Ja by som fakt pri dlhych trasach nad 50km uz mtb nesedlal, proste gravel je rychlejsi a pohodlnejsi, naposledy som bol na graveli s kamosmi co mali MTB a tolko som ich cakal na kopcoch ze som myslel ze sa stratili alebo maju defekt... na ceste ten gravel nejde jak na krave, a tiez mam 14kg fulla ktoreho mam rad a daju sa no nom uzit zjazdy inak ako na HT a obavam sa ze HT by bolo uz asi luxus.. ale je to velmi aj o vybere trasy a mieste kde clovek byva a jazdi a tiez kazdy ma nieco ine rad
Ja uzivim tiez len 2 bajky a full + gravel pokryva to co jazdim. S tym ze gravel je pre mna hlavne cestak a presuvadlo do roboty + zimak. Bolo by mi luto keby na to sada prach.
Ja som sa dlho rozhodoval medzi gravelom a 29 HT ako univerzalnym bicyklom, nakoniec som zobral HT, no momentalne by som uz chcel gravel, lebo predsa len jazdenie po ceste je lepsie, ale zas by som nemohol na traily a zjazdy po hrbolatych cestach, ale to HT ma podobnu geometriu ako gravely takze ked tam dam cestne plaste a odpruzenu vidlicu vymenim za pevnu tak moze byt z toho gravel bez baranov alebo fitness/cross bicykel, spodny uchop aj tak by som vyuzival minimalne.
Ja som po vrátení peňazí za gravel dlho rozmýšľal a rozhodol som sa nakoniec pre 29' XC HT, keďže gravel dosť zdražel... Ale na leto si obstarám nejaký jazdený cesťák, stačí niečo, kde je 2x9 tak do 300-400€. A na celoročné flákanie sa do mesta nejaký pár € Favorit, či niečo podobné, spravím z toho singlespeed a hotovo. Aspoň sa o to nebudem musieť báť, ak to nechám niekde a dostane nohy.
Za mňa full (AM 150/150) a gravel,keďže najbližšie kopce mám 20km respektíve lepšie kopce až 40km tak keď nieje čas,vybehnem na gravela na 2-3 hodinky,dám si 40-60km a som spokojný. Využívam na max všetky poľné cesty v okolí. Keď mám viac času sa poflakať dám si aj 100km. Vyjde ma to na 4-5 hodín. Takto by ma len cesta do kopcov stala 1,5 - 2 hodiny. Najrýchlejší trip na full mám na Tematin,to je tiež tak na cca 5-6 hodín. U mňa je gravel to čo mi chýbalo. Predtým som mal Komu Shred na takéto tulanie,no street bike sa teda nedá porovnávať s gravelom. Rýchlejšie a ďalej ?
tiez jazdim gravel 2 sady kolies 28na cestu 42 na polnacky, presne ako pise Martis clovek moze jazdit hned z domu nemusi sa niekam cielene dopravovat autom. podla mna gravel je ideal s cestnymi plastami v pohode stiham origo ziletkarom a pri tom ca mozem poblaznit aj na polnackach pripadne v karpatoch.... Samozrejme ak by som byval niekde v terchovej tak je to o inom
tiez jazdim gravel 2 sady kolies 28na cestu 42 na polnacky, presne ako pise Martis clovek moze jazdit hned z domu nemusi sa niekam cielene dopravovat autom. podla mna gravel je ideal s cestnymi plastami v pohode stiham origo ziletkarom a pri tom ca mozem poblaznit aj na polnackach pripadne v karpatoch.... Samozrejme ak by som byval niekde v terchovej tak je to o inom
Druhá sada kolies asi nie je úplne lacný špás, nie? Tiež nad tým uvažujem, ale keď si spočítam kolesá, kotúče, kazetu... tak rozmýšlam, či sa mi to nebude chcieť radšej len prezúvať
origo som mal gravel tak som dokupil za 80e rovnake kolesa z bazaru, je to kellys tak nic extra ale posluzi, kazetu som na cestu kupoval 30tku, tak 34ka isla na gravel, kotuce do 10e, plaste kupujes tak ci tak, do 150e mas komplet druhu sadu, pre beznuch ludi je vaha kolies atd uplne jedno, hlavny rozdiel robia nohy nie gramarina
Niektoré MTB maratóny osobitne vyhodnocujú kategóriu gravel. Túto sezónu myslím Stupava, Slovenský raj a možno aj ďalšie, už si to presne nepamätám. Čisto gravel preteky asi zatiaľ nie sú, neviem či by bol taký záujem aby sa to niekomu oplatilo organizovať.
Mylím, že pôvodne aj na Dubničáku 2020 mala byť kategória gravel, vo verzii s covid opatreniami už nebola a vo finále nebol ani maratón. Tak uvidíme ako to bude budúci rok.
Ake by ste doporucili fakt dobre blatniky, ktore sa ani len nepohnu v terene ) plaste na graveli podla potreby su 32 alebo 38, prioritne to chcem na tie uzsie 32-ky dik
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Druhá sada kolies asi nie je úplne lacný špás, nie? Tiež nad tým uvažujem, ale keď si spočítam kolesá, kotúče, kazetu... tak rozmýšlam, či sa mi to nebude chcieť radšej len prezúvať
https://www.wiggle.co.uk/lifeline-narrow-road-mudguard-set