Limitovana edicia 50 ks prvy rok vyroby? To aby sa zaujemcovia poponahlali! Inak mate niekto titanovy ram? PlanetX tiez robi titanove gravel bikes, aj som nad nim uvazoval, ale nepoznam nikoho s osobnymi skusenostami.
ono ale zase, ja gravel alebo možno cesťák skôr ako na tú 50tku kupovať nebudem. Takže si môžem dopriať trochu exkluzivity napriek tomu, že jazdím sám a nebude mi to mať aká partia obdivovať
A veď vieš, že ma netreba brať vždy úplne vážne. Aj keď sme v podstate obaja napísali to isté. Reálny prínos je marginálny. Hlavná vec, prečo ľudia kupujú titánové rámy je exkluzivita.
A veď vieš, že ma netreba brať vždy úplne vážne. Aj keď sme v podstate obaja napísali to isté. Reálny prínos je marginálny. Hlavná vec, prečo ľudia kupujú titánové rámy je exkluzivita.
To sa da povedat aj o karbone.Stale ma v mnohych hlavach punc exkluzivity (ked na tom jazdia profici, tak ho musim mat aj ja!), hoci sa da kupit vcelku lacno. Titanovy ram, aj ten lacnejsi, by mal lepsie absorbovat vibracie a je odolnejsi proti narazom. Zvycajne sa kupuje na cely zivot.
Osobne mam vacsiu doveru v kov ako v pozliepane karbonove vlakna
Jasné, súhlasím s tebou. Osobne by som ale veľmi rád videl skutočné meranie toho rozdielu v absolvovaní vibrácií a odolnosti voči nárazom. Podľa mňa to bude v jednotkách percent, viac spraví dobre navrhnutá konštrukcie, tvar a priemer rúrok ako rozdiel materiálu. Podstatne viac spraví vhodné plášť a tlak. Takže vďaka dobrej konštrukcií môže mať ten hliník nakoniec lepšie parametre ako titán.
A nie, fakt nechcem byť hater titánu, niektoré rámy sa mi tiež veľmi páčia. Len ako píšem, jeho výber je podľa mňa skôr výberom srdca ako rozumu. Na čom nie je nič zlé, cyklistika je predsa vo veľkej miere aj o tom
Tak ono každý materiál má svoje plus aj mínus
1) oceľ sa neláme, teda láme, ale skôr to človek ohne a až potom sa to zlomí. Teda jazdec má šancu skôr spraviť opatrenia, aby sa to pod ním nezlomilo. Výhodou je, že oceľ je pružná a vie dobre pohlcovať vibrácie a dajú sa použiť pomerne malé a štíhle prierezy. Nevýhodou, môže hrdzavieť, trocha väčšia váha
2) hliník sa rovno láme bez upozornenia. Výhodou je, že je pevný, ľahký a nehrdzavie a dá sa lepšie spracovať do rôznych tvarov. Nevýhody, je pomerne krehký,
3) karbon - vďaka spôsobu výroby, je síce možné ho zlomiť, ale keďže sú vlákna v rôznych smeroch, tak kým jazdec ako tak bezpečne zastaví, tak to vydrží. Výhody nízka váha, prakticky neobmedzené tvary, nehrdzavie, možnosť lepšie optimalizovať, kde koľko materiálu potrebujem, podľa smeru vlákien viem vyskladať v danom smere potrebné vlastnosti. Nevýhody, nemožnosť opráv, recyklácia 0 bodov, sú potrebné väčšie priemery trubiek, keďže nemá také vlastnosti ako oceľ či hliník, vyššia cena
4) titan je niečo ako oceľ, len to nehrdzavie a je drahší a v niečom má lepšie, v niečom horšie.
Otázkou už je len to, čo si človek môže dovoliť a čo požaduje od rámu. Oceľ síce vyzerá zastaralo, ale za 50 rokov vývoja je predsa len ďalej, ako bola pri Favorite. Moderná oceľ už je inde a čo sa týka váhy, nie je výrazne ťažšia ako hliník.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.mtb-news.de/news/neues-bombtrack-hook-ext-ti-2021-exclusives-titan-gravel-bike-rahmenset/
Limitovana edicia 50 ks prvy rok vyroby? To aby sa zaujemcovia poponahlali!
také by som si kúpil na 50tku ... koľko si mám našporiť?
To sa da povedat aj o karbone.Stale ma v mnohych hlavach punc exkluzivity (ked na tom jazdia profici, tak ho musim mat aj ja!), hoci sa da kupit vcelku lacno. Titanovy ram, aj ten lacnejsi, by mal lepsie absorbovat vibracie a je odolnejsi proti narazom. Zvycajne sa kupuje na cely zivot.
Osobne mam vacsiu doveru v kov ako v pozliepane karbonove vlakna
A nie, fakt nechcem byť hater titánu, niektoré rámy sa mi tiež veľmi páčia. Len ako píšem, jeho výber je podľa mňa skôr výberom srdca ako rozumu. Na čom nie je nič zlé, cyklistika je predsa vo veľkej miere aj o tom
také by som si kúpil na 50tku ... koľko si mám našporiť?
moc ani nie. Na kompletku s titanom a kajnsmetke dielmi sa dostanes istotne nad 5k
https://www.vpace.de/auf-dem-rad-sind-wir-frei-tmx-bikepacking/
1) oceľ sa neláme, teda láme, ale skôr to človek ohne a až potom sa to zlomí. Teda jazdec má šancu skôr spraviť opatrenia, aby sa to pod ním nezlomilo. Výhodou je, že oceľ je pružná a vie dobre pohlcovať vibrácie a dajú sa použiť pomerne malé a štíhle prierezy. Nevýhodou, môže hrdzavieť, trocha väčšia váha
2) hliník sa rovno láme bez upozornenia. Výhodou je, že je pevný, ľahký a nehrdzavie a dá sa lepšie spracovať do rôznych tvarov. Nevýhody, je pomerne krehký,
3) karbon - vďaka spôsobu výroby, je síce možné ho zlomiť, ale keďže sú vlákna v rôznych smeroch, tak kým jazdec ako tak bezpečne zastaví, tak to vydrží. Výhody nízka váha, prakticky neobmedzené tvary, nehrdzavie, možnosť lepšie optimalizovať, kde koľko materiálu potrebujem, podľa smeru vlákien viem vyskladať v danom smere potrebné vlastnosti. Nevýhody, nemožnosť opráv, recyklácia 0 bodov, sú potrebné väčšie priemery trubiek, keďže nemá také vlastnosti ako oceľ či hliník, vyššia cena
4) titan je niečo ako oceľ, len to nehrdzavie a je drahší a v niečom má lepšie, v niečom horšie.
Otázkou už je len to, čo si človek môže dovoliť a čo požaduje od rámu. Oceľ síce vyzerá zastaralo, ale za 50 rokov vývoja je predsa len ďalej, ako bola pri Favorite. Moderná oceľ už je inde a čo sa týka váhy, nie je výrazne ťažšia ako hliník.