Lenže Zoncolan má úplne inú dĺžku a úplne iné maximálne percenta ( a hlavne tie stojky na Zoncolane nemajú dĺžku jednej zákruty ale kľudne 500m )...proste zase porovnávaš neporovnateľne https://www.climbbybike.com/climb/Monte-Zoncolan/36
K tým tepom už len toľko...fakt odporúčam nejaký týždeň v Alpách, ubytovat sa niekde v 1500mnm a Kazdy deň jazdiť...a potom sa môžeme ďalej pobaviť aké hodnoty to komu ukazuje a či v tak dlhom kopci ako išli včera bola greipelova kadencia s hodnotou 60 ok
Nezmysly. Ved sa bavíme o nízkych pulzoch pri výkone 288 W. Co to má spoločné s nejakým ubytovaním v Alpách a hobby jazdením. To akože vo vysokej nadmorskej výške sa chodí na pohodu výkon 288 W v Z2 podľa pulzov ? Lebo toto tvrdíš.
Pred etapou mala Bora vyjadenia o tom, ako pôjdu agresívne do kopov dnes, ako je Schachmann maximálne motivovaný na etapu, ale pre mňa dnes sklamanie .
Samko má po Kwiatkovi na dojazd 40min.
...
K tým tepom už len toľko...fakt odporúčam nejaký týždeň v Alpách, ubytovat sa niekde v 1500mnm a Kazdy deň jazdiť...a potom sa môžeme ďalej pobaviť aké hodnoty to komu ukazuje a či v tak dlhom kopci ako išli včera bola greipelova kadencia s hodnotou 60 ok
Tak ta kadencia zodpoveda pri rychlosti, ktorou isiel to stupanie prevodu 39/25 +-. To mal zrejme najlahsi prevod.
Trocha mu pri jeho predstavách ako sa ubytováva v Alpách, jazdí tam, unikla podstata a to tá že nízke pulzy Greipela 137 bpm v Z2, pri relatívne vysokom výkone 288 W neboli spôsobené vysoku nadmorskou výškou. Je to práve opačne. Vo vyššej nadmorskej výške sú pulzy pri rovnakom výkone vyššie alebo platí aj že pri rovnakých pulzoch je v menšej nadmorskej výške väčší výkon. Napr. Greipel pri rovnakom pulze 137 bpm dá v nadmorskej výške 700 výkon 315 W nie 288 ako výške nad 2000.
Aký zdroj ? Pozri si Greipelov výkon predvčerom v kopcoch vo výške 700 m. Pri rovnakom pulze 137 - 138 bpm, Z2 má výkon 324 W. Chceš tvrdiť, že pri výkone 324 W by mal včera v kopci vo výške 2000 pulz tiež 137 - 138 ?
Čo aký zdroj? Pýtal som sa ta odkiaľ máš že vo vysokých nadmorských výškach ( tak teda dúfam že sa bavíme o výškach cca 1500-2500 a nie o nejakej zóne smrti na Evereste ) máš akurat tak automaticky vyššie tepy? Veď samozrejme že keď pôjdem z Podunajskej nížiny autom do Álp, tam vysadnem z auta, poobliekam sa a pôjdem hneď na prvý solídny kopec tak si slušne zatepem. Ale ja tu píšem o dlhodobejsom jazdení v tomto prostredí, to znamená týždeň-dva ( + pri tour do toho zarátaj že dva týždne si ho už dávajú ). V tejto výške sa predsa mení cely krvný obraz, nielen červene ale aj biele krvinky a teda celkový prenos kyslíka organizmom. Naozaj si myslis že keby ideš na vysokohorské sústredenie alebo len na vysokohorské “turistické pojazdenie” s priateľmi tak sa po týždni môžeš riadiť hodnotami z tepaku?
Bavíme sa o tom, že nízke pulzy 137 pri výkone 288 nie sú spôsobené vysokou nadmorskou výškou. Pozri si tri vlákna dozadu čo si písal. ,,Lebo Alpy ... bla, bla, bla,,. Do jednoduchej záležitosti o rozličnej náročnosti dvoch prostredí tu začínaš montovať červené krvinky, sústredenia, ubytovanie a jazdenie v Alpách, ... Nízke pulzy 137 bpm, Z2 podľa pulzov pri relatívne veľkom výkone nie sú spôsobené vysoku nadmorskou výškou ale dobrou trénovanosťou a výkonom podávaným v už niekoľko dní trvajúcej únave.
Nadmorská výška 700 metrov, ešte raz Greipel predvčerom
Aká nadmorská výška 700 ty bla bla bla? Drž sa toho o čom sa tu chcem baviť a nejako ti to vysvetlit a ty stále dokola to svoje. Včera sa písalo že pri tých hodnotách to dal s prstom v r..., ja som písal že pri hodnote kadencie v tom kopci si ho musel strašne dávať a ta hodnota HR je úplne ustrelena a teda nie je smerodatná. Volodja to tu spomenul, dnes Greipel zliezol z bicykla. Tak vysvetlíš mi prečo keď včera to vraj bolo s prstom v .... ? https://www.cyclingweekly.com/news/racing/tour-de-france/andre-greipel-abandons-tour-de-france-2020-468834
Ešte raz. Včera sa tu niekto čudoval, že Greipel mal v poslednom kopci pulz len 138 pri dosť veľkom výkone 288 W. Ty si napísal, že to bolo preto lebo to bolo vo vysokej nadmorskej výške. Ze máme skúsiť jazdiť v takých výškach v Alpách, ...
O včerajšej náročnosti Greiplovej jazdy som písal opak ako hovoríš. Napísal som, že to bolo trápenie pri pulzoch 138, v Z2, Z3 podľa pulzov. Ze šli včerajší posledný kopec špurtéri v pohode napísal blackseal
Pred etapou mala Bora vyjadenia o tom, ako pôjdu agresívne do kopov dnes, ako je Schachmann maximálne motivovaný na etapu, ale pre mňa dnes sklamanie .
veru, aj ja som stale cakal, co idu dnes vymysliet, ale asi ich povypinalo, ked jumbo tahal na zaciatku tempo a uz na to nemali nohy ani hlavy.
ivan: To mal fakt iba max 143 tep aj v tých najťažších pasážach? Odpadol som...
Tak. Len 143. Väčší pulz v únave po takmer troch týždňoch pretekania už nevytočil. Pritom maximálku má okolo 180 /v špurte pri víťaznej etape na TDF mal max. pulz 182/. Pri poslednej víťaznej etape na TDF v Paríži mal formu. Na konci špurtu na Champs Elisé mal vtedy pulz len 168 a priemerný v etape 96.
Ako nerád sa miešam do odbornej debaty, ale odkedy „byť v nadmorskej výške 700 m“ a „nastúpať 700 metrov (od 443 do 1158)“ jedno jest?
Tak. Jedno jest - rovnako dlho trvajuci výkon 35 minut, rovnake pulzy 137 - 138 ale podstatne rozdielna hodnota výkonu 288 a 324 W v neprospech väčšej nadmorskej vysky. Takze nizsie pulzy 137 - 138 neboli sposobene vacsou nadmorskou vyskou ako tu tvrdi matt ale prave opacne. Nizsie pulzy alebo vacsi vykon je v mensej nadmorskej vyske. Neni podstatne kolko sa nastupalo metrov ale to ci vykony trvali rovnako dlho ci boli v kopci priblizne s rovnakym sklonom. Ine by bolo porovnavanie ak by bol jeden 35 minutovy vykon v 8 % kopci a druhy na rovine. Neporovnavame pocet nastupanych metrov ale narocnost dvoch rozdielnych prostredi /jedno prostredie s priemernou nadmorskou vyskou 700 m a druhe 1900 m/ na organizmus cyklistu. Napr. vcerajsie prostredie už bolo velmi narocne pre boru. Po takmer troch tyzdnoch nahanania zisku etapy, zeleneho dresu pre Sagana, po oslave Kamnovho etapoveho vitazstva, ... Pripada mi ze Denk je tam len do poctu. Placa nezmysly /Aert ide na zelenh dres, .../ a pretekari idu svoje. Neviem ci vysledky ineos na tohtorlcnej tour nemaju suvis aj s nepritomnostou Portala.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.climbbybike.com/climb/Monte-Zoncolan/36
Tak ta kadencia zodpoveda pri rychlosti, ktorou isiel to stupanie prevodu 39/25 +-. To mal zrejme najlahsi prevod.
Je to trápenie v Z2, Z3 podľa pulzov a v Z3 podľa výkonu.
skor mi to pride s prstom v nose, pohodicka vejlet
Dneska hodil uterák. Pritom mal skoro rovnakú "pohodičku vejlet" ako včera.
Nadmorská výška 700 metrov, ešte raz Greipel predvčerom
https://www.cyclingweekly.com/news/racing/tour-de-france/andre-greipel-abandons-tour-de-france-2020-468834
O včerajšej náročnosti Greiplovej jazdy som písal opak ako hovoríš. Napísal som, že to bolo trápenie pri pulzoch 138, v Z2, Z3 podľa pulzov. Ze šli včerajší posledný kopec špurtéri v pohode napísal blackseal
veru, aj ja som stale cakal, co idu dnes vymysliet, ale asi ich povypinalo, ked jumbo tahal na zaciatku tempo a uz na to nemali nohy ani hlavy.
Tak. Len 143. Väčší pulz v únave po takmer troch týždňoch pretekania už nevytočil. Pritom maximálku má okolo 180 /v špurte pri víťaznej etape na TDF mal max. pulz 182/. Pri poslednej víťaznej etape na TDF v Paríži mal formu. Na konci špurtu na Champs Elisé mal vtedy pulz len 168 a priemerný v etape 96.
no...tak to asi az taka pohodickja nebola
Tak. Jedno jest - rovnako dlho trvajuci výkon 35 minut, rovnake pulzy 137 - 138 ale podstatne rozdielna hodnota výkonu 288 a 324 W v neprospech väčšej nadmorskej vysky. Takze nizsie pulzy 137 - 138 neboli sposobene vacsou nadmorskou vyskou ako tu tvrdi matt ale prave opacne. Nizsie pulzy alebo vacsi vykon je v mensej nadmorskej vyske. Neni podstatne kolko sa nastupalo metrov ale to ci vykony trvali rovnako dlho ci boli v kopci priblizne s rovnakym sklonom. Ine by bolo porovnavanie ak by bol jeden 35 minutovy vykon v 8 % kopci a druhy na rovine. Neporovnavame pocet nastupanych metrov ale narocnost dvoch rozdielnych prostredi /jedno prostredie s priemernou nadmorskou vyskou 700 m a druhe 1900 m/ na organizmus cyklistu. Napr. vcerajsie prostredie už bolo velmi narocne pre boru. Po takmer troch tyzdnoch nahanania zisku etapy, zeleneho dresu pre Sagana, po oslave Kamnovho etapoveho vitazstva, ... Pripada mi ze Denk je tam len do poctu. Placa nezmysly /Aert ide na zelenh dres, .../ a pretekari idu svoje. Neviem ci vysledky ineos na tohtorlcnej tour nemaju suvis aj s nepritomnostou Portala.