áno... Bývam pri krčme a polovica otcov spolužiakov cucá pivo na terase.
Tak podla mojich informacii sa osobam zijucim v jednej domacnosti s osobou, ktora mala blizky kontakt s nakazenym (a je preto 10 dni od kontaktu v karantene aj po negativnom teste) karantena nenariaduje, aj ked samozrejme ostat doma je rozumne.
To je samozrejmé, že keď sa chceš dostať do extravilánu, čiže mimo zastavaného územia obce V RÁMCI SVOJHO OKRESU, musíš sa tam nejako dostať, ak teda sme vylúčili teleport. Cesťákom, mtb, ukrajinou, elektrikou, čímkoľvek. Faktúry za vyklad usmernenia Vám pošlem poštou😂😂
O tom, že sa na antigénové testy nedá úplne spoliehať, sa presvedčili v Nitre. V momente, keď po spomínanom plošnom testovaní pacientov zachytili šiestich pozitívnych pomocou PCR metódy, spravili im aj antigénové testy. „Iba jeden bol pozitívny, u piatich vyšiel falošne negatívny výsledok, a pritom mali covid-19,“ podotkol Visolajský.
To nie je falošne negatívny výsledok, keď je už vírus neaktívny a ostávaju po ňom v tele nefunkčne RNA fragmenty ktoré zachytí len PCR. To je len negatívny Ag test. To keď aj protilátky sú potitívne dlho po prekonaní ochorenia, tak to je falošne pozitívny výsledok? Rozhodne nie. Preto to nemôže vyhodnocovať hocikto.
milos21 Tak nechcem sa ti montovat do oboru, ale nepleties dokopy PCR a protilatkovy test?
Co si ja pamatam info z medii, tak su 3 druhy testov. PCR detekuje najpresnejsia aktivne infekcneho, ale nehovori nic o tom, ci si infekciu prekonal v minulosti. To riesi protilatkovy test, ktory ale neriesi aktivnu infekcnost. Ag by mal byt treti druh testu, ktory podobne ako PCR identifikuje aktivne infekcnych. Nedosahuje sice jeho presnost, ale ma ine vyhody (cena, dostupnost .... ). Na urcenie ako hlboko v srackach sme asi postacuje...
Faktúru pošli kam chceš, hlavne sa nebrať moc vážne
Ešte usmerni toto - na predchádzajúcej stránke je, že: "voľnočasovú športovú aktivitu je možné vykonávať len doma, alebo v extraviláne obce v rámci svojho okresu"
z toho mi vychádza, že nesmieš ísť do intravilánu obce...je tak? Čiže po ceste ok, ale ak narazíš na tabuľu označujúcu obec, otočka
milos21 Tak nechcem sa ti montovat do oboru, ale nepleties dokopy PCR a protilatkovy test?
Co si ja pamatam info z medii, tak su 3 druhy testov. PCR detekuje najpresnejsia aktivne infekcneho, ale nehovori nic o tom, ci si infekciu prekonal v minulosti. To riesi protilatkovy test, ktory ale neriesi aktivnu infekcnost. Ag by mal byt treti druh testu, ktory podobne ako PCR identifikuje aktivne infekcnych. Nedosahuje sice jeho presnost, ale ma ine vyhody (cena, dostupnost .... ). Na urcenie ako hlboko v srackach sme asi postacuje...
Nepletiem, narážal som na Ag test a doplnil o príklad z opačnej strany ako protilátkový test...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tak podla mojich informacii sa osobam zijucim v jednej domacnosti s osobou, ktora mala blizky kontakt s nakazenym (a je preto 10 dni od kontaktu v karantene aj po negativnom teste) karantena nenariaduje, aj ked samozrejme ostat doma je rozumne.
jazda na biku je povazovana za pobyt v prirode aj po asfaltkach (cestni cyklisti by sa citili diskriminovani
alebo tak, že môžeš ísť v rámci svojho okresu, ale iba mimo obce? wtf
riesilo sa to tu uz na jar na 30tich stranach, ale asi sa to musi riesit opatovne pocas kazdej dalsej vlny
To je samozrejmé, že keď sa chceš dostať do extravilánu, čiže mimo zastavaného územia obce V RÁMCI SVOJHO OKRESU, musíš sa tam nejako dostať, ak teda sme vylúčili teleport. Cesťákom, mtb, ukrajinou, elektrikou, čímkoľvek. Faktúry za vyklad usmernenia Vám pošlem poštou😂😂
Testing has become a vital part of the response to the COVID-19 pandemic. In addition to the gold standard PCR tests used to detect currently infected individuals, a number of alternative antigen and antibody tests are also in development. In this article, we take a look at the differences between these tests and what they can tell us....
Ešte usmerni toto - na predchádzajúcej stránke je, že: "voľnočasovú športovú aktivitu je možné vykonávať len doma, alebo v extraviláne obce v rámci svojho okresu"
z toho mi vychádza, že nesmieš ísť do intravilánu obce...je tak? Čiže po ceste ok, ale ak narazíš na tabuľu označujúcu obec, otočka
O stranu skôr som uviedol body a a b usmernenia tam to máš. V prípade ke a ba sa berie do úvahy územie mesta. Takže opäť, pohoda.
Nepletiem, narážal som na Ag test a doplnil o príklad z opačnej strany ako protilátkový test...
Áno je to tak, ide o katastrálne územie obce. Myslelo sa tým na dediny rozptýlené, s osadami, miestnymi časťami ap.