na head tube ako ochranu pred bowdenmi som použil zvyšok ochrannej fólie od AM Style, kt. som kupoval na endurko, avšak na gravel by som privítal niečo priesvitné, odolné, a zároveň aby to nekričalo na matnej čiernej.... 40€ + shipping za AM Style "gravel specific" sa mi veru nechce platiť.
Na matnej farbu bude vždy vidno, že tam je niečo nalepené, ak to bude lesklý povrch. Keď tak, neviem akú máš farebnú kombináciu, ale skúsil by som nejakú kontrastnú fóliu, nech to vyzerá ako že to tak má byť.
@p3p ani keramická ochrana neochráni pred kameňmi a poškrabaním na aute. Ochráni len keď sa to bude umývať a podobne, ale ostrý kameň to tak či tak poškodí.
Ochrana na ram? ved bicykel je spotrebak viac-menej, po prvom mokrom vyjazde pridu aj prve skrabance a to behovorim o pade. Ber to ako jazvy na muzovi, kazda jedna je nadherna spomienka ?
Ďakujem za tip. Pozeral som na nich, majú aj dobré recenzie, ale osobné odporúčanie je predsa o inom asi im dám šancu, nič lepšie v pomere cena / výkon som nenašiel.
huskro1 , ja viem, ale predsa, každý bike si zaslúži nejaké to hýčkanie a opateru
Zefal drzi u mna na Habite uz 2r a 9000km absolutne paradne (ak sa dobre nalepi, nevadi mu voda ani blato) ale je leskly,
teraz na Storcka som kupil toto lebo maju aj matnu verziu (ale este som to nedal a nemal sancu otestovat, co to vydrzi) https://r2-bike.com/bike-frame-accessories::BIKESHIELD-PROTECTION_1
Ochrana na ram? ved bicykel je spotrebak viac-menej, po prvom mokrom vyjazde pridu aj prve skrabance a to behovorim o pade. Ber to ako jazvy na muzovi, kazda jedna je nadherna spomienka ?
ano je, ale ked ides s novym bikom po sotolinovej ceste a pocuvas ako ti klepkaju v sekundovych intervaloch kamienky na karbonovu spodnu ramovu trubku, tak to boli ))
Ak niekto, doteraz jazdiaci MTB ci cestu, zacne jazdit gravel, nemal by ocakavat iba pozitiva.
Ja som začal jazdiť gravel práve pre jeho pozitíva. Môžem sa na jednom výjazde vyšantiť na ceste aj v spevnenom teréne (smerom hore nevadí ani rozbitejší), kedy by mi bol full zbytočný. A na ceste či nejakej pohodovej zvážnici som o niečo rýchlejší ako predtým na HT, keďže sa viac môžem zložiť nad riadenie. Jediné negatívum je pohyb v rozbitom teréne smerom dolu...
no vidiš a s MTB by si nebol vobec obmedzený asfaltom
ja som tiež chcel gravel ,ale nakoniec som zistil že stačí len odtučniť a prezuť zimáka... a prejdem s ním kadečo a ked sa chcem čisto asflatovať a švihať dlhé trasy,mám bazarový cesták
Mas pravdu, gravel bude sice o cosi rychlejsi na tom asfalte ale ktoreho hobika mozu trapit sekundy ze. Ja mam lacny gravel a dve sady kolies, na zimu mam nazute prave tie gravel plaste/kolesa. A do lesa uz beriem len mtb.
Veď áno. Ale gravel je pre mňa taký celoročák, do starého zimáka sa mi už nechce dať euricka, aj keď do bordelu a snehu ešte funguje. Tie moje trasy, čo som si za ten rok a pol vyčlenil na gravela sú plne zjazdné. Osobne mi to tak vyhovuje, ja zase čisto svihať cestu a nejaké 100+ km trasy nemusím, preto som šiel do gravela a nie čisto žiletky. Mne stačí mix trás a nejaké prevýšenie - 40 do max 80 km. Samozrejme sem tam aj čisto cestu, ale jazdím sám takže mi nevadí, že na 42kach gumách nie som strela. Ale človeka to musí samozrejme baviť. Aj ja som to všetko jazdil predtým na HT, ale išiel dom do fullu, tak som chcel niečo univerzálne k tomu...
Ja som s gravelom tiež spokojný. Nevidím dôvod aby som okrem aktuálneho MTB mal ďalšie MTB na zvažnice a cesťák. Takto mám full a gravel a príde mi to super kombinácia a akurátny počet bicyklov. Viac by mi už len zavadzalo a týmito bez problémov pokryjem všetko čo jazdím.
Hmm ja keby som mal kde a za co tak by tych bajkov bolo o dost viac ?
Kludne fulla, gravel som mal ale uz je v cudu, endurance cestak na kotucoch by sa zisiel, HT 29" chrtitko, trailove HT tiez nie je na skodu ?
To už mi príde len taká prepačmanosť, že človek už nevie čo od radosti . Voľný čas nenafúknem a o veľa viac by som asi teda nejazdil. Takže by som mal len väčšiu dilemu, ktorý bike zobrať. Ale kto chce nech má aj 10, ja to vidím takto a som spokojný.
Nejde o to najazdit viac ale a HT si neuzijes niektore traily tak ako s fullom, full za vsade tahat hore kopcom po zvazniciach tiez nic moc, gravela som mal na taky mix terenov kedy nevies kam ta to zavedie, endurance cestak na pohodove ziletkovanie, vrcharsky special do alp ?
Ja by som vedel vyuzit ale tak som na zemi a nemam macku ako niektori ani nie som dochtor
Preto mam len 2 bajky.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.mtbiker.sk/shop/prislusenstvo/ochrana-ramu/zefal-nalepky-skin-armor-l-na-ram.html ja om s tým olepil celý nový ram, dve sady a kompletka
savings Zéfal SKIN ARMOR L nálepky na rám, 14 ks
12,59 € savings
MOC 21,99 €@p3p ani keramická ochrana neochráni pred kameňmi a poškrabaním na aute. Ochráni len keď sa to bude umývať a podobne, ale ostrý kameň to tak či tak poškodí.
https://www.mtbiker.sk/shop/prislusenstvo/ochrana-ramu/zefal-nalepky-skin-armor-l-na-ram.html ja om s tým olepil celý nový ram, dve sady a kompletka
Ďakujem za tip. Pozeral som na nich, majú aj dobré recenzie, ale osobné odporúčanie je predsa o inom
huskro1 , ja viem, ale predsa, každý bike si zaslúži nejaké to hýčkanie a opateru
savings Zéfal SKIN ARMOR L nálepky na rám, 14 ks
12,59 € savings
MOC 21,99 €mam to po clom rame a skoro to nevidieť
teraz na Storcka som kupil toto lebo maju aj matnu verziu (ale este som to nedal a nemal sancu otestovat, co to vydrzi)
https://r2-bike.com/bike-frame-accessories::BIKESHIELD-PROTECTION_1
ano je, ale ked ides s novym bikom po sotolinovej ceste a pocuvas ako ti klepkaju v sekundovych intervaloch kamienky na karbonovu spodnu ramovu trubku, tak to boli
Ale radsej prestanem prispievat, stale vas prispevok bol vyhodnoteny ako spam, of-topic, pripadne obtazuje clenov komunity
Ja som začal jazdiť gravel práve pre jeho pozitíva. Môžem sa na jednom výjazde vyšantiť na ceste aj v spevnenom teréne (smerom hore nevadí ani rozbitejší), kedy by mi bol full zbytočný. A na ceste či nejakej pohodovej zvážnici som o niečo rýchlejší ako predtým na HT, keďže sa viac môžem zložiť nad riadenie. Jediné negatívum je pohyb v rozbitom teréne smerom dolu...
ja som tiež chcel gravel ,ale nakoniec som zistil že stačí len odtučniť a prezuť zimáka... a prejdem s ním kadečo a ked sa chcem čisto asflatovať a švihať dlhé trasy,mám bazarový cesták
Kludne fulla, gravel som mal ale uz je v cudu, endurance cestak na kotucoch by sa zisiel, HT 29" chrtitko, trailove HT tiez nie je na skodu ?
Ja by som vedel vyuzit ale tak som na zemi a nemam macku ako niektori ani nie som dochtor
Preto mam len 2 bajky.