Su na tom maratone aj ine lakadla?
Mne sa pacil prejazd okolo zeleznice v Balogu :oops: chcela som si urobit fotky na pamiatku no posluchla som Juraja a slapala dalej :?
16.05.2008 - 09:43:04
00
Brezno je fajn, aj ked trasa nie je nejako fantasticky zaujimava z pohladu roznorodosti terenu...ide sa ale v peknom prostredi a na dlhej sa ide dokonca viac po terene, ako po asfalte :) ...minuly rok som bol, pacilo sa mi, organizacia bola na 1-ku, dokonca som mal osobny doprovod na stvorkolke :P

isiel by som zas, akurat neviem, ako mi to bude vychadzat casovo a financne

Jfab, ked si tam nebol, odporucam, ale urcite na dlhu, ma len 73km, co sa da zvladnut, na kratkej je toho asfaltu naozaj vela, to by sa ti nepacilo
16.05.2008 - 09:50:35
00
Ako to bude tento rok so startom?? a popripade je nejako predznacena trasa keby som si to chcel ist najazdit alebo podla coho sa da v terenne orientovat aby som zbytocne nepobludil??
Dik za odpoved :)
Stretneme sa v Brezne :)


ROCKSHOX radšej si nájdi nejakého sprievodcu, ktorý už trať prešiel.
Ver tomu, že by si parádne mohol poblúdiť, hlavne nad Čiernym Balogom a potom vo Valašskej.
:? Tak ako my minulý rok týždeň pred maratónom, našťastie sme sa nejako dostali na správnu cestu smerom na Bernardín a vo Valašskej sme odchytili miestneho bikera :wink: , ktorý nás ochotne sprevádzal od Valašskej do Brezna.
16.05.2008 - 11:30:31
00
Basket, to, co organizuje SCK nie je cyklozraz pre vsetkych. Snad len pre tych, co radi jazdia asfaltky a sotolinky.
Aj ked som neskusil este ani jednu akciu a ak si mam vybrat medzi Breznianskym maratonom a zrazom v Poracskej doline, urcite mi je Porac prednejsi. O maratone som z viacerych stran pocul, ze vasa trat je viac nez nudna. Kedze sa v case konania oboch akcii budem zdrziavat ovela blizsie pri Brezne, bol som rozhodnuty o ucasti na martone. Na zaklade tvojej reakcie neviem, ci to ma vobec vyznam. A to som sa snazil pritiahnut dalsich troch ludi.


8) jfab prepáč,ale ty asi neznesieš, keď niekto napíše kritický odkaz na tvoj príspevok.
Toto je téma, kde sa diskutuje o Breznianskom maratóne a ty tu propaguješ cyklozraz v Poráčskej doline.
Prečo nevytvoríš novú tému, kde sa môžeme porozprávať o cyklozraze v Poráčskej doline.
Tu sa rozprávajme o maratóne v Brezne, o jeho kvalitách a nedostatkoch.

BASKET neviem, či minulý ročník bol ten prvý, ale aj minulý rok bol jeden nepríjemný problém s usporiadateľom na trati, ktorý bikerov z krátkej trate omylom navigoval na dlhú trať. Takže, ak to nebol prvý ročník v minulom roku, tak potom to nebolo prvý krát čo boli bikeri na trati zle navigovaní usporiadateľom. Čo sa týka trate, je na nej ozaj veľa asfaltu. Nemyslím teraz tú rozbitú asfaltu popri železničke, ale uvažujem skôr nad tou hlavnou cestou smerom na Čierny Balog až do Vydrovskej doliny, či sa to nedalo urobiť aj nejako inak cez krásne lúky a lesy ponad Čierny Balog. Výšlap na Bernardín je super a zjazdík z neho ešte lepší.
Nie nechcem tu radiť, ako čo robiť, lebo tiež žijem v Chránenej krajinnej oblasti a viem, že ochranári a lesáci určite robia problémy. Nie všetci majú pochopenie pre naše maratóniky, čo je dosť škoda, lebo my bikeri nepoškodíme tak prírodu ako napríklad motorkári a lesné traktory. Ale to je už mimo témy. Verím, že sa Breznianskemu cykloklubu, ktorý je dobre organizovaný podarí vyjednať čo najlepšie podmienky pre maratón.

Organizáciu na Breznianskom maratóne hodnotím vysoko, myslím tým registráciu, rýchla obsluha v bufetoch na trati a nakoniec sprchy.
Súhlasím s Jakubom023, že asi Brezniansky maratón je jediný, kde sa nemusím ponáhľať do sprchy, aby som sa umyl aspoň v letnej vode. Všade inde je to horšie, nemyslím tým vybavenie spŕch, ale studenú vodu. V lete mi to až tak nevadí, ale v Apríli, Máji a v Septembri to vadí hlavne mojím kolenám – problémy, ktoré som si odniesol na pamiatku z ZVS.
Organizátori ostatných maratónov službu – SPRCHA dosť flákajú. Ja osobne by som radšej uvítal aspoň letnú vodu v sprche namiesto ponožiek, cyklofliaš, energy nápojov a iných darčekov, ktoré sú súčasťou štartovného.


BASKET, čítam, že ste museli vypustiť ten úsek vo Vydrovskej doline popri skanzene kvôli automobilovým pretekom.
Chcem sa opýtať, či ste pôvodnú trať z minulého roku, len surovo skrátili o tento úsek, alebo ste to nahradili niečím iným??? Bolo by škoda zbytočne skracovať krátku trať.
Prajem pevné nervy pri organizovaní akcie a čo najmenej nezodpovedných usporiadateľov na trati maratónu.
16.05.2008 - 11:31:50
00
O Poraci tu tema je, nie je nutne ju vytvarat. Ja som len reagoval na basketa, on tu zacal spominat Porac. Kludne kritizuj moje prispevky, nemam s tym problem. Ale vyjadrit nazor snad mozem, aj ked sa tebe nepaci?
16.05.2008 - 11:43:08
00
A ešte chcem čo-to k zrazu v Poráčskej doline - je to nová akcia (neviem prečo to niekto označuje termínom "superbombaspica" keď to ešte nie je odkúšané-aha asi si robí lacnú reklamu na poslednú chvíľu). Táto akcia sa "votrela"....

ja som ju oznacil na zaklade referencii na usporiadatelov a ja sam som ucastnik, NIE usporiadatel :( ale tou mojou ftipnou poznamkou som sa naozaj nechcel dotknut citliveho maratonu v BR :roll:
16.05.2008 - 11:50:25
00
zusky, tá chyb s regulovčíkmi sa stala na prvom ročníku a myslím si, že organizátori si ju náležite priznali, "postihnutým" sa verejne ospravedlnili a hlavne do ďalších rokov sa náležite poučili a pokiaľ viem ďalšie ročníky boli hodnotené pretekármi čo sa týka značenia nadštandartné. Takže Tvoja poznámka sa mi zdá NEMIESTNA.

Silne slova na to, ze sa mylis. Ako aj pisal base - minuly rok nebol prvy rocnik a minuly rok sa stalo to iste a prvych styroch ci kolkych z kratkej trate poslal smerovcik nespravnym smerom a to ich pravdepodobne aj stalo bednu. Organizator sa to potom na vyhodnoteni snazil nejak riesit darcekmi a ospravedlnil sa, co sluzi ku cti, ale to uz tym chalanom bednu nevrati. K znaceniu pripomienky nemam, bolo to o zlyhani ludskeho fatora. Keby tam nestal ziadny smerovcik a ludia by sa nan nespoliehali a riadili sa sipkami co boli nastriekane na asfalte, tak by k ziadnemu omylu ani nedoslo...

Brezno je fajn, aj ked trasa nie je nejako fantasticky zaujimava z pohladu roznorodosti terenu...ide sa ale v peknom prostredi a na dlhej sa ide dokonca viac po terene, ako po asfalte :) ...minuly rok som bol, pacilo sa mi, organizacia bola na 1-ku, dokonca som mal osobny doprovod na stvorkolke :P

Dlhá trať bude zložená z dvoch okuhov - základného, ktorý bude totožný s okruhom pre krátku trať a druhý okruh sa pôjde skrátený.

muffin, boli sme na rovnakom maratone? :) Nahodou minuly rok bola trasa podla mna velmi zaujimava a mala uplne vsetko. Od nadhernych extremne technickych a fyzicky narocnych vyslapov, cez krasne luky a technicke zjazdy az po uchvatne vyhlady. Zopar menej zaujimavych usekov sa predsa na 73 km dlhej trase najde vzdy, ale bolo ich podla mna naozaj malo a trat bola navrhnuta perfektne. Ta trat z roku 2007 bola snad najlepsia, aku som kedy siel a spolu so strednou v Dubnici sa u mna deli o prve miesto, dokonca mozno Dubnicu este o kusok predbieha. Ale zial podla toho co pise basket, to uz tento rok nebude. :( Dlha bola minuly rok super a asfaltu nebolo nejak extremne vela, ale ked tento rok bude dlha pozostavat z dvoch okruhov kratkej, tak toho asfaltu bude na moj vkus urcite privela a stratia sa niektore pekne useky.
16.05.2008 - 12:29:51
00
pisal som, ze prostredie bolo super, ale predsa len teren boli zvacsa zvaznice, sotolinove cesty a asfaltky, ak neratam vyslap korytom potoka alebo rozbity zjazdik z posledneho kopca pred Bernardinom, oproti tomu v partizanskom boli skvele singlace a o horalovi uz ani nehovorim, takze tak...ale vcelku sa mi v Brezne pacilo :)
16.05.2008 - 12:52:40
00
No jo, ja tu trat Brezna porovnavam len s Dubnicou, Pandou, Sulovom, Slovenskym Rajom, Karpatskymi maratonmi a Selou, nakolko Partizanske som nikdy nesiel a Horal mi nebolo dopriate dokoncit kedze som urval pätku. Takze samozrejme je to len subjektivne hodnotenie. Ale kvoli kratkej co bola minuly rok by som urcite z BA do Brezna necestoval...
16.05.2008 - 13:02:58
00
to rockshox a base: ten sprievodca vlani som bol ja :lol: ,takze trat prejdenu mam, len napr. o tom vynechani casti trati na Balogu som doteraz nevedel :oops:
16.05.2008 - 13:40:05
00
Ciao mozem sa opytat kompetentnych na jeden detail ? V propoziciach co su k maratonu v BREZNE je napisane : kategorie zaradene do cyklomaratonskej serie - MD (15-39r) cize muzi dlha 15 az 39 rokov a pri prihlasovani online systemom mam na vyber MD 18-39r alebo JUNIOR DLHA 15-18 .... co ked chcem ist dlhu ako junior a byt bodovany v serii ? mam sa prihlasit medzi 18-39 alebo juniorov 15-18? aby nedoslo k nedorozumeniu ked pridem na pretek a povedia mi ze ma nebudu bodovat .....
28.05.2008 - 17:31:57
00
nuz, moj osobny nazor na tento maraton je vysoko pozitivny. nepamatam si presne detaily, kedze sa mi uz trosku miesaju tie maratony, ale viem ze patri u mna k top maratonom co sa organizacie a trate tyka.
drzim palce organizatorom a vidime sa na starte :)
29.05.2008 - 11:28:20
00
pre mna jeden z najnudnejsich maratonov ktory som absolvoval. kedze trat je to co ma na maratone zaujima, Brezno by som urcite vynechal keby nebolo v ramci serie :(
29.05.2008 - 11:54:37
00
V propoziciach co su k maratonu v BREZNE je napisane : kategorie zaradene do cyklomaratonskej serie - MD (15-39r) cize muzi dlha 15 az 39 rokov a pri prihlasovani online systemom mam na vyber MD 18-39r alebo JUNIOR DLHA 15-18 .... co ked chcem ist dlhu ako junior a byt bodovany v serii ? mam sa prihlasit medzi 18-39 alebo juniorov 15-18? aby nedoslo k nedorozumeniu ked pridem na pretek a povedia mi ze ma nebudu bodovat .....

Ahoj, keďže je riaditeľ preteku momentálne v zahraničí, odpoviem ja. Prihlás sa ako JUNIOR či už na krátku či dlhú trať. Body sa Ti určite budú do celkového hodnotenia rátať. A ešte doporučujem prihlásiť sa všetkým JUNIOROM dopredu (prípadne aj zaplatiť a ústrižok doniesť), vyhnete sa tak náporu pred pretekom. Taktiež doporučujem všetkým ostatným prihlásenie a úhradu štartovného do zajtra. Od soboty večera to už bude o niečo drahšie.
Ivan Zemko-predseda OZ CM
PS: Dnes som bol spolu s organizátorom z Pravenca v živom visielaní na TV PATRIOT, ktorá sa stala našim mediálnym partnerom. Repríza rozhovoru by mala byť v sobotu okolo 16,30 hod.
29.05.2008 - 20:53:54
00
Tak som do toho .... ***** .... dnes som zaplatil 350sk startovne a prihlasil sa do kategorie 18-39 .... keby si trochu skor napisal .... lebo pisalo v propoziciach ze startovne pre juniorov je 100sk tak za tych 250 co som dal naviac som mohol spat v ubytovni teraz caka stan :( ale som sa bal ze nebudem bodovany kedze v propoziciach bolo uvedene: kategorie nezaradene do serialu CMS : JUNIOR STARTOVNE 100sk tak som myslel ze za bodovane sa plati 350 ale zas tam niesu juniory .... je v tom zmetok pomerne ... nieco ine pise v propoziciach a nieco ine pri prihlasovani .... tak co z toho vyplyva ? ze som prerobil 250sk(pre niekoho malo pre niekoho dost:) a ze pojdem medzi starymi lebo sa uz nemozem prehlasit medzi juniorov .... dufam ze to tak nepojde dalej na tomto maratone lebo ake ja mam stastie ani nedokoncim ....
29.05.2008 - 21:19:23
00
keyboard_arrow_up