dnes som kúpil SKS Longboard 45 , na základe niekoľkých recenzií + aj tu na fóre sa pár krát spomínali. Na prvý pohľad super, v praxi ich však otestujem až okolo nového roka.
Mám aj SKS Edge AL na ebajku čo používam do práce. K môjmu "hranatému" Haibiku pasujú, ale predný blatník je tiež moc krátky a potrebuje zásterku. K môjmu cesto gravelu sa mi moc nehodia, ale je to vec vkusu.
Kvalitatívny rozdiel medzi nimi nevidím. Originál som mal SKS plastohliníkové ktoré tiež neboli zlé, ale zničil som ich keď som ich skracoval v presvedčení, že blatníky na bicykel nepatria
Skracoval som ich, až som zistil, že na commuting boli od začiatku vlastne príliš krátke.
Rozsahu by som sa až tak neobával. Pri 42z prevodníku to bude rýchlejšie ako moja dvojplacka so 46z najväčším prevodníkom a prevod 1:1 stačí na ceste tiež. Na ťažšom 34-28 som dal napr. Martinky alebo Tichú dolinu a to mám od vrchára ďaleko hmotnosťou aj výkonom. Skôr to odstupňovanie nebude nič moc a medzi prevodmi budú skoky. V teréne to je šumafuk, ale na ceste mi to vadí.
Ak nejazdíš so žiletkármi fakt rýchle švihy, tak by som nemal nejaké obavy. Ja jazdím s takou skôr kľudnejšou partiou a nikdy mi ťažší prevod nechýbal.
Jazdím aj so žiletkárkmi, ale chcem hydra brzdy, tak uvažujem ktorým smerom sa vyberiem. Teraz mám Soru 2x9, 32/48 a kazetu 11-32. 2 najťažšie prevody takmer nepoužívam, takže reálne mám 2x7 a stíham v pohode. Hodil som tie čísla do prepočtu prevodov a vedel by som si prestaviť s tým fungovať.
Najprv čo by som spravil, tak zistil si, ktorý prevod je tvoj obľúbený a na ktorom najviac šlapeš. Aby sa nestalo, že keď prejdeš na 1x10-12, aby si nezistil, že ti bude chýbať.
mikkaeeel tak nehovorím, že blbci, pri niektorých typoch by som ani ten blatník mal nemusel mať. Napríklad tieto vyzerajú zaujímavo, ale efektivita bude no... pofidérna.
huskro1 pozrel som na cenovku a prestal som rozmýšľať. ? Nejdem za každú cenu do najdrahšieho riešenia, len ďalší upgrade chcem hydro brzdy a pri cesťákoch sú spojené s radením, takže riešim ako zoptimalizovať veci aby som mal ideálny setup na to čo jazdím.
Nemám obľúbený prevod, najčastejšie jazdím na stredných 5 pastorkoch. Prvé a posledné 2 len výnimočne.
ja mam gravel na 1x11 grx ale s garbaruk ramienkom 42x 11-51 (nech aj do kopca vyslapem ) mne to staci a som spokojny, mozno este pojdem dopredu na 40.
Ale mna neber ako bernu mincu, gravel mam iba od septembra a jazdim na nom max mesto a polne cesty ked sa este v Reichu dalo .
Stale preferujem les a na to je full.
No ja som vymenil prevodniky za 50/34 co je u ziletkarov stale iba kompakt a najcastejsie jazdim prevod 50x13. Takze mne by jedna pila povedzme 42z nestacila.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.sks-germany.com/en/products/edge-al/
https://www.sks-germany.com/en/products/edge-al-56/
Kvalitatívny rozdiel medzi nimi nevidím. Originál som mal SKS plastohliníkové ktoré tiež neboli zlé, ale zničil som ich keď som ich skracoval v presvedčení, že blatníky na bicykel nepatria
Skracoval som ich, až som zistil, že na commuting boli od začiatku vlastne príliš krátke.
Ak nejazdíš so žiletkármi fakt rýchle švihy, tak by som nemal nejaké obavy. Ja jazdím s takou skôr kľudnejšou partiou a nikdy mi ťažší prevod nechýbal.
mikkaeeel tak nehovorím, že blbci, pri niektorých typoch by som ani ten blatník mal nemusel mať. Napríklad tieto vyzerajú zaujímavo, ale efektivita bude no... pofidérna.
Nemám obľúbený prevod, najčastejšie jazdím na stredných 5 pastorkoch. Prvé a posledné 2 len výnimočne.
Ale mna neber ako bernu mincu, gravel mam iba od septembra a jazdim na nom max mesto a polne cesty ked sa este v Reichu dalo
Stale preferujem les a na to je full.