Caute,
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
Presne tak čo si vieš spraviť sám nedávaj nikomu iném lebo to môže dopadnúť aj horšie.
Za mňa ak vieš čo robíš a vieš že nič nepokazíš tak kludne, však čo je zlé na tom dať spod gufier preč bordel čo sa pod nimi usadil naliať nový ole atď
A cca raz za koľko robíš tú zborku a rozborku ?
Keď to máš už prevratné tak ten pred tebou čo ju mal to už pravdepodobne spravil to že ti nejde odskok podľa mna značí len jedno a to že tá patróna už je hotová a výmena oleja ti nepomôže bud si kup novú patronu ak sa ešte dá alebo novú vidlu !
No a aby som sa vrátil k môjmu
Tak práve že ono to vyzerá byť všetko v pohode aby som to objasnil tak, patróna je z vrchu zaštoplovaná skrutkou ktorá nastavuje prepätie pružiny(ktorá neviem načo tam je ak by to nejaká dobrá duša vedeľa tak, by som vďačný ak by mi to objasnila dikes) a potom je tam ten ragulátor prietoku oleje alebo čoho a celé na spodku je zanitovaná zátka ktorá tam je zanitovaná sú tam pekne tesnenia a všetko toto
nič nieje odvŕtané ani podobne tak zato mi to príde že by tam mal byt oleje
Ps díky za videjko snaď z neho dačo vyzistím ešte som nepozrel
k tym servisom pridam aj ja, za posledne asi 4 roky som daval do servisu 2x tlmic aj vidlu (standardny zimny servis, nemam vysoky rocny najazd km) a minulu jesen som zistil, ze podla toho ako vyzerala vidla (penove kruzky cierne a prachovky uz prestavali stierat poriadne), to asi ani cistene nebolo, nie to este menene. Zobrat 70 eur za servis vidly a neurobit to vobec, to je take slovenske...
k tym servisom pridam aj ja, za posledne asi 4 roky som daval do servisu 2x tlmic aj vidlu (standardny zimny servis, nemam vysoky rocny najazd km) a minulu jesen som zistil, ze podla toho ako vyzerala vidla (penove kruzky cierne a prachovky uz prestavali stierat poriadne), to asi ani cistene nebolo, nie to este menene. Zobrat 70 eur za servis vidly a neurobit to vobec, to je take slovenske...
treba aj napísať čo konkretne ti servisovali a kde , nech vieme kam nedávať
Vsetko ostatne si servisujem sam, ale do vidlice som sa zatial nepustal, je to take nove teritorium pre mna, nemam olej, nemam prachovky, tesnenia... Co uz pozeram ze nakupim a hura do toho, ked to teda nikto z tych expertov v servise nedokaze
Tlmic fox siel snad do Slovkolexu, vidla RS ostala servisovana na vychode.
Nemam problem pustit do eteru skusenost/pozorovanie (alebo ako to vlastne nazvat), ale ociernit niekoho bez dokazu mi nepride ok, to nepotrebujem.
O chvilu budem robit servis spodnych noh na 36tke, uvidim ako to vyzera po pol roku pouzivania a budem vediet lepsie porovnat.
Ozaj keď sa spomína ten olej tak toto chúďa bolo asi po prvý servisované
mňam
lebo toto nieje normálne aby z pattony vyliezol čierny olej z nôh pochopím ale zase tam nič nebolo tak niekde sa to vynahradiť muselo
Neviem ci to je otázka pre mňa, ale dvakrát do sezóny. V zime a niekedy v máji. Resp keď je väčší výskyt blata 😃Nájazd nemám veľký keďže júl a august som mimo bajku.
Zdravim, urcite sa to uz niekde na fore riesilo ale taky rychly dotaz, pri vymene tesneni spodnych noh a naslednom dofukani vidla nema zdvih 160mm ale len nejakych 150mm, ak ju vytiahnem tak sa spat vrati, jedna sa o rockshox pike select debonair
Caute po servise KS Lev Dx 125 som zistil ze ma tak cca 1cm sag..je to problem a mam rozobrat patronu alebo to nevadi. Ci bol predtym to netusim. Ale pri servise som s patronou nic nerobil tak tam asi muselo nieco podfuknut uz predtym.
Vsetko ostatne si servisujem sam, ale do vidlice som sa zatial nepustal, je to take nove teritorium pre mna, nemam olej, nemam prachovky, tesnenia... Co uz pozeram ze nakupim a hura do toho, ked to teda nikto z tych expertov v servise nedokaze
ja som sa do vymeny prachoviek pustil pred 2 mesiacmi (po najazde 6000+ km dost vela v lese), prachovky neboli na tom az tak uplne zle, aj ked za.... boli dost , olej mal tiez este peknu farbu.
Vymena samotna je relativne jednoducha .
Ahojte, najprv sa spytam Vas, ci to vobec riesit...
objavilo sa mi pukanie na vidlici RockShox Sid Select+ 2020, urcite to ide od nej nie od hlavoveho zlozenia...
- na vidlici bolo prakticky hned po kupe vyskocene gufero na lavej strane, neslo osadit naspat nedrzalo, poslane do autorizaku cyklo Zitny - vzmena gufier
- chvilu OK, teraz som zasnamenal to pukanie, ide o tom, ze vidla ma akoby volu 0,5cm kde nepruzi,ziadny odpor a od toho momentu zacne pruzit, cize po nerovnostiach nonstop pukanie
neviem ci je to normalne, mam na porovnanie len RockShox Reba RL a tam to krasne pruzi od zaciatku.
Nova vidla..800 km mam pisat do servisu ci je to znova na reklamaciu
- zeby len vymenili predtym gufera a nepozreli ci nieco ine neni v poriadku?
Mozno sa mylim, ale podla popisu by som to tipol na zavzdusnenu tlmaciu patronu.. kazdopadne, ak je vidla este v zaruke, tak co riesis? Posli ju do servisu..
Mozno sa mylim, ale podla popisu by som to tipol na zavzdusnenu tlmaciu patronu.. kazdopadne, ak je vidla este v zaruke, tak co riesis? Posli ju do servisu..
je to deprimujuce mat novy bike za 2,5 mesiaca, druhykrat v sevise kvoli vidle ale co narobim...diky
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Za mňa ak vieš čo robíš a vieš že nič nepokazíš tak kludne, však čo je zlé na tom dať spod gufier preč bordel čo sa pod nimi usadil naliať nový ole atď
A cca raz za koľko robíš tú zborku a rozborku ?
No a aby som sa vrátil k môjmu
Tak práve že ono to vyzerá byť všetko v pohode aby som to objasnil tak, patróna je z vrchu zaštoplovaná skrutkou ktorá nastavuje prepätie pružiny(ktorá neviem načo tam je ak by to nejaká dobrá duša vedeľa tak, by som vďačný ak by mi to objasnila dikes) a potom je tam ten ragulátor prietoku oleje alebo čoho a celé na spodku je zanitovaná zátka ktorá tam je zanitovaná sú tam pekne tesnenia a všetko toto
nič nieje odvŕtané ani podobne tak zato mi to príde že by tam mal byt oleje
Ps díky za videjko snaď z neho dačo vyzistím ešte som nepozrel
treba aj napísať čo konkretne ti servisovali a kde , nech vieme kam nedávať
Nemam problem pustit do eteru skusenost/pozorovanie (alebo ako to vlastne nazvat), ale ociernit niekoho bez dokazu mi nepride ok, to nepotrebujem.
O chvilu budem robit servis spodnych noh na 36tke, uvidim ako to vyzera po pol roku pouzivania a budem vediet lepsie porovnat.
mňam
lebo toto nieje normálne aby z pattony vyliezol čierny olej z nôh pochopím ale zase tam nič nebolo tak niekde sa to vynahradiť muselo
Neviem ci to je otázka pre mňa, ale dvakrát do sezóny. V zime a niekedy v máji. Resp keď je väčší výskyt blata 😃Nájazd nemám veľký keďže júl a august som mimo bajku.
Precitaj strany 36-37 aky ma byt postup pri skladani spodnych noh aby si tam nemal podtlak.
ja som sa do vymeny prachoviek pustil pred 2 mesiacmi (po najazde 6000+ km dost vela v lese), prachovky neboli na tom az tak uplne zle, aj ked za.... boli dost
Vymena samotna je relativne jednoducha
objavilo sa mi pukanie na vidlici RockShox Sid Select+ 2020, urcite to ide od nej nie od hlavoveho zlozenia...
- na vidlici bolo prakticky hned po kupe vyskocene gufero na lavej strane, neslo osadit naspat nedrzalo, poslane do autorizaku cyklo Zitny - vzmena gufier
- chvilu OK, teraz som zasnamenal to pukanie, ide o tom, ze vidla ma akoby volu 0,5cm kde nepruzi,ziadny odpor a od toho momentu zacne pruzit, cize po nerovnostiach nonstop pukanie
neviem ci je to normalne, mam na porovnanie len RockShox Reba RL a tam to krasne pruzi od zaciatku.
Nova vidla..800 km mam pisat do servisu ci je to znova na reklamaciu
- zeby len vymenili predtym gufera a nepozreli ci nieco ine neni v poriadku?
Diky za odpoved.
je to deprimujuce mat novy bike za 2,5 mesiaca, druhykrat v sevise kvoli vidle ale co narobim...diky
Sorry, asi som slepy, ale aky je problem na tej foto? Vidim len trocha oleja zmiesaneho s prachom.