Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
- Kavu uchovavate uz navazenu v ampulkach, alebo vazite pred mletim?
- Pouzivate RDT (rozprasovac)? Ak nie, nie je vysoka staticka elektrina?
Niecie odpovede asi poznam, ale vidiet vsetky sumarne bude asi zaujimavejsie.
- Kavu uchovavate uz navazenu v ampulkach, alebo vazite pred mletim?
- Pouzivate RDT (rozprasovac)? Ak nie, nie je vysoka staticka elektrina?
Niecie odpovede asi poznam, ale vidiet vsetky sumarne bude asi zaujimavejsie.
1) nie
2) nie
9 g
https://craiglyn.com/product/bean-vault-set/
- vazim pred mletim. 18,5espresso 25-35 filter
- nestriekam. Staticka vysoka...
2) nie
9 g
Hmmm, "1) nie" je ze neuchovavas v ampuliach, alebo ze ze nevazis pred mletim???
- vazim pred mletim. 18,5espresso 25-35 filter
- nestriekam. Staticka vysoka...
Pripajam sa k Romanovi s otazkou, preco potom nestriekas RDT?
Ti, co pouzivaju RDT a maju kamene bez Ti...N povlaku, pozoruju na nich nejaku koroziu? Lebo ako vyhoda Red Speed pre SD pouzitie sa uvadza, ze kamene nekoroduju, tak neviem, ako je to naozaj ...
Asi som sa mal tiez spytat, ze na akom mlynci sa to SD prevadzkuje, pre predstavu.
Ja ked nenasprejujem, tak staticka elektrina je citelna/viditelna - kava sa lepi na chrlic pri vystupe (ci ako nazvac totu rurku) a aj na Tidaka lievik.
egal aka kava vsetko vypadne krasne von (samozrejme az na tych par retencnych gramov)
- Kavu uchovavate uz navazenu v ampulkach, alebo vazite pred mletim?
- Pouzivate RDT (rozprasovac)? Ak nie, nie je vysoka staticka elektrina?
Niecie odpovede asi poznam, ale vidiet vsetky sumarne bude asi zaujimavejsie.
Mam ju vo fellow atmos alebo po cca 70g flastickach, vazim pred mletim, rdt je u mna nutne bez to lepi velmi vyrazne (na exit chute, lievik a bordel okolo) Pouzival som rdt na comandante ironheart a ziadnu zmenu na kamenoch som nebadal.
mal som taku malu flasticku na to, ale manzelka upratovala a odvtedy nemam
a nejak som uz nic nenasiel v okoli co by bolo pouzitelne
a celkovo na tom niche nemam pocit ze by bolo treba prestreknut, mne tam nerobi ziadnu statiku