cavte idem menit komplet ložiská na ráme giant reign, a by ma zaujimalo ci je to mozne vymenit aj doma na kolene alebo to treba dat do servisu. Ci sa tie loziska z rámu daju nejako setrne vytiahnut a ci sa daju dat nove v pohode dnu.
....Ja už fakt neviem čo mám s vami robiť.....ked je niekto tak zaostalý že nedokáže porozumieť tomu čo práve prečítal,tak nepochopím ako je možné že sa takýto človek naučil písať....kurňa ked nevieš po Anglicky,tak si to daj preložiť....ked nevieš po Slovensky tak si to daj vysvetliť tomu čo vie
....Ja už fakt neviem čo mám s vami robiť.....ked je niekto tak zaostalý že nedokáže porozumieť tomu čo práve prečítal,tak nepochopím ako je možné že sa takýto človek naučil písať....kurňa ked nevieš po Anglicky,tak si to daj preložiť....ked nevieš po Slovensky tak si to daj vysvetliť tomu čo vie
Dakujem, Turbi z Turbike Pezinok, za kvalitny servis kolies, loziska + vycentrovanie
Pustil som sa do kompletneho servisu lozisk po 10.000 km.
Dlho som googlil spravne rozmery lozisk pre Liteville a spol, kedze sa autorizovany servis v blizkom okoli nenachadza a zaroven chcel som obdarit bike co najlepsimi loziskami, nech mam opat dlho pokoj. Vymena lozisk v prednom naboji Tune a v pedaloch Xpedo uz bola nutna, doteraz som menil priebezne len Sram GXP stred a hlavove, to odchadza najviac. V blate jazdim casto, vapkujem setrne no pravidelne.
Samozrejme original naradie nemam, tak som musel poprosit o asistenciu mudrejsich a skusenejsich. Najviac sme sa vytrapili pri ihlickovom lozisku na tlmici, ostatne slo relativne v pohode, az ked sme pochopili, ako na to. (Youtube je uzasny v tom, ze tam chalosom ide vsetko tak lahko, kedze to asi pred minutou namontovali, realita je casto dost odlisna.)
Zaujali ma priebezne mazatelne loziska, ktore pouziva LV, z jednej strany otvorene a cez sroub moznost vnutornej aplikacie vazeliny priamo do loziska, bez nutnosti demontaze. Sice to manual uvadza, nikdy som to neskusal a nevedel som si to predstavit, az po demontazi. Napriek tomu si myslim, ze uzavrety system je lepsi.
Menil som komplet loziska ramu a tlmica, stredove, hlavove, pedale, rolnicky kcnc.
Loziska som kupoval: kugellager-shop.net a syntace.de
Je tu niekto zo ZA kto by mi vedel vylisovat a nalisovat loziska v zadnej stavbe a vahadle ? Zadnu stavbu mam rozobratu takze su to len tycky. Jedna sa o bike Whyte T130s 2016 rocnik. Loziska mam uz kupene.
Konkretne sa jedna o loziska KP5AX (6KS) a lozisko KP6AX (2KS).
Rozmery lozisk: vnutorny priemer x vonkajsi priemer x hrubka
KP5AX - 7,94 x 20,64 x 5,9
KP6AX - 9,53 x 22,23 x 6,30
Ahojte, pri servise hlavového som narazil na problém. Vrchné ložisko je nejakým záhadným spôsobom zahryznuté v plaste ??!! Ani za svet von. Pri vyrážaní sa mi podarilo skôr vyraziť vnútorný krúžok. nejaká rada ako ho dostať von?
Je tu niekto zo ZA kto by mi vedel vylisovat a nalisovat loziska v zadnej stavbe a vahadle ? Zadnu stavbu mam rozobratu takze su to len tycky. Jedna sa o bike Whyte T130s 2016 rocnik. Loziska mam uz kupene.
Ahojte, pri servise hlavového som narazil na problém. Vrchné ložisko je nejakým záhadným spôsobom zahryznuté v plaste ??!! Ani za svet von. Pri vyrážaní sa mi podarilo skôr vyraziť vnútorný krúžok. nejaká rada ako ho dostať von?
A načo ho dávaš von? Zrejme je nalepené v tom "plaste", takže to určite pôjde veľmi ťažko.
Na niektorých hlavových sa lisujú misky a menia len ložiská na niektorých je to nalisované ako komplet.
V tých kde sa dajú vymeniť ložiska osobitne je vôľa v miskách vymedzená cez ježka, nemajú dôvod byť nalisované. Podľa toho ,že ti nejde vybrať rukou a ani ľahko vyklepať si myslím ,že to ani nepojde a musíš to vymeniť aj s miskami.
džentlmeni, dám to sem. Nudil som sa, tak že urobím servis kolies. Nedopadlo to dobre... keďže mám kónusy... stratil som 2 guličky. Tie sa dajú objednať aj tu, ale rád by som objednal aj venčeky a nikde to neviem nájsť spolu. Čo spolu, ja som na predný náboj ani nenašiel. Mám tieto náboje
shimano FH-M6010-B
shimano HB-MT400-B
hladal som celý víkend ale asi nesprávne. Odkial objednať? Alebo len dopkniť guličky a časom vymeniť za náboje s priemyselným ložiskami?
Zober šubléru (posuvné meradlo), odmeraj guličky, také kúp v najbližšom obchode a doplň (alebo vymeň všetky).
Dozadu by mali 3/16", dopredu 5/32".
Ak by si potreboval celú osku s kónusmi a guličkami, hľadaj kód Y39F98010, Y2CR98010.
Ceny sú šialené, to sa skorej oplatí kúpiť nový náboj.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.kugellager-shop.net/6903-2rs1-skf-kugellager-17x30x7mm.html
https://www.kugellager-shop.net/6803-2rs1-skf-kugellager-17x26x5mm.html
Ano,tieto tam môžeš namontovať s kludným svedomím
prosim, koho to urazas?
https://www.coroll.sk/mazani-lozisek.html
Tune Kong v rozborke.
Pustil som sa do kompletneho servisu lozisk po 10.000 km.
Dlho som googlil spravne rozmery lozisk pre Liteville a spol, kedze sa autorizovany servis v blizkom okoli nenachadza a zaroven chcel som obdarit bike co najlepsimi loziskami, nech mam opat dlho pokoj. Vymena lozisk v prednom naboji Tune a v pedaloch Xpedo uz bola nutna, doteraz som menil priebezne len Sram GXP stred a hlavove, to odchadza najviac. V blate jazdim casto, vapkujem setrne no pravidelne.
Samozrejme original naradie nemam, tak som musel poprosit o asistenciu mudrejsich a skusenejsich. Najviac sme sa vytrapili pri ihlickovom lozisku na tlmici, ostatne slo relativne v pohode, az ked sme pochopili, ako na to. (Youtube je uzasny v tom, ze tam chalosom ide vsetko tak lahko, kedze to asi pred minutou namontovali, realita je casto dost odlisna.)
Zaujali ma priebezne mazatelne loziska, ktore pouziva LV, z jednej strany otvorene a cez sroub moznost vnutornej aplikacie vazeliny priamo do loziska, bez nutnosti demontaze. Sice to manual uvadza, nikdy som to neskusal a nevedel som si to predstavit, az po demontazi. Napriek tomu si myslim, ze uzavrety system je lepsi.
Menil som komplet loziska ramu a tlmica, stredove, hlavove, pedale, rolnicky kcnc.
Loziska som kupoval: kugellager-shop.net a syntace.de
PS: samozrejme odmena ista
Dakujem.
PS: samozrejme odmena ista
Dakujem.
Viem ti s tým pomôcť. Keď tak napíš správu.
A načo ho dávaš von? Zrejme je nalepené v tom "plaste", takže to určite pôjde veľmi ťažko.
V tých kde sa dajú vymeniť ložiska osobitne je vôľa v miskách vymedzená cez ježka, nemajú dôvod byť nalisované. Podľa toho ,že ti nejde vybrať rukou a ani ľahko vyklepať si myslím ,že to ani nepojde a musíš to vymeniť aj s miskami.
shimano FH-M6010-B
shimano HB-MT400-B
hladal som celý víkend ale asi nesprávne. Odkial objednať? Alebo len dopkniť guličky a časom vymeniť za náboje s priemyselným ložiskami?
Dozadu by mali 3/16", dopredu 5/32".
Ak by si potreboval celú osku s kónusmi a guličkami, hľadaj kód Y39F98010, Y2CR98010.
Ceny sú šialené, to sa skorej oplatí kúpiť nový náboj.