Na gravel vozíte aj 24 š*****vé kolesá ? Žiadne hard jazdenie to nebude, šotolinky , poľné cesty a pekné lesné cestičky. Pri mojích 75 kg by to mohlo byť celkom v pohode. Aké s tým máte skúsenosti?
Jazdim Aksium Elite UST Disc, v podstate takmer entry level, ja mam 96 kil a zatial v pohode, bez viditelneho rozcentrovania. A to si uz slusne vytrpeli.
Pozeral som nejaké cyklokrosové a boli tam väčšinou 24 š*****vé tak rozmýšľam, že prv využijem plášťové karbóny zo žiletky a na žiletke ostanu galuskové dokedy si neupletiem nové direkt do terénu A práve tam rozmýšľam , či voliť 24, alebo 28 š*****v , lebo tam už bude nižší ráfik, ku ktorému by zrejme viac pasoval hustejší výplet. štádium rozhodovania
B-rh-positivo Mam vyse 20000km na 24 s*****vych karbonovych kolesach, ziadny problem. Predne bez dynama ma dokonca len 20. Ale su to 58mm a 45mm rafiky. Ja mam 72kg, pri ultra veciach som v plnej polnej mal okolo 90. Nemusel som ani raz centrovat.
Chcem si upliesť kolesá na ráfikoch DT R460DB , alebo na DT R470DB . Hmotnosť by vychádzala na cca 1450g . Preto sa pýtam . Dokedy by som si ich spravil , by som dočasne používal 50mm karbóny zo žiletky
Pozeral som nejaké cyklokrosové a boli tam väčšinou 24 š*****vé tak rozmýšľam, že prv využijem plášťové karbóny zo žiletky a na žiletke ostanu galuskové dokedy si neupletiem nové direkt do terénu A práve tam rozmýšľam , či voliť 24, alebo 28 š*****v , lebo tam už bude nižší ráfik, ku ktorému by zrejme viac pasoval hustejší výplet. štádium rozhodovania
radsej chod do 28 a spice nejake kvalitnejsie sapim/ dt-swiss a ziaden problem mat nebudes. Ja mam 28 a vela krat nabaleny 100kg+ v terene a ziiaden problem som dosial nemal
Nabalený nebudem Ja len také krattšie výjazdy . Na viacdenné výlety nejako nejazdím . Ono tých 8 š*****v na hmotnosti nič nespraví Len mám doma jedny 24 dierové náboje, tak by ich bolo dobré využiť
Na gravel vozíte aj 24 š*****vé kolesá ? Žiadne hard jazdenie to nebude, šotolinky , poľné cesty a pekné lesné cestičky. Pri mojích 75 kg by to mohlo byť celkom v pohode. Aké s tým máte skúsenosti?
mam ffwd drift na 24s*****ch s mojimi 96kg zatial ziaden problem (ale este maju najazdene malo ).
Mavic Aksium Disc 24 špic 175kg+ ak beriem len to čo mám na Strave tak cez 1000 km a zatiaľ držia. Ale je pravda že strachu mám o nich dosť. Ale z Remerx už idú nové kolesá (28 špic) a tie sú na 150 kg tak to bude lepšie.
Po vcerajsom prvom tohtorocnom defekte som sa nevyhol zhodeniu plasta,tak som len na ukazku nahodil
27,5*2,1" a vyzera to takto.Miesta kopec.Blatnik sa mi dole davat nechcelo.
Po vcerajsom prvom tohtorocnom defekte som sa nevyhol zhodeniu plasta,tak som len na ukazku nahodil
Dawes saratoga 2005 - rám som kúpil na ebay ešte 2014-tom. Geometriou pre pevnú vidlicu, (čo je v prípade prerábky na gravel lepšie - netreba konpenzovať zdvih vidlice) min. rok som ho troška zrenovoval - odrezal som pivoty na v-brake a dostal novú farbu. Nie je to celkom mtb rám, bol označovaný ako comfort bike. Na jar som sem dával aj fotky s baranmi. https://www.mtbiker.sk/foto/474741/40841_cyklokros-gravel_5e1afab52ee11jpg.html
+ fotka originál rámu
Ako to tu tak čítam a jedným očkom sledujem, tak ten gravel sa dostal presne tam, kde niektorí ľudia vraveli, že sa dostane... Začneme volať gravel všetko. Ja vám nechcem kaziť radosť, ale vy máte mtbčka spred 10 až 20 rokov, len to voláte moderne
Nemyslím to nijak konkrétne, len ako konštatovanie
Svojím spôsobom máš pravdu, pre mňa osobne je to čo sa dnes volá gravel ideálna voľba na terén ktorý jazdím. Ešte pred tým ako zainvestujem do niečoho "naozajstného" tak testujem koncept ako taký a myslím že účel spĺňa. Ja budem vyberať určite niečo z ponuky (link) a rozhodne s rovnými riaditkami. Najviac sa mi pozdáva Marin DSX 2. https://www.cyclingabout.com/best-flat-bar-gravel-bikes-2021/
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Jazdim Aksium Elite UST Disc, v podstate takmer entry level, ja mam 96 kil a zatial v pohode, bez viditelneho rozcentrovania. A to si uz slusne vytrpeli.
radsej chod do 28 a spice nejake kvalitnejsie sapim/ dt-swiss a ziaden problem mat nebudes. Ja mam 28 a vela krat nabaleny 100kg+ v terene a ziiaden problem som dosial nemal
mam ffwd drift na 24s*****ch s mojimi 96kg zatial ziaden problem (ale este maju najazdene malo
Miesta kopec
Pekne, co je to za rám?
https://www.mtbiker.sk/foto/474741/40841_cyklokros-gravel_5e1afab52ee11jpg.html
+ fotka originál rámu
Nemyslím to nijak konkrétne, len ako konštatovanie
https://www.cyclingabout.com/best-flat-bar-gravel-bikes-2021/