Zacne nebojsa.... Bud si istý.... Ja bojujem 2500km....po kazdych 300km rozoberam cistim, mazem origo vazelinou na microspline.... Potom 300km cca klud
Jaiub v zime mas mat windstopperovu capicu na hlave - ta vyriesi vsetky zvuky
ale co tak citam a pocuvam shimanu celkom ide - asi im zostarol vyvoj a novy sa uz nechyta. ja mam v plane postupne prejst na nizsie sady - kam sa tie ich vychytavky dostavaju (alebo este lepsie nedostanu vobec) po niekolkych rokoch a ocakavam ze uz budu muchy vychytane.
Neviem teda ci to myslis vazne, ale ak hej tak ako dalsi bonus je ze ti budu sediet spice. SLX/XT/510 maju rovnake priruby (teda slx urcite ale myslim ze aj XT). Nemyslim ze ten novy freewheel od shimana je az tak npc jak sa tu pise ale ked s tym ma uzivatel naozaj problem tak toto je lacne, rychle a dobre riesenie. Tych nabojov mi preslo rukami uz niekolko (aj ako samostatne naboje aj ako kolesa mt620) a teda nemam im zatial co vytknut.
@halopici myslím to vážne nebola to irónia. Pozeral som aj na novatec, ale 100€ mi už prišlo moc. Problémy som mal zatiaľ je kľud vyčistil som namazal kde treba, ale už druhý krát pôjde fakt do koša a nahodím tam ten co si odporučil 👍🏻
LoL ano shimano 2020 je vlastne mavic 2012. Akurat ze uplne ine ? hlavne urcite lepsie. Lebo 2012 (a vlastne celkovo) mavic naboje su urcite etalon kvality s ich hlupim systemom vymedzenia vole, s ich npc cestnymi prednymi nabojmi a ich klznym puzdrom na orechu ktory ma krasnu volu uz ako novy atd.... A ano, aj v roku 2021 budu podla mna dobre venceky vhodnejsie na bicykel ako bezne priemyselne loziska. Uz len koli velkosti stycnej plochy, velkosti guliciek, poctu guliciek a tiez koli minimalnemu valivemu odporu...
A ano, aj v roku 2021 budu podla mna dobre venceky vhodnejsie na bicykel ako bezne priemyselne loziska.
Tak pre profikov ano. Pre masy su priemysly praktickejsie a uplne dostacujuce. Ked na klasike zoderies vonkajsiu drahu, mozes menit naboj. Konusy tiez nie je uplne jednoduche zohnat. Pri priemysloch ti to nehrozi. Slabe miesto ostava len orech. A existuju aj loziska s kosouhlym stykom.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ale co tak citam a pocuvam shimanu celkom ide - asi im zostarol vyvoj a novy sa uz nechyta. ja mam v plane postupne prejst na nizsie sady - kam sa tie ich vychytavky dostavaju (alebo este lepsie nedostanu vobec) po niekolkych rokoch a ocakavam ze uz budu muchy vychytane.
Na tomto pracovisku sa robí tak dokonalo, že každé ďalšie zlepšenie je krok naspäť.
https://si.shimano.com/api/publish/storage/pdf/en/dm/MBHB001/DM-MBHB001-07-ENG.pdf
https://si.shimano.com/api/publish/storage/pdf/en/dm/MBHB001/DM-MBHB001-07-ENG.pdf
Tak pre profikov ano. Pre masy su priemysly praktickejsie a uplne dostacujuce. Ked na klasike zoderies vonkajsiu drahu, mozes menit naboj. Konusy tiez nie je uplne jednoduche zohnat. Pri priemysloch ti to nehrozi. Slabe miesto ostava len orech. A existuju aj loziska s kosouhlym stykom.
Ratchet pri volnobehu spravidla huci viac ako zapadky, ale, to ze Shimano vrzga pri slapani je fakt zaujmave.
https://forums.mtbr.com/29er-components/shimano-rear-hub-12s-m8110-noise-crackless-1138389.html
https://community.bikehub.co.za/topic/185078-shimano-1x12-xt-groupset-problems/
Tak snad to opravia. Pouzit diel z ?plastu?/ineho materialu na prenos sily na naboj asi nebol najlepsi napad. Nechapem preco to takto urobili. Mozno by to slo dat na tu nespravnu stranu alebo vyhodit. Otazka co spravi ta vycnievajuca zadna priruba.