mam bike vo výbave
https://eshop.merida.sk/cyclo-cross-400-silk-titanium-zlty-cerveny-_d25929.html
jazdím s ním do práce ale aj do kopcov po asfalte a chcem vymeniť kazetu za väčšiu resp.potrebujem ešte jeden prevod na stúpanie do kopca ,teraz tam jej 11 stupnova Cs-5800_ 11-28z a chcel by som ju vymeniť za nieco 11-30/32, vie mi niekto poradiť co mi tam bude sedieť,typ a pod ..?
posledný komentár: 10. 7. 2025 o 21:27
Ja by som vymenil prevodník 36 za 34z, tam by nemal byť problém...
A hľadaj na 510 kľuky, nie 500-ky...
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kluky-a-prevodniky/prevodniky/shimano-prevodnik-34z-fc6800-ultegra-cierny-110-mm.html
Chcem sa spýtať, planujem si vymeniť kazetu momentalne mam sram pg 1050 11-26 chcel by som s vačším rozsahom aspoň 11-28 a otazka znie bude mi pasovať aj shimano kazeta ultegrova na orech ? a asi s vačším rozsahom by mi nepasovala ako 28 keď mám krátke ramienko na prehadzovačke však ? prehadzovačku mám sram red
Poriadne nafúkaj koleso na maximálny povolený tlak, potom si pozháňaj očkový kľúč, riadne sa najedz halušiek a už by to malo ísť.
No a ako tu bolo spomenuté bič Ti pri tomto netreba, odkrúcaš proti smeru hodinových ručičiek. Voľnobežné viackolečko sa zaťahuje pedálovaním, preto ide povoliť ťažko.
Chcem sa spýtať, planujem si vymeniť kazetu momentalne mam sram pg 1050 11-26 chcel by som s vačším rozsahom aspoň 11-28 a otazka znie bude mi pasovať aj shimano kazeta ultegrova na orech ? a asi s vačším rozsahom by mi nepasovala ako 28 keď mám krátke ramienko na prehadzovačke však ? prehadzovačku mám sram red
Predpokladám,že tam máš orech Shimano,(na ktorom máš momentálne sram kazetu)takže samozrejme že ti ultegra pasovať bude.Prehadzovačka Sram Red s krátkym ramienkom je do max.28z,takže rozsah 11-28z-bude v pohode.Vlani som skúšal prehadzovačku Sram Force s krátkym, na mojej kazete 13-29z a keď som odtlačil kladky na max. od kazety,tak to radilo bez problémov.Ale pokiaľ by si chcel väčší rozsah(30z a viac)tak je ideálna prehadzovačka, ktorá má stredné ramienko do 32z.