilbu nos. Ja ti nebránim
Kenai: Tvoje argumenty sú také všelijaké. Mňa tiež štve, že napríklad ľudia, čo sa o seba nestarajú a určite budú mať nejaké zdravotné problémy, platia rovnaké zdravotko ako ja.
Tiež môžem napísať, že znížme maximálku pre biky na 20km/h a bude menej úrazov. Veď kto to má platiť keď padneš v zjazde? To by ste asi neboli šťastní? Alebo?
Ja sa snažím poukázať skôr na to, že radi kritizujeme iných, ale keď nám siahnu na to naše, tak zrazu je zle. A tieto veci sa dejú. Druhí sa starajú do iných.
Ako príkla dám Koronu v apríl/máj:
Zo začiatku kto mal rúško na biku magor. Pomaličky sa to točilo a potom už skoro všetci a ak si nemal, tak všetci zazeračky. A pritom to nebolo povinné (píšem o jazde na cyklo chodníku)! Takto podobne to cítim aj s inými vecami. A prito často tie veci nie sú ani zákonne povinné, ale odsudzovanie fičí naplno.
Dizi: A ty si v jednej veci trafil klinec po hlavičke. Scarinko písal, ako padol. Napíše, že je rád, že mal prilbu. Mne pritom napadlo: chlapče vymeň plášte. Ak padneš (šmykneš) sa pod auto, tak ti prilba nepomôže.
Tak určite by som na obdobie so zlým počasím zvážil niečo s dezénom. Budeš pomalší, ale aspoň prežiješ zaujímavé, že pri tvojom prístupe nejazdíš na niečom bezpečnejšom. Napríklad gravel. Prepáč ale nedalo mi to
tam bol pad na kolajniciach - plaste v tom moc nepomozu myslim ...
a trochu ste odbocili - ked padnes, tak vo vacsine pripadov za to plaste naozaj nemozu
Tak asi záleží aké hrubé. A možno keby nemal barany, tak to ustojí. Prípadne barany naopak Ešte ma napadlo, že keď ide o tú bezpečnosť, prečo nenosí chrániče kolien a lakťov, prípadne ochranu chrbta a hlavne ramien a klúčnych kostí.. si ho na tom biku predstavujem a usmievam sa
Zbytocne to riesis, koli hodinovej prehanke v lete nebudes menit plaste.
Gravel mi ukradli 😒
Ked ma sundalo auto tak dva tyzdne som veru nosil laktacky aj kolenacky. Ale na v tom neviem slapat.
Scarinko: a ty sa nebojíš, že práve toto ťa bude stáť život? blbé, keď sa to otočí tvojím smerom, čo? podobne cítim tvoju potrebu, nasadzovať mi prilbu. Nič v zlom...
Zo začiatku kto mal rúško na biku magor. Pomaličky sa to točilo a potom už skoro všetci a ak si nemal, tak všetci zazeračky. A pritom to nebolo povinné (píšem o jazde na cyklo chodníku)! Takto podobne to cítim aj s inými vecami. A prito často tie veci nie sú ani zákonne povinné, ale odsudzovanie fičí naplno.
Zly priklad. Bolo to povinne. V CR nebolo ak si siel do prirody. Nastastie to trvalo len chvilu.
Scarinko: Na všetkom sa dá. Ale aj ty snáď uznáš, že neni bike ako bike. A že najnebezpečší je cesťák. Už len kvôli rýchlosti (nebavme sa o extrémnom teréne). To čo jazdíš. Cyklo chodníky a cesty. Možno by ti pomohlo vymeniť barany za rovné riaditka
Ito: Ak si to pamätám správne, tak u nás to nebolo povinné dlho tiež. Myslím vonku a tak.
Ved si tu prilbu nedavaj, mozno okrem dakej unudenej hliadky si kazdemu u prdele. Niekto ti snad na ulici nakrical, aby si si ju dal? Pochybujem.
Ked si zajtra rozseknes lebku, okrem par blizkych to nikoho nebude trapit ani sekundu. Ludi spravidla zaujimaju len oni sami. Preto nosia prilbu. ALE zijeme v prepojenej socialnej spolocnosti a nie ako samotari. A preto ti, co im to trochu mysli preferuju, aby aj ostatni mali prilbu kvoli PENIAZOM (a bezp. pasy a nefajcili a nechlastali a zili zdravo). Aby si zbytocne nezatazoval ostatnych svojou narazenou kotrbou, aby si neblokoval sanitku, aby sa na teba nemuseli skladat zo zdravotneho poistenia, aby si produkoval a zral a minal a platil dane.
Keby to mame tak, ze zdravotne sa plati rozne podla toho, kto sa ako o seba stara a potom by si podla toho ne/dostal aj zdravotnu starostlivost, tak tato debata nie je. Prilby by neboli "povinne" a nikto by na teba nereagoval, lebo to, ze ju nenosis by nikoho prachy nestalo.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zle čítaš, ja som do vlákna o motorkách ani raz neprispel. Najvyšší čas skočiť k očnému.
treba menej rozklikávať budeš mať lepší život.
Kenai predbehol si ma. Inak napr. v Neapole stále bežne jazdia ľudia na motorkách aj bez prilby a v neskutočnej doprave. A fakt som si klepal na čelo keď som to videl.
Dalo by sa o tom diskutovať ešte viac. Ja chcem konečne jazdiť aj v zime a viem, že si musím kúpiť nové plášte aj brzdové gumičky. To, čo mám na bicykli teraz je aj v teplom mokrom počasí na zabitie, a pokiaľ viem tak takéto problémy regulované nie sú vôbec.
Kenai: Tvoje argumenty sú také všelijaké. Mňa tiež štve, že napríklad ľudia, čo sa o seba nestarajú a určite budú mať nejaké zdravotné problémy, platia rovnaké zdravotko ako ja.
Tiež môžem napísať, že znížme maximálku pre biky na 20km/h a bude menej úrazov. Veď kto to má platiť keď padneš v zjazde? To by ste asi neboli šťastní? Alebo?
Ja sa snažím poukázať skôr na to, že radi kritizujeme iných, ale keď nám siahnu na to naše, tak zrazu je zle. A tieto veci sa dejú. Druhí sa starajú do iných.
To je na cestaku, 25mm conti GP5000
a trochu ste odbocili - ked padnes, tak vo vacsine pripadov za to plaste naozaj nemozu
Gravel mi ukradli 😒
Ked ma sundalo auto tak dva tyzdne som veru nosil laktacky aj kolenacky. Ale na v tom neviem slapat.
Zly priklad. Bolo to povinne. V CR nebolo ak si siel do prirody. Nastastie to trvalo len chvilu.
Ito: Ak si to pamätám správne, tak u nás to nebolo povinné dlho tiež. Myslím vonku a tak.
Ked si zajtra rozseknes lebku, okrem par blizkych to nikoho nebude trapit ani sekundu. Ludi spravidla zaujimaju len oni sami. Preto nosia prilbu. ALE zijeme v prepojenej socialnej spolocnosti a nie ako samotari. A preto ti, co im to trochu mysli preferuju, aby aj ostatni mali prilbu kvoli PENIAZOM (a bezp. pasy a nefajcili a nechlastali a zili zdravo). Aby si zbytocne nezatazoval ostatnych svojou narazenou kotrbou, aby si neblokoval sanitku, aby sa na teba nemuseli skladat zo zdravotneho poistenia, aby si produkoval a zral a minal a platil dane.
Keby to mame tak, ze zdravotne sa plati rozne podla toho, kto sa ako o seba stara a potom by si podla toho ne/dostal aj zdravotnu starostlivost, tak tato debata nie je. Prilby by neboli "povinne" a nikto by na teba nereagoval, lebo to, ze ju nenosis by nikoho prachy nestalo.
Nemas pravdu. Ked si rozseknes lebku ty o tom nevies. Problem maju tvoji spolujazdci. A nemusi to byt jednoduchy problem.