Caute,
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
Ja iba doplnim ze viskozita olejov oznacovanych napr 0w-30 sa neda priamo porovnavat s olejmi znacenymi napr 15wt.. su to rozdielne stupnice.. keby sa dali, tak 0w-30 v studenom stave (0w) by mal byt vyrazne redsi, ako 15wt. Mam po ruke oba tieto oleje od RS a mozem povedat, ze 0w-30 je viditelne hustejsi.. takze nemiesajte hrusky s jablkami..
A este jedna zaludna vec - dva oleje s tym istym oznacenim od roznych vyrobcov mozu mat, a casto aj maju, inu viskozitu. Pri servise spodnych noh to moze byt jedno, olej tam plni iba ulohu mazania, no pri servise dampera by som rozhodne nedaval iny olej ako ten od RS, pretoze on ineho vyrobcu bude mat inu viskozitu a to sa uz prejavi na tlmeni.. kto chce mat istotu rovnakej viskozity od ineho vyrobcu, musi sledovat hodnotu cST a nie nejake "wt" cislo, ktore z definicie ani neoznacuje presnu viskozitu..
Robí to niekomu Fox 36 Grip2??? Neviem či to robilo aj pretým ale vytáča ma to. Nastavenia fungujú a mal som ju rozobratú premazanú no stále to robí.
Tak hrkoce GRIP2 patrona ked ma trosku menej oleja ako by mala mat, vacsinou vygrcia olej cez bleed port pri servise, ked patronu stlacis. Ak si servis robil pozorne, a do tlmicovej nohy si dal teflonovy olej, tak vidlicu vyfuc, obrat ju hore <> (idealne ked otocis bike na riditka) ; chvilu pockaj kym olej stecie ku guferam, a nasledne vidlu niekolko krat prepruz ~30x; nasledne postav normalne, popruz a nafukaj - fukaj po 20 psi a vzdy vidlu "ekvalizuj" prepruzenim az do kyzeneho tlaku. Nasledne uz bude hrkotat vyrazne menej, ale ked uz si na to prisiel, tak budes o tom vediet Inac to tej vidlici nevadi, ani to nie je zavada. Enjoy.
zdravim, chcem sa opytat ze ci ma zmysel davat do lavej nohy ,,vzduch,, olej a do pravej vazelinu, kedze mam nerozoberatelnu patronu a nechcem mat s tym problemi ?
Caute, mate dakto problem ze vam Auron RC 2 PCS akoby klepkal? Rýchlym prejazdom drobnými nerovnostami (tráva), nepiste ze nech si skontrolujem bowdeny niesom pako, jednoznacne to ide z vidlice z casti tlmiacej patrony kde je aj odskok. Pri otvoreni low kompresii sa to este zvyrazni 2x viac. High komp na to nema vplyv a ani odskok. Odskok mam najrýchlejši, pri pomalom dycha ako astmatik pri prvej súloží. Mate dakto podobny problém? Jedna sa o novu funglac vidlu z mtbikeru... To same bolo aj s raidonom... Sr suntour proste uz nikdy viac, keby mi ma klepat novy rs yari tak sa obesim na bowdene od prehadzovacky
Máš dobre dotiahnuté hlavové? Mne sa tiež zdalo, že mi čosi klepe v lyriku a nakoniec si len sadlo nové hlavové.
Bola to minimálna vôľa ale pri jazde to bolo ako keby sa to šlo rozpadnúť.
Stunty22 Mám aj ja tú Auronku RC2 PCS a nič neklepe. Len mne sa zase zdá, že tie spodné nohy nemajú bohvieakú tuhosť. Možno si to len veľa všímam, ale pri jazde cez nerovnosti sa dosť vychyluje dopredu a dozadu koleso. Nevšimol si si to aj ty?
Nevšimol, presiel som z bajku s rychloupinakmi na pevne osi skor mi to príde dost stabilne oproti rychloup. Inak mam na nej aj málo odjazdene este cca 200km max na vidle, a druha moznost ze asi som este vidlu nevyuzil v terene ktory by ju dostatocne preveril. Taku istu ale ma typek z bike o clock a ten jej riadne naklada a drží.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kaper mne sa za tie roky doma nazhromaždili oleje rôznych viskozít. Nepotrebujem tým pádom kupovať 2dcl fľašku od RS.
A este jedna zaludna vec - dva oleje s tym istym oznacenim od roznych vyrobcov mozu mat, a casto aj maju, inu viskozitu. Pri servise spodnych noh to moze byt jedno, olej tam plni iba ulohu mazania, no pri servise dampera by som rozhodne nedaval iny olej ako ten od RS, pretoze on ineho vyrobcu bude mat inu viskozitu a to sa uz prejavi na tlmeni.. kto chce mat istotu rovnakej viskozity od ineho vyrobcu, musi sledovat hodnotu cST a nie nejake "wt" cislo, ktore z definicie ani neoznacuje presnu viskozitu..
https://www.rccaraction.com/silicone-oil-explained-weight-w-wt-versus-cst/
Tak hrkoce GRIP2 patrona ked ma trosku menej oleja ako by mala mat, vacsinou vygrcia olej cez bleed port pri servise, ked patronu stlacis. Ak si servis robil pozorne, a do tlmicovej nohy si dal teflonovy olej, tak vidlicu vyfuc, obrat ju hore <> (idealne ked otocis bike na riditka) ; chvilu pockaj kym olej stecie ku guferam, a nasledne vidlu niekolko krat prepruz ~30x; nasledne postav normalne, popruz a nafukaj - fukaj po 20 psi a vzdy vidlu "ekvalizuj" prepruzenim az do kyzeneho tlaku. Nasledne uz bude hrkotat vyrazne menej, ale ked uz si na to prisiel, tak budes o tom vediet
Ale asi to znova otvorím a dám ten olej priamo do tej nohy a postláčam len tu gripku.
Na jeden servis použijem tak do 30ml, to ozaj neviem prečo špekulovať
Bola to minimálna vôľa ale pri jazde to bolo ako keby sa to šlo rozpadnúť.