bol som skusit v obchode toho soota 30 v M-ku a este jedneho z vyssej rady v L-ku, no pri tom L-ku sa mi zdal uz trochu natiahnutejsi posed, na Mku sa mi sedelo trochu lepsie tak asi pojdem do M
Ja mam 184 MTB mam Lko... v kellyse som si tiez skusal M a L ... L pre mna bolo o poznanie pohodlnejsie co sa tyka noh. Problem bol predstavec tak ako uz bolo napisane vyssie na Lku je 110mm ... takze za mna Lko a 50-90mm predstavec ak by som kupil Kellys
bol som skusit v obchode toho soota 30 v M-ku a este jedneho z vyssej rady v L-ku, no pri tom L-ku sa mi zdal uz trochu natiahnutejsi posed, na Mku sa mi sedelo trochu lepsie tak asi pojdem do M
Ahoj, mám 185 a Soot Mko. Príde mi to akurát, na Lku myslím, že už by som bol natiahnutý.
jumperko Súhlasím, RM-ko nič moc dizajny. Ja chcem ísť do Cube Nuroad Race / EX, ale vraj Cube zvláda vyrobiť 750 000 kusov na sezónu a všetky už sú objednané predajcami (v celej Európe).. Navyše Cube vraj niektorým predajcom už aj ruší predobjednávky, takže je otázne aká bude dostupnosť. Bol som sa pýtať na predajni v BA a mali jediný kus z kolekcie 2021 a vraj zrejme posledný 🤦♂️
Inak musím povedať, že to RM-ko je komponentovo veľmi slušné za tú cenu 🧐
xmartin áno, to súhlasí, za tie peniaze je to príjemné.. ale tie farby.. neni to podľa môjho gusta a kupovať ho len skrz toho, že je to jediné dostupné.. neviem a tiež druhý výrobcovia to zvládajú o nejaké to kolo ľahšie.. ale who cares.. nebude segedín a pôjde sa o kilo menej..
ale tá dostupnosť hoci čoho.. nechápem.. vlastne nič v strednej triede nie je dostupné.. pred rokom som si ešte vyberal teraz len čo zostalo.. alebo bazar.. ale ani tam to neni nič moc.. resp. skorej nič ako moc... aj by som si poskladal ale kde zozeniem pekný gravel rám ?
Na bike fore je venovana cela tema dostupnosti bicyklov. V skratke, bicyklov zrovna nebude nadbytok, z viacerych pricin. Takze urcite netreba zbytocne vahat. Este k tomu RM; ma hlinikovu vidicu, preto aj ta vyssia vaha.
Problémov je niekoľko:
1) korona: väčšina výrobcov vyrába rámy v Ázii, to isté aj výrobcovia komponentov.. väčšina fabrík bola zavretá aj pol roka
2) korona: stúpol záujem o bicykle, keďže verejná doprava zrazu nebola bezpečná. Napríklad v USA sa vypredali všetky biky pod 1000$, ľudia brali všetko čo sa dalo.
3) Slovensko, Česko, Maďarsko atď je pre väčšinu svetových výrobcov ako trh nezaujímavé. Radšej dodajú biky do Nemecka, Anglicka, Holandska, Francúzska, Talianska, USA a podobne.
Ja osobne som mal záujem o Cube Nuroad Pro. Oslovil som 4 predajcov v rozumnom okolí, všetci mi povedali, že budú radi ak dostanú objednané kusy, čo sa objednávali v lete. Ak chcem, môžu ma zapísať do poradovníka, keby to človek predo mnou nezobral. Čo mi potvrdili 2 predajcovia nezávisle na sebe, majú informácie, že možno dostanú len polovicu objednaných počtov bikov s cenou do 1500€, lebo bikov bude nedostatok. Takže budú musieť ľuďom, čo majú objednané biky oznámiť, že je šanca, že ich nedostanú.
Jano1987 To mi je všetko jasné. a dá sa povedať od začiatku roka je problém s dostupnosťou.. zaváhal som na začiatku roka teraz mám smolíka škoda že tie RM sa mi nepáčia..
aj buduci rok bude problem s bikymi, obchody dostanu podstatne menej ako objednávajú.... je sice pekne si niečo v pc vybrať ,ale budeš rad ,že niečo vo svojej velkosti zoženieš
jumperko žiaľ po problémoch s Koyukom mi zostali len peniaze. Viac menej, čo sa mi pozdávalo, tak Marin Gestalt 1, Cube Nuroad Pro (aj keď tu som mal výhrady voči farbe, ale v najhoršom sa to dá vždy prestriekať). Kľudne by som znova bral aj Koyuk, len 1.0 išla dole s výbavou za tie peniaze (Claris namiesto Sory, nejaké asi najzákladnejšie Tektro brzdy namiesto Shimamo bŕzd) a 2.0 už je cenou niekde inde. Rozmýšľam, že asi radšej zoberiem Rascal 3.0, ktorý je síce len o 100€ lacnejší ako Koyuk 2.0 (ale 2021 má ozaj peknú farbu), viem iná kategória a v prípade potreby kúpim nejaký bazárový cesťák, za 300-400€ sa niečo nájde, čo mi bude stačiť.
alebo ak ste ochotný si cca 5-6 týždňov na bajk počkať, a možno aj nejaké komponenty povymieňať, tak české RB bikes vyzerajú celkom OK, a rámy zvárajú v čechách... (teda aspoň pred rokom mali také čakacie doby...)
za 1500 máte GRXom ohádzaný gravel, a môžete si vybrať farebnú kombináciu, popisky atď
Skuste hladat na ceskom trhu. Ja som bol prekvapeny kolko Sootov a pod som nasiel, dokonca v zlave. Nakoniec som zobral Kross a nelutujem. Bike dobry, bol v zlave a plus na kurze som usetril...
Idea pekná, len čo keď bude nejaký problém s bikom? To zakaždým ho budem posielať kuriérom na servis? Či sadnem do auta/autobusu/vlaku a pôjdem 300+km a budem ho reklamovať? Hlavne v tejto dobe, keď zajtra môžu zavrieť hranice. Jedna vec je reklamovať prasknutý rám, druhá keď ani po 4 raze v lokálnom servise vám poriadne nefungujú brzdy. V záručných podmienkach napríklad môže byť, že do polroka/po 100-300km ho treba doniesť na servisnú garančnú prehliadkú, inak vám predajca môže zrušiť záruku, lebo ste nedodržali pravidlá a záruka padla.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja mam 184 MTB mam Lko... v kellyse som si tiez skusal M a L ... L pre mna bolo o poznanie pohodlnejsie co sa tyka noh. Problem bol predstavec tak ako uz bolo napisane vyssie na Lku je 110mm ... takze za mna Lko a 50-90mm predstavec
Ahoj, mám 185 a Soot Mko. Príde mi to akurát, na Lku myslím, že už by som bol natiahnutý.
Btw tiez sa priklanam k Lku a kratsiěu predstavcu.
Potom kellys soot 50 (2021) mi je sympatický ale kde sa dá kúpiť ? objednať ? pozrieť..
Cube nuroad race (2021) asi best v rámci na pohľadu na oko..
Canyon je mimo v rámci doručenia stale R2020 a doručenie v apríly 2021..
Je reálne možné si dopriať gravel ešte ako vianočný darček ?
//Edit: Tak info zo šamorínskeho obchodu: kellys dostupný august 2021 a cube ani nebude u nich...
Inak musím povedať, že to RM-ko je komponentovo veľmi slušné za tú cenu 🧐
ale tá dostupnosť hoci čoho.. nechápem.. vlastne nič v strednej triede nie je dostupné.. pred rokom som si ešte vyberal teraz len čo zostalo.. alebo bazar.. ale ani tam to neni nič moc.. resp. skorej nič ako moc... aj by som si poskladal ale kde zozeniem pekný gravel rám ?
1) korona: väčšina výrobcov vyrába rámy v Ázii, to isté aj výrobcovia komponentov.. väčšina fabrík bola zavretá aj pol roka
2) korona: stúpol záujem o bicykle, keďže verejná doprava zrazu nebola bezpečná. Napríklad v USA sa vypredali všetky biky pod 1000$, ľudia brali všetko čo sa dalo.
3) Slovensko, Česko, Maďarsko atď je pre väčšinu svetových výrobcov ako trh nezaujímavé. Radšej dodajú biky do Nemecka, Anglicka, Holandska, Francúzska, Talianska, USA a podobne.
Ja osobne som mal záujem o Cube Nuroad Pro. Oslovil som 4 predajcov v rozumnom okolí, všetci mi povedali, že budú radi ak dostanú objednané kusy, čo sa objednávali v lete. Ak chcem, môžu ma zapísať do poradovníka, keby to človek predo mnou nezobral. Čo mi potvrdili 2 predajcovia nezávisle na sebe, majú informácie, že možno dostanú len polovicu objednaných počtov bikov s cenou do 1500€, lebo bikov bude nedostatok. Takže budú musieť ľuďom, čo majú objednané biky oznámiť, že je šanca, že ich nedostanú.
za 1500 máte GRXom ohádzaný gravel, a môžete si vybrať farebnú kombináciu, popisky atď
https://www.rb-bike.cz/rb-bike-katalog/xc-trail/rx/base/
keby som nezohnal Koyuka, tak by som šiel do tohoto...