Zaujímalo by ma odkiaľ si kupujete cyklistické oblečenie, či z kamenného obchodu, alebo z nejakého internetového? Ak z netu, tak môžte hodiť konkrétny link. Ak z kamenného tak aspoň mesto, kde sa nachádza. Kde ste sa stretli s najlepšími cenami? ďakujem za všetky reakcie.
Ked sa tu teda bavite o tych bundach z Decathlonu, pridam svoju trosku. Neviem to ale porovnat s lepsimi bundami (Castelli a spol), kedze tie som este nejazdil.
Mam starsiu verziu tejto - https://www.decathlon.sk/zimna-bunda-rc500-bordova-id_8523360.html - Za prve, najma tato nova bordova vyzera uzasne, ale to je subjektivny nazor
Ale pouzival som ju zatial viacmenej v rozsahu od 4 do 12 stupnov. Pri 11-12 stupnoch max tielko pod tym a rozopnute zipsy pod pazuchami, inak je uz teplo v nej. V teplotach okolo 5 stupnov mi v nej bolo prijemne s dlhym funkcnym trickom pod nou, aj mrholenia zvladala v pohode, nejaku silnejsiu prehanku alebo dazd som v nej ale este nezazil.
Mozne problemy s nou su akurat tym, ze je to softshell, ked sa viac oteplilo pocas jazdy, uz som sa v nej trosku potil, pripadne musel naozaj rozopinat vsetky zipsy. Bunda je ale tepla a vetruodolna, cize ani jemne spoteny mi v nej naozaj nebola zima. Myslim ze aj este v nizsej teplote ako tie 4 stupne by bola fajn, ale nemam uz dost teple gate aby som sa odvazil do takeho pocasia
Tym ze som ju vychytal este v 50% zlave, som s nou naozaj spokojny.
No a teraz som do trochu vyssich teplot kupil tuto (kedze tato vyssie mi pride fakt idealna skor na tie nizsie) - https://www.decathlon.sk/bunda-rcr-winter-c1-id_8569286.html
Len zatial som nemal cas ju vyskusat, vyzera ale super. Najma vrecka sa mi paci ako ma spravene. Je ale riadne tesna. Pri 176cm a 77kg, 95cm hrud a 91cm brucho mi je ledva dobre Lko (u tej vyssie mi Lko je uz aj trochu volne, kupovalo som ho ked som mal 81-82kg, tam by som mozno uz aj Mko obliekol - ak nemenili nahodou cislovanie). A skusenosti s nou teda budem mat az trosku neskor
... Inak tí čo máte Gore Phantom, tak ako sú na tom strihom? Lebo čo kukám tabuľku, tak hrudník som XL, pás L a dĺžka rukávu mi vychádza tak Sko
No mozem povedat Phantom je volnejsi ako Perfetto, ktore som skusal tiez. Mam XL Phantom, je mi tak akurat, tabulkovo som tak hrudnik tesne XXXL, pas XXXL, rukav tak L (ale asi len ten rukav neviem spravne odmerat, vyska 183 cm).
volodaj riesil som podobnu dilemu ako ty minuly rok. Tiez nie som konfekcny cyklista 175/83 sirsie plecia a chrbat. Moj poznatok je ze cestacke znacky (Castelli/Sportful) mi proste nijako nesadli - Lko velmi tesne cez hrunik a ramena. XL zas az moc dlhe rukavy a spodok. Skusal som toho celkom dost pobehal som obchody v BA aj Hradok a fakt nic nesadlo. citil som sa v tom uplne odveci. Nakoniec zo isel do GORE- oni maju civilnejsi strih (pritom nie volny ako core MTB znacky). Inymi slovami - jedine pri gore mi sedi Lko ako LKo standarneho oblecenia. Este mozno ten Decathlon - tam som pakrat cvicnie nieco na seba hodli a nebolo to uplne odveci. Otazne je ake to ma vlastnosti. Za mna je ten Windstopper na nezaplatenie.
volodaj alebo skus ISADORE. Ano su drahší ale mam od nich dres s kratkym a gate v L. Zatial spokojnosť. Možno by som aj M skusil ale nie je kde vyskušať a posielať naspäť sa mi nechce. Budu mať za chvílku Jesennú akciu.
Ešte Endura je na tom veľkosťami dobre, treba pozrieť čo majú resp. čo hľadáš a Gore ako píšu mám kamaráta čo má 196 cm a 97 kg kupuje hlavne tie dve značky. Raz skúšal Sportful no vtipné to bolo že to pre 60 kilových pavúkov robia nič pre neho
Nad Isadore som uvažoval tiež, len som si nebol istý strihom. Za splnenie nejakého challengu na strave mi aj poslali voucher s myslím 30% zľavou čím by sa to tiež stalo cenovo zaujímavé.
Isadore vies velmi jednoducho poslat naspat, ked ti to nesadne - maju super servis v tomto. Tam skor otazka, co z ich ponuky by bolo technicky porovnatelne s napr Phantom alebo Perfetto. Tie bundy su drahe aj so zlavou. Tie Gore a pod viez vzdy kupit niekde v zlave za ~120-130 EUR ked sa zadari aj okolo 100.
Zamerám sa teda asi hlavne na ten Gore Phantom a budem hľadať nejakú akciu. Jeden bol aj tu v bazári, len sa včera predal kým som zisťoval ako to je s veľkosťami. Ďalší pár krát použitý v Lku som videl tiež niekde na inzercií za slušnú sumu. Tak možno pôjdem na začiatok aj touto cestou.
&ešte som si spomenul na značku Madison tu majú veľkostnú tabuľku kvalitné materiály a dobré strihy mám od nich krátky dres a obzeral som tento dlhý a a túto bundu od nich pozri aj akcie dobre https://www.madison.cc/sizing
Takže som našiel inzerát na slušne vyzerajúcu, vraj pár krát oblečenú Gore Phantom za 50E. Rovno som ju zobral, ak nebude sedieť tak sa objaví v bázari tu. Potom už aspoň budem vedieť ako je to s veľkosťou a či to je to, čo som hľadal. Ďakujem ešte raz za všetky podnetné rady, fakt ste mi pomohli sa rozhodnúť.
ja by som tu pridal svoju skusenost, 182 cm, aktualne 80 kg. Objednal som Preffeto XL, viac menej vsade sedelo ale pod pazuchami a na ramenach neskutocne tahalo. Mal som to na sebe asi 2 minuty a nedalo sa to vydrzat takze som to poslal na vymenu za XXL, je mozne ze uz to bude na tele trochu volnejsie ale ratam, ze pod to pojdu aj nejake vrstvy.
volodaj alebo skus ISADORE. Ano su drahší ale mam od nich dres s kratkym a gate v L. Zatial spokojnosť. Možno by som aj M skusil ale nie je kde vyskušať a posielať naspäť sa mi nechce. Budu mať za chvílku Jesennú akciu.
Isadore je super. Mám od nich dlhý dres Echelon a iba s Merino LS Baseline nátelníkom ho v pohode jazdím do 4 - 5°C. Oblečenie je drahšie, ale vyplatí sa. Jazda v chladných podmienkach je v dresoch od bratov Velitsovcov pohoda.
Pepo32 a posadil si sa v tom na bike? lebo tieto bundy maju silno cyklisticky strih. mna tielko od castelli taha rovnako no na biku je paradne - ani o nom neviem.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mam starsiu verziu tejto - https://www.decathlon.sk/zimna-bunda-rc500-bordova-id_8523360.html - Za prve, najma tato nova bordova vyzera uzasne, ale to je subjektivny nazor
Ale pouzival som ju zatial viacmenej v rozsahu od 4 do 12 stupnov. Pri 11-12 stupnoch max tielko pod tym a rozopnute zipsy pod pazuchami, inak je uz teplo v nej. V teplotach okolo 5 stupnov mi v nej bolo prijemne s dlhym funkcnym trickom pod nou, aj mrholenia zvladala v pohode, nejaku silnejsiu prehanku alebo dazd som v nej ale este nezazil.
Mozne problemy s nou su akurat tym, ze je to softshell, ked sa viac oteplilo pocas jazdy, uz som sa v nej trosku potil, pripadne musel naozaj rozopinat vsetky zipsy. Bunda je ale tepla a vetruodolna, cize ani jemne spoteny mi v nej naozaj nebola zima. Myslim ze aj este v nizsej teplote ako tie 4 stupne by bola fajn, ale nemam uz dost teple gate aby som sa odvazil do takeho pocasia
Tym ze som ju vychytal este v 50% zlave, som s nou naozaj spokojny.
No a teraz som do trochu vyssich teplot kupil tuto (kedze tato vyssie mi pride fakt idealna skor na tie nizsie) - https://www.decathlon.sk/bunda-rcr-winter-c1-id_8569286.html
Len zatial som nemal cas ju vyskusat, vyzera ale super. Najma vrecka sa mi paci ako ma spravene. Je ale riadne tesna. Pri 176cm a 77kg, 95cm hrud a 91cm brucho mi je ledva dobre Lko (u tej vyssie mi Lko je uz aj trochu volne, kupovalo som ho ked som mal 81-82kg, tam by som mozno uz aj Mko obliekol - ak nemenili nahodou cislovanie). A skusenosti s nou teda budem mat az trosku neskor
No mozem povedat Phantom je volnejsi ako Perfetto, ktore som skusal tiez. Mam XL Phantom, je mi tak akurat, tabulkovo som tak hrudnik tesne XXXL, pas XXXL, rukav tak L (ale asi len ten rukav neviem spravne odmerat, vyska 183 cm).
Díky moc všetkým za cenné rady a skúsenosti.
https://www.madison.cc/sizing
dres https://www.startfitness.co.uk/cycle/bike-wear/jerseys/madison-road-race-light-long-sleeve-mens-cycling-jersey-red-cl8321.html bunda https://www.startfitness.co.uk/cycle/bike-wear/jackets/madison-road-race-premio-softshell-mens-cycling-jacket-red-cl1090.html
hlavne tá bunda sa mi veľmi páči
Isadore je super. Mám od nich dlhý dres Echelon a iba s Merino LS Baseline nátelníkom ho v pohode jazdím do 4 - 5°C. Oblečenie je drahšie, ale vyplatí sa. Jazda v chladných podmienkach je v dresoch od bratov Velitsovcov pohoda.