chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Znovu potvrdzujem, jazdím na 23mm ráfikoch 2.5WT gumy pri tlakoch 1.5-1.8 a nič sa nežuje a funguje. Rovnako som jazdil aj MM 2.35 a tiež bez problémov. Traily, kamene a korene, klopenky s braaaaap efektami a nič vyzuté. Držím palce nech si KennyHO kúpi čokoľvek nech to hlavne drží.
Rumakk, DHR2 o nieco lepsie brzdi a nema taku velku hluchu zonu pri naklone, valivy odpor az tak neriesim (a na prednom uz vobec nie) - maratony nejazdim a vacsina mojich vyjazdov je do 50 km (ale nemam problem ani s 60+ km tripom).
Rozmyslam co na zimu na jazdenie v Karpatoch... ked bude vela blata tak do lesa nepojdem, ale v takychto podmienkach (listie, vlhko, obcas blato) a na snehu by som chcel jazdit.
Momentalne mam obute klasicke kombo Racing Ray/Ralph 2,25 ale aj pri tlakoch 1,3/1,4 to na korenoch klzalo a odstrelovalo. Stacilo by hodit Ray dozadu a dopredu kupit nieco s vacsimi a redsimi knotmi (forekaster, alebo nobby nic)? Alebo mi Ray moc viac gripu ako Ralph vzadu neda a rovno kupit cele zimne kombo? (napr. fokaster/ardent)
Stale chcem aby to bolo v ramci moznosti rychle kombo na ktorom by som si mohol strihnut napr Zimny cyklonarez (ak Igi povoli).
Presne ray/ralph ale 2.35 som teraz vyzul kvôli tomu čo si písal a nahodil dopredu forekaster 2.6 3c a rozdiel v gripe, komforte stojí za tých 100g navyše, ešte na zadok chcem ale Rekon 2.4wt vyskúšať, to som sám zvedavý ako sa bude správať ako celok, mal by zajtra dôjsť tak napíšem keď vyskúšam. Zatiaľ za mňa Forekaster je určite dobrá voľba.
Rozmyslam co na zimu na jazdenie v Karpatoch... ked bude vela blata tak do lesa nepojdem, ale v takychto podmienkach (listie, vlhko, obcas blato) a na snehu by som chcel jazdit.
Momentalne mam obute klasicke kombo Racing Ray/Ralph 2,25 ale aj pri tlakoch 1,3/1,4 to na korenoch klzalo a odstrelovalo. Stacilo by hodit Ray dozadu a dopredu kupit nieco s vacsimi a redsimi knotmi (forekaster, alebo nobby nic)? Alebo mi Ray moc viac gripu ako Ralph vzadu neda a rovno kupit cele zimne kombo? (napr. fokaster/ardent)
Stale chcem aby to bolo v ramci moznosti rychle kombo na ktorom by som si mohol strihnut napr Zimny cyklonarez (ak Igi povoli).
Super, daj vediet ale az 2.6ka? ani som nevedel ze TopFuel ma az taku "priepustnost".
Noo ved jasne ze 100g je nic. Hlavne super ze mam lahke rychle plaste ked musim is opatrne lebo to klze na listi a korenoch.
Presne ray/ralph ale 2.35 som teraz vyzul kvôli tomu čo si písal a nahodil dopredu forekaster 2.6 3c a rozdiel v gripe, komforte stojí za tých 100g navyše, ešte na zadok chcem ale Rekon 2.4wt vyskúšať, to som sám zvedavý ako sa bude správať ako celok, mal by zajtra dôjsť tak napíšem keď vyskúšam. Zatiaľ za mňa Forekaster je určite dobrá voľba.
Forekaster je taký menej univerzálny NobbyNic a pri aktuálnej novej verzii už nemá Maxxis naň žiadnu odpoveď. Za mňa, ak niekto chce univerzálny, xc/trail/am plášť tak NN je to pravé orechové...dopredu soft a na zadok speedgrip
Forekaster je taký menej univerzálny NobbyNic a pri aktuálnej novej verzii už nemá Maxxis naň žiadnu odpoveď. Za mňa, ak niekto chce univerzálny, xc/trail/am plášť tak NN je to pravé orechové...dopredu soft a na zadok speedgrip
No len NN (soft a speedgrip combo) 2.35 vazi 1000/1100g a Forekaster 735g a prihodit si 700g na plastoch ked chces jazdit XC je hovadina.
Novy NN v prevedeni Super Ground ma 883g (27,5 x 2,35), a sice ho neviem porovnat s Forekasterom, ale mozem potvrdit, ze v kombinacii s HD Soft vpredu, je to perfektne kombo na aktualne blatisto-mokro-slizke pocasie, ktore panuje v karpatoch.
NN 29x2.35 soft super trail ma cez 1kg, NN 29x2.35 speed superground cez 900g - v porovnaní s Forekastrom 2.6 to je rozdiel len 60g,NN 2.35 speed je dobrý plášť ale má u mňa šírku len okolo 58mm a dostať ich na moje ráfy je makačka na 2hodiny, proste schwalbe a niektoré ráfy ako Bontrager, enve sa jednoducho nemusia
V pivnici sa mi váľajú ešte "staršie" speedgrip verzie 2.35" a 2.25"...tie majú 715g a 699g v 27.5" rozmere. Tieto najnovšie verzie dobre pribrali, ale to bude asi o zlepšení odolnosti...
Chlapci, hovorim o rozmere 29x2,35
Tak to neporovnavajte s vahami 27,5 alebo Forekaster 2,6 vs NN 2,35. Novy NN bol asi prisposobeny pre e-biky, preto je take tazitko.
Inak na r2-bike maju realne vahy, odfotene plaste polozene na vahe. A skutocne to nie je par gramov ale 50% hmotnosti celeho plasta.
branomelis ty si mal sami zdá aj 2,6" barzo, na akých ráfkoch? aké to je reálne široké? lebo mám pocit, že kašlem na maxxis a ako zmenu po NN skúsim to barzo
ja mam barzo vpredu, 2,35 a ze by to bola nejaka extra vyhra, teraz v sobotu som s tym bol a smykalo sa to slusne, forekaster 2,35 mi prisiel ze drzi lepsie, ma vyssie tie hroty ako barzo
tak ja to chcem celoročne, ja neriešim zima leto blato neviem čo, nie som formula jedna. Maxxis som chcel ale furt keď sa už rozhodnem aké kúpim tak tu niekto píše aké sú tie plášte nahovno.
Ahojte. Mozem poprosit o radu? Mam na Neurone Forekastery 2.35 vpredu aj vzadu a chcem vyskusat nieco ine, kludne sirsie a tazsie. Uvazujem dat dopredu 2.4 (rafik 30 mm) a vzadu nechat 2.35 (rafik 25). Jazdenie skor trailove, aj tazsie. Rad by som sa vpratal s plastom do kila, zas aby som neutrpel hmotnostny sok pri prechode z Forekastera... Cize napr dopredu Minion DHF a dozadu Aggressor? Inak, tu tie Forekastery dost chvalite, to som trochu prekvapeny, podla mna velmi priemerny plast, bocnice biedne, na mokrom nic moc, neviem... Dakujem za tip.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Noo ved jasne ze 100g je nic. Hlavne super ze mam lahke rychle plaste ked musim is opatrne lebo to klze na listi a korenoch.
Zatial m 2,35 a ten ma nejakych 57-58mm
No len NN (soft a speedgrip combo) 2.35 vazi 1000/1100g a Forekaster 735g a prihodit si 700g na plastoch ked chces jazdit XC je hovadina.
Pár gramov navyše nevadí,ten plášť drží neskutočne,vzadu nechávam WTB Trail Boss 27,5 x 2,4"
https://www.spoke-store.sk/wtb-vigilante-tcs-light-fast-rolling/?v=10824-12138
Tak to neporovnavajte s vahami 27,5 alebo Forekaster 2,6 vs NN 2,35. Novy NN bol asi prisposobeny pre e-biky, preto je take tazitko.
Inak na r2-bike maju realne vahy, odfotene plaste polozene na vahe. A skutocne to nie je par gramov ale 50% hmotnosti celeho plasta.