Chystám se pořídit si GPS počítač na svá kola (gravel a MTB). Do teď jsem žádny neměl, takže jsem se snažil udělat ,,důkladný průzkum'' trhu. Však Vy mi rozumíte .
Nejde mi o nějaká tréninková měření, live segmenty či treninková kolečka. Jde mi hlavně o mapy a navigaci, výškové udaje či aktualní sklon stoupání, základní udaje jízdy (rychlost, ujete km atd.). Dlouho jsem byl rozhodnutý pro EDGE 530, protože má mapy a navigaci,ukazatel aktualního sklonu stoupání a i ty základní udaje jizdy. Navíc má dobrou výdrž baterie a má i ty treninkové ukazatele, které bych asi používal jen okrajově. No ale pak jsem narazil na Edge Explore PRO. Ta má ale horší baterii, je to starší model a nevim zda má i možnost ukazatele aktualní skolu stoupání. Na druhou stranu je levnější a větší a má dotykový displej.
Která z těchto navigací by byla pro mě dle mých preferencí lepší?
Mal som dotykovú 800, na konci minulej sezóny som vymenil za bezdotykovú 530 a nejak extra mi to nechýba. Využívam podobne ako ty. Hlavne mapy, navigácia podľa dopredu pripravených trás v neznámom prostredí. Segmenty a tréningové srandy len občasne. Výškomer funguje fajn, ale aktuálny sklon nejak extra nie. Skáče to hore dolu a má trochu oneskorenie. Navigácia, prepočet trasy pri zlom odbočení atď. je oveľa rýchlejšia ako 800. Ten nový čip fakt cítiť a okrem toho, že má vyšší výkon má aj dosť nižšiu spotrebu. 800 bol s batériou nadoraz pri celodennom jazdení, 530 má na konci dňa bežne 30-40 percent zostávajúcej batérie. Jediné čo mi oproti 800/830 chýba je možnosť vyhľadávať POI a adresy. Keď si chcem napríklad v okolí vyhľadať reštiku alebo vlakovú stanicu, tak to nie je také jednoduché ako bolo.
Caute, vyberam gps comp na buducu sezonu a mam skor vseobecnu otazku k navigaciam. Tie lepsie uz maju mapy, bud ciernobiele alebo farebne, tie horsie/lacnejsie len slepu mapu s ciarou a upozornenim na odbocku.
Ked chcem jazdit po lese po vopred pripravenej trase staci na to aj ta slepa mapa? Alebo je to na les prilis nejasne? Podla mna by to malo stacit
Staci, ale v uplne neznamom terene ist podla ciarky na navigacii bude problem, ak sa niekde zamotas. Do Garmin navigacii si vies zadarmo nahrat slovensku Freemap SK Topo http://wiki.freemap.sk/freemapSKtopo , ktora je super, je v nej vsetko a podporuje aj routing (vytvorenie trasy priamo v zariadeni)
zalezi aku ma velku pamat zariadenie a podla toho si tam nahras mapu, ktoru potrebujes.
1 - velkost pamate - FreeMap topo ma cca 400mb ale urcite budes chciet aj dalsie mapy, trasy, cesty a pod. - par GB ako nic.
2 - kompatibilita mapoveho suboru
len take ciary ti asi stacit nebudu, zistis to casom, a hlavne v neznamom terene. aj pre tento dovod som presiel zo Suunto na Garmin.
Ja som najviac zvazoval garmin edge 130 ktory ma len "lajnu". Nechcem od toho nic viac nez aby som na kazdej krizovatke nemusel vytahovat mobil. A co sa tyka reroutingu a zamotania, stacilo by mi kebyze si v terene viem spravit mapu v mobile a poslat do compu = pocitam s tym ze na obcasne zlozitejsie veci je mobil. Ked nad tym tak uvazujem asi mi to ozaj bude stacit, a ani nechcem mat na riaditkach nejaky velky tablet
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nejde mi o nějaká tréninková měření, live segmenty či treninková kolečka. Jde mi hlavně o mapy a navigaci, výškové udaje či aktualní sklon stoupání, základní udaje jízdy (rychlost, ujete km atd.). Dlouho jsem byl rozhodnutý pro EDGE 530, protože má mapy a navigaci,ukazatel aktualního sklonu stoupání a i ty základní udaje jizdy. Navíc má dobrou výdrž baterie a má i ty treninkové ukazatele, které bych asi používal jen okrajově. No ale pak jsem narazil na Edge Explore PRO. Ta má ale horší baterii, je to starší model a nevim zda má i možnost ukazatele aktualní skolu stoupání. Na druhou stranu je levnější a větší a má dotykový displej.
Která z těchto navigací by byla pro mě dle mých preferencí lepší?
Navigácia bez problémov, intuitívny, fakt som spokojný.
830 je ještě dražší než ty dva zminované
Trailforks na garminoch
U Garminu to nevadí. 1030 Plus ho údajne má a chová sa horšie ako mobil bez barometra.
Mate niekto dobry typ na kupu baterie do Edge 520 a 820?
Na ali je toho mraky. Mate niekto dobru skusenost s niektorym typom? Dakujem
€ 10,00 8%OFF | HSABAT 361-00043-00 1450mAh Battery for Garmin Edge Explore 820 Edge 520 500 200 205 GPS Edge 520 plus Edge820 Edge 820
https://a.aliexpress.com/_B1L1AF
Ked chcem jazdit po lese po vopred pripravenej trase staci na to aj ta slepa mapa? Alebo je to na les prilis nejasne? Podla mna by to malo stacit
1 - velkost pamate - FreeMap topo ma cca 400mb ale urcite budes chciet aj dalsie mapy, trasy, cesty a pod. - par GB ako nic.
2 - kompatibilita mapoveho suboru
len take ciary ti asi stacit nebudu, zistis to casom, a hlavne v neznamom terene. aj pre tento dovod som presiel zo Suunto na Garmin.