ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
asi takto
modry trail ma mat priemerne klesanie 10% - ako to chces spravit na rovine?
Toto znacenie obtiaznosti sa tyka skor jednosmernych zjazdovych trailov, rovina je proste green. To je uplne jedno ze tam mas 3 korene, 2 kamene a jednu vysmykanu zakrutu. Je to chodnik v lese, a na nom mozu byt aj take miesta.
A farba C-ecka na stromoch nijak nesuvisi s obtiaznostou trailu podla IMBA (ktora sa pouziva na Trailforks).
Cerovka bola robena aj preto, aby sa presunula cast cyklistov mimo turistov (samozrejme, pred 12 rokmi bolo cyklistov cosi menej) a aby sa znizilo mnozstvo ich vzajomnych konfliktov.
Vsjo v parjadke.
A ked sa mu nebudu pacit nase vysvetlenia, tak vtedy to vyhlasime za *****ng a zapojis sa spravne nasrato. 😁
Vsjo v parjadke.
A ked sa mu nebudu pacit nase vysvetlenia, tak vtedy to vyhlasime za *****ng a zapojis sa spravne nasrato. 😁
To nie je iba o Kenaiovi, ani som to na neho nesmeroval, písal som to všeobecne. Cerovka je neprávom stále kritizovaná lebo nie je vyčistená, lebo nie je suchá, lebo má korene, lebo nejde strmhlav dole... Keby som ja mal na blízku takú dlhú cestičku/chodníček, že sa z bodu A do bodu B dostanem mimo rozbitých zvážnic, tak to by bolo super.
Obhajujem tu Cerovku, pričom som ešte nikdy na nej nebol, ani na žiadnom BA traily
Ale mas pravdu. Cerovka je paradny chodnik. Presne to, co sa mi na MTB paci - ked ides pomaly, tak si uzivas, ked tomu nalozis, tak mas adrenalin. A ta dlzka je uzasna.
Ludia su uz zmagoreni z bikeparkov, vycementovanych sirokych lajn alebo naopak dropov, hopov. Ale toto je navrat ku korenom mtb. Na 29 palcovych kolesach jedna basen. Bez toho aby som sa citil ako v supermarkete. Akoze ano - traily pod Smrkem su paradne. Ale tam clovek vidi, ze ide po ceste, ktora je umelo urobena pre jazdu. Toto je srdcu blizsie.
Nemame tu take tereny ako mate vy na Kubinke - a to nemyslim DH trat, ale hrebenovku z Kubinky smerom na Prislop. Je to jeden z najkrajsich chodnikov na Slovensku. Len tam treba slapat a trochu na kamenoch cvicit. A Cerovka mi ju trochu pripomina. Tym prirodnym charakterom.
Tak dakujem za podporu.