Ahojte, takze aj u mna hernia L5/S1, mam cerstve MR na ktoru ma poslal ortoped, no v aktuálnej situacii sa k nemu nedokazem objednat aby sa na to pozrel a dal mi nejake odporucania. V septembri som bol 5x na SM cviceniach, no potom sa to kvôli opatreniam zrusilo tak cvicim doma to co som sa naucil a pozeram pritom so slzou v oku na bajky zavesene na stene ) .. ale nejdem sa vyplakavat, chcel by som to nejak riesit, vidim ze viaceri ste tu z okolia ZA/MT, vedeli by ste mi poradit sikovneho fyzioterapeuta ktory by sa mrkol na to MRko a nastavil na zaklade toho cvicenie? Diky
Ahoj, ja som z okolia ZA a mna dali dokopy v rehabko.sk. Vedie to tam p. Kotrbancova, ktora je aj prezidentka komory McKenziho metody na Slovensku...mne ukazala par cvikov, ktore cvicim dodnes a po roku mozem povedat ze super. Len neprestat cvicit, cvicim kazdy den 2x po desat min ked pridem z prace o 17tej a 20tej, a v praci panvove cviku na stolicke plus chodza...a ide to..
Este aby som ta nevystrasil ze po roku, uz po 3-4 mesiacoch bolo ovela lepsie a teraz po roku chrbat fakt dobre, uz zatazujem bezne..ale ono je to o hlave, stale mam v hlave ze sa to moze vratit, tak radsej opatrne. Chcel som povedat, ze skor ma brzdi hlava ako chrbat..
fajne.. mna minuly utorok po sprche tak seklo, az mi vstrelila elektrina do noh.. od vtedy som vlastne ani nesedel.. som si kupil vyskovo nastavitelny stol a len stojim alebo lezim..
SMko sa mi cvici velmi tazko.. chrbat ma este tak nebolel ako teraz.
A to som piatok pred lockdownom bol na bajku, lebo som sa citil fakt super, tak len 12km na skusku...kedze som bol bez bolesti, ohybny ako pred par mesiacmi a plny energie, kedze az take velke problemy som s chrbtom nemal.
pytal som sa ci to mohol byt bajk, ked ma seklo az 4 dni po.. tak nevedeli mi na to odpovedat. Ale po tej sprche som bol do hodiny KO.
Hlavne ziadne kupanie v teplej vode ani welnes... Horuca voda je to najhorsie.... Ked ta sekne tak suche teplo.... Uterak do mikrovlnky.. Najlepsie elektr vyhrievana podlozka
ja som v 2012tom skoncil po wellnese /sauny, kupanie v teplej vode atd/ v nemocnici a 3 dni som nechodil, na to ***** pozor. potom ako som sa v ukrytnych bolestiach po troch dnoch dopoteny dostal zazrakom do sprchy mi to v nejakom sulade okolnosti povolilo a uz som vedel chodit no bolesti som mal stale kur3vske. potom som obrok absolvoval ozonoterapiu u primara Vyletelku v ZA a za tie roky som zastabilizovany, aj ked lavu nohu mam ciastocne ochrnutu. dokazem do 10km behat, cestak aj horak v rozumnych dlzakch a narocnostiach trate. obcas to boli viac, ale je to oproti tomu co som zazival v 2012 tazka pohodicka. dufam a verim ze uz nikdy sa mi to co vtedy nestane. tyzden som v kuse od bolesti reval a nepomahal ani Tramal, ci uz infuzie alebo potom doma tabletky. Davajte si pozor ti co mate s tymto problem.
Ahojte, tak pridávam sa aj ja k skupine platničkárov - L5/S1 4 mm...
Viete niekto ako je to so studenou vodou? Otužujem a mám to rád, len doktor sa len pousmial, vraj to je na môj chrbát "ideálne"... Nerád by som si ešte pohoršil. Kedže milujem aj saunu a všetko s tým spojené, len s hrôzou čítam ako vám to pohoršilo. Viete, prečo to môže tak ublížiť? Dva krát po odznení akútnych bolestí som bol v saune a cítil som skôr úľavu ako pohoršenie. Otužovanie v studenej vode je, čo sa môjho chrbta týka, skôr neutrálna. Avšak na efekty na všeobecné zdravie nedám dopustiť, preto by som rád pokračoval.
Pokracuj v otuzovani, ale ako som uz vyssie spominal, riadne vysus bedra okamzite ako vyndes z vane/potoka... Ked som hned nevysusal, tak ma obcas seklo, bolelo cely den, ale nastasite som prisiel na pricinu a odvtedy kazdy den studena sprcha a no problem. Tiez mam vytecenu L5/S1.
Ani sucha sauna mi zle nerobi/nerobila. Co je absolutne zle, je vyrivka a nechat si prudit horucu vodu na chrbat, tam hrozi ze sa par dni nevystries.... Podobne som skoncil ked som si kychol na sediaci na WC, na to bacha
da sa poradit, ale treba to odskusat na sebe. ja viem presne co nemozem a co mozem, inemu s mojimy "defektami" by to co mne nevadi mohlo vadit a naopak. najhorsie je ale skusat nieco z coho clovek skonci v nemocnici, z toho sa potom velmi tazko zotavuje...ak vobec. moc studena a moc horuca voda urcite nie su dobre na vysunute/vyliate platnicky, ale vacsie zlo je isto horuca voda.
V mojom pripade horuca voda, spotene krize a ofuknute,, prievan,, dlhodobe sedenie, lezanie,,, naucit sa dvihat v predklone,, hokejbal 😪, lyzovanie, tenis..... Po operácii je to trochu lepsie... Ale toto su moje najhorsie "mory" 😀
Nielen mtb ale vsetci cyklisti s problemovym chrbtom nebudu moc stastni ked si pozru prednasky Smiseka, namiesto bajku odporuca v jednom videu dvihanie na hrazde )
Tiez som uz davnejsie prisiel na to ze jeden sport robit az priliz, nieje dobre. Tak uz robim tury, hrazda, cvicenie s vlastnou vahou a tak. Citim sa rozhodne lepsie ako ked som len busil bike ako magor vkuse.
snad sa moja platnicka do aprila/maja umudri... lebo ide to velmi, velmi,velmi pomaly..
clovek sa citi fajn, cupne si, aby obul decku topanky, postavim sa, uvolnim nerv a uz viem, ze som zrobil *****..
este vlani cez 10 tisic km, tento rok do jula 7 tisic km a teraz uz mesiac "oddy*****ot; doma. v utorok idem do Ziliny na MR tak tu mozno zverejnim snimok, aby ste mi ho popisali, lebo vraj to vacsina doktorov nevie a to som v lete skusal karbonove rakety, ze si zaobstaram novy stroj. esteze sa tak nestalo, lebo mne uz raketu asi nebude treba.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
SMko sa mi cvici velmi tazko.. chrbat ma este tak nebolel ako teraz.
A to som piatok pred lockdownom bol na bajku, lebo som sa citil fakt super, tak len 12km na skusku...kedze som bol bez bolesti, ohybny ako pred par mesiacmi a plny energie, kedze az take velke problemy som s chrbtom nemal.
pytal som sa ci to mohol byt bajk, ked ma seklo az 4 dni po.. tak nevedeli mi na to odpovedat. Ale po tej sprche som bol do hodiny KO.
Viete niekto ako je to so studenou vodou? Otužujem a mám to rád, len doktor sa len pousmial, vraj to je na môj chrbát "ideálne"... Nerád by som si ešte pohoršil. Kedže milujem aj saunu a všetko s tým spojené, len s hrôzou čítam ako vám to pohoršilo. Viete, prečo to môže tak ublížiť? Dva krát po odznení akútnych bolestí som bol v saune a cítil som skôr úľavu ako pohoršenie. Otužovanie v studenej vode je, čo sa môjho chrbta týka, skôr neutrálna. Avšak na efekty na všeobecné zdravie nedám dopustiť, preto by som rád pokračoval.
Máte niekto skúsenosti?
Ani sucha sauna mi zle nerobi/nerobila. Co je absolutne zle, je vyrivka a nechat si prudit horucu vodu na chrbat, tam hrozi ze sa par dni nevystries.... Podobne som skoncil ked som si kychol na sediaci na WC, na to bacha
Pokiaľ je niekto ďalší so skúsenosťami na tému chladu a tepla na hermie platničiek a problémy s tým spojené, píšte.
clovek sa citi fajn, cupne si, aby obul decku topanky, postavim sa, uvolnim nerv a uz viem, ze som zrobil *****..