Tecka trocha som zufaly z vysvetlovania dookola toho isteho. Na mobile je biele pozadie roky. Prispevky vo fore maju biele/sede pozadie roky. Nikomu to nevadilo roky a neverim, ze vam to zrazu zacalo vypalovat sietnice. Vies mi objasnit, co sa zmenilo medzi sobotou a nedelou na mobilnej stranke z tvojho pohladu ked tak vehementne trvas na zmene pozadia? Ako si citas ine stranky, ktore maju biele pozadie? Na desktope ti to kde okrem fora vadi?

Nemyl si vacsinu s vacsinou ludi, co sa vyjadruju v tejto teme. V tejto teme sa vyjadruje len zlomok ludi, ktori tuto stranku pouzivaju (a vyjadruju sa zvacsa taki, ktori pridu vyjadrit nespokojnost). Od ostatnych mame spatnu vazbu cez analytiku a nema vyznam robit zavery z jedneho dna (ak by sme robili, tak su metriky ako bounce rate a session length velmi priaznive).
18.01.2021 - 22:48:15
03
cervo Mne to svetlé prevedenie napríklad vadilo stále, no neriešil som to, pretože som o tom písal a nedostal som nijakú reálnu odpoveď, skúsil som si na to "zvyknúť" a neúspešne. Teraz ale vidim veľkú zmenu stránky, preto by som ako ja, tak aj ostatní naozaj ocenil možnosť "dark mode", ideálne možnosť prepnutia medzi svetlým a tmavým motívom, keď už sa tu dejú také veľké zmeny. Prečo nebyť ten "prvý" ale ohánať sa argumentom, že ostatné fóra a stránky nemajú tmavé pozadie alebo, že tomu a tomu to nevadí ale tebe áno? Však doba ide dopredu a tmavý režim ocenia ľudia hlavne večer + OLED displeje z tohoto benefitujú vo forme menšej spotreby baterky (prenosné zariadenia) a menším "tlakom" na oči. Nechcem, aby to vyznelo naivne, no takto to vidím ja a očividne aj ostatní užívatelia tohoto fóra a celého MTBikeru.
18.01.2021 - 23:00:33
04
1. Ano, stazujem sa tu.
2. Pozeram si ulozene prinscreeny nakupovanych dielov z bazara a cuduj sa svete biela je biela, ale je su tam sede polia, ktore teraz niesu. Pridalo sa 30% viac bielej na stranky co mne osobne vadi, kedze tuto stranku navstevujem casto. Ak by som prisiel, kupil - predal - nasiel a odisiel. Bolo by mi jedno aku ruzovu s jednorozcami tu mate. Na desktope trocha pomohli tie tmave okraje, inak to je katastrofalny ziaric - tato stranka.
3. Vyjadrujem sa tu lebo viem, ze tato tema existuje. Mnoho rokov som o nej nevedel a nasiel som ju len nahodou cez nejake fotky, ktore boli vidiet v sekcii fotiek. Takze si myslim, ze vela ludi ani o tejto teme nevie.
4. Ak chces feedback nie len od “stazovatelov” tak daj na prvu stranu anketu k dizajnu, farbam a pod. Aby si nebol potom prekvapkany.
5. Teraz ako ti odpisujem, tak tvoj prispevok je trosilinku tmavsi a hned je to kusok lepsie s tym vyvazenim.

Prílohy:

B8175C60-4AA9-4903-97E6-459F40419FAD.png
B8175C60-4AA9-4903-97E6-459F40419FAD.png 294.39 KiB thumb_up0thumb_down

18.01.2021 - 23:07:54
04
Nejake moje porovnania z tych co som nasiel

Prílohy:

imgonline-com-ua-twotoone-z4GtbLhxtkw.jpg
imgonline-com-ua-twotoone-z4GtbLhxtkw.jpg 507.94 KiB thumb_up0thumb_down

imgonline-com-ua-twotoone-KMiQKS32L2Vudne8.jpg
imgonline-com-ua-twotoone-KMiQKS32L2Vudne8.jpg 347 KiB thumb_up0thumb_down

18.01.2021 - 23:20:03
02
Mobius147 dark mode som spominal, ze bude zaradeny do vyvoja. Nebude to ale hotove za jeden den, pretoze to nie je len o nastaveni pozadia alebo invertovani farieb ako tu uz aj niekto spominal. Nepopieram jeho vyhody ani to, ze ho niektori uzivatelia preferuju (aj ked mame data z bike-forum.cz, kde si ho aplikuje malo uzivatelov). Pozerame sa napr. aj na to aby sa dark mode aplikoval ked je zariadenie samo v dark mode - moderne prehliadace tuto informaciu stranke predavaju.

Tecka dakujem za objasnenie, ze sa to tyka bazaru. Zoberieme do uvahy.

scarinko vdaka. Poviete mi niekto, aky tam vidite (okrem hlavicky) rozdiel v mnozstve bielej? (NB screenshot dole napravo trocha klame, lebo zobrazuje jeden prispevok, ak by tam boli 3 prispevky, tak maju biele/sede/biele pozadie)

Dajte nam na to ale trocha casu a prideme s riesenim, ktore bude dobre pre vsetkych. Ale prosim akceptujte aj to, ze tu vyjadrujete svoje nazory a aj ked sa vam moze zdat, ze maju vsetci rovnaky nazor, neviete aky nazor maju ludia, co do tejto temy nepisu. A prosim akceptujte aj to, ze design sa neda robit cez ankety. To vam povie kazdy, kto uz niekedy nieco robil pre ludi. Vygooglite si design by committee ak to niekoho zaujima.
18.01.2021 - 23:29:35
02
Podla mna minimalne vidno inu velkost fontu. Povodny bol podla mna aspon o 1 cislo vacsi.

Ta hlavicka aspon trochu rozbijala tu sucasnu bielu od hora az dolu. Teraz sa stieraju tie prechody zo zahlavia apky na zahlavie stranky na telo webu
18.01.2021 - 23:34:56
03
Hej, biela hlavicka a svetla oranzova namiesto cervenej robia stranku jasnejsou.
18.01.2021 - 23:37:24
04
pri jemnom zoome sa toggleswitche wishlistu prekryvaju
Príloha:
Snímka obrazovky 2021-01-18 o 23.44.40.png
Snímka obrazovky 2021-01-18 o 23.44.40.png 123.5 KiB thumb_up0thumb_down

18.01.2021 - 23:47:52
00
boris.ko napísal:
psy idú a karavána šteká ďalej
mne sa to nepáči, tiež som ráno zľakol, no ale čo už, nie každá zmena, je zmena k lepšiemu.

To je to co sa mi nepaci, pre mna neprehladna biela hlavicka, ostatne veci, funkcnosti nepouzivam, som citatel.
Spominali sa tu videa, nakladnost casu a produkcie na ich tvorbu. Niektore si pozriem, ale niektore su pre mna zdlhave a radsej by som si ich obsah precital. Ale asi nejdem s prudom. Suhlasim s Boo_boo , ze doba sa zmenila, su ine priority, ale stale si tu najdem info pre kt. som sa tu prihlasil.
18.01.2021 - 23:56:03
01
Hnus ten novy dizajn!!! Veľké sklamanie.
19.01.2021 - 00:36:14
00
cervo operujes argumentami ako nasa spravkina v bytovke, ked jej bolo zima na naohy. Pridajte v kotolni ludia to chcu. Len nikoto nikdy nenasiel ziadneho co niekedy nieco take ziadal.
Ak chces mat istotu, ze nieco robis pre uzivatelov a vyhnut sa flustracii z ich nespokojnosti s novinkami, staci dat anketu uplne jedoducho: stara vs nova Po tyzdni podla vysledku budes vediet ci napredujes, alebo si uz v devolucii. A tiez zavres usta stazovacom.

K videam. Chapem, ze prijem z youtube nie je od veci, chapem ze chces spropagovat jedno svoje podnikane s pouzitim druheho. To ale neznamena, ze z toho budu vsetci nadseni. Natocit kvalitne video je ovela tazsie, ako spravit dobry clanok, stoji to viac casu namahy technickeho vybavenia, odbornosti. Realita je potom taka, ze namieso kvalitnych clankov mame priemerne videa, pri najlepsom. Na youtube je latka velmi vysoko a nikoho, kto vie co i len trocha anglicky, bohuzial videa z mtbiker neohuria. Keby ste venovali tolko casu jednemu clanku, kolko venujete videu bol by urcite dokonaly. Ved staci pozriet pocet palcov hore na clanky a kolko palcov hore dostavju videa. Cital som tu vela dobrych clankov, nevymyslajte vymyslene, robte to co funguje a ste v tom dobri. Tiez mnostvo autorov ktori by prispeli vedomostami, skusenostami a boli ochotni napisat clanok je viac ako tych, co sa radi pretrcaju pred kamerou. Mate tu zakladnu cyklistickych odbornikov v celnoch fora o ktorych sa ostatnym moze len snivat. Este k tomu aj radi pisu a mnohi to ja vedia. Tak to vyuzite! Kazdy clovek co rozumie problematike je schopny napisat dobry clanok. Na dobre video treba talent, je to umenie a to tu bez urazky chyba. Ja som vystudoval obrazovu a zvukovy techniku, praca s kamerou by mala byt moje povolanie, ale nie je. Lebo nemam talent ja si to kludne priznam a necham to ludom co ho maju. Priemeru je vsade dost.

Samozrejme mozes sa k tomu postavit sposobom " je to moj web moje podnikanie urobim si s nim co chcem" . OK, ale nezabudaj, ze si sa dopracoval tam kde si, vdaka ludom co sem chodia. To cim je tento web specialny je komunita, nie jeho vzhlad, clanky, videa, tovar alebo majitel.
Tieto riadky pisem len pre to, ze viem ze sa nad tym zamyslis a pomozu ti urobit spravne rozhodnutia, byt to akykolvek iny web, kaslem na to a nebudem si drat klavesnicu. Drzim palce.
19.01.2021 - 01:54:26
213
Mne chýba tlačidlo FOTO. Každodenný rituál - príchod do práce, káva do ruky, klik na nové foto :)
19.01.2021 - 07:22:51
07
Kenai napísal:
Ak chces mat istotu, ze nieco robis pre uzivatelov a vyhnut sa flustracii z ich nespokojnosti s novinkami, staci dat anketu uplne jedoducho: stara vs nova Po tyzdni podla vysledku budes vediet ci napredujes, alebo si uz v devolucii. A tiez zavres usta stazovacom.

- vacsina ludi, ktori na tuto stranku pridu, nie je ani registrovana
- drviva vacsina ludi, ktori si stranku prezeraju, si pasivni navstevnici (nevytvaraju obsah, iba ho konzumuju)
- este aj z tych registrovanych vytvara verejny obsah na stranke len velmi male percento navstevnikov
- Menej ako 23% ludi, ktori pridu na mtbiker pridu vobec navstivia toto forum (pomerovo voci inym sekciam je sila fora len cca 9%, ked sa divame na pouzivatelov)
- 45% navstevnikov webu za poslednych 30 dni su novi navstevnici (nova cookie - storuje sa na 2 roky, takze potencialne aj novy device, ale to percento bude stale vysoke). Nemaju na stranke retenciu, nemaju predstavu, aky bol stary vzhlad, nemaju skratka nazor.

Tak mi, prosim ta, vysvetli, ako moze verejna anketa o zmene na webe byt akymkolvek sposobom relevantnym udajom o tom, co si skutocne mysli vacsina navstevnikov stranky.

A to ani nehovorim o klasickom probleme ankiet (tych, ktore uz su skutocne nastavene tak, aby sa vyjadrila prave raz cela kohorta) a teda, ze by sme mali odlisovat, co si navstevnici myslia, ze robia, a co aj skutocne robia. Lebo ankety zistuju len to prve. To druhe my nastastie vieme zistit, bez pytania sa.

Ono to v skutocnosti funguje presne naopak. Ludia, ktori na tejto stranke su aktivni, boli prefiltrovani tym, aka ta stranka doteraz bola. Keby doteraz bola pre nich nepouzitelna, tak by tu teraz neboli. Ak by bola zle pouzitelna, boli by menej aktivni. Co ale nevieme je, aki useri by tu mohli, keby ten web fungoval inak.
Pytat sa na nazor na zmeny pouzivatelov verzie pred zmenou je praveze extremne zavadzajuce a neobjektivne, pretoze maju silny bias (predispoziciu, navyk) voci predoslej verzii. Je velmi tazke pytat sa aktivnych userov na nazor tak, aby vystupy boli relevantne. Chce to spravne klast otazky, a dobre citat medzi riadkami a je okolo toho vybudovany cely ekosystem zvany "jobs to be done", ak mas chut sa vzdelavat, zacni napr. TU.
Vy ste uz svoju sancu stat sa clenom komunity dostali, mozno by sme chceli dat sancu aj tym, ktory ju este nemali.

Mas pravdu v tom, ze ak chceme (pouzijem tvoj vyraz) "zavriet usta stazovacom", riesenie je jednoduche. Pytat sa na nazor "stazovacov" a vsetko robit podla nich. Problem ale je, ze minieme vela energie a casu (a teda, v neposlednom rade aj penazi) a s istotou vieme len to, ze tu budu ti isti ludia, ako doteraz.
Lenze, naco potom vobec zmenu robit? A kam by to dlhodobo viedlo? Kolko ludi, si myslis, ze si zatial nastavilo ine pozadie fora vs kolko ludi bolo odvcera obeda skutocne prihlasenych na fore?

Takze ti dakujeme velmi pekne za radu, ako mat istotu, ze napredujeme.

My samozrejme nemame istotu, lebo recept na nu neexistuje, ale snazime sa odnavigovat napriec faktormi najlepsie ako sa da a jednu vec ti mozem uprimne povedat, a to je, ze ultimatnym cielom je aby web rastol, a cyklisticka komunita spolu s nim. Nie bez nej. Nikomu, s kym sa denne bavim, nie je jej nazor lahostajny.
A aj ked nahodou neodpisujeme na kazdy prispevok v tejto teme, to neznamena, ze to necitame. Prave naopak, citame to tu a pokial nazor obsahuje aj nejake vysvetlenie, ktore za nim stoji, zaznacime si ho, lebo je uplne prirodzene, ze nas je vo firme len niekolko ludi, a nedokazeme sami mysliet na vsetky sposoby, motivacie a technologie, akymi sa web pouziva. A cim viac dat mame, a to je aj tych subjektivnych, tym lepsie sa budeme vediet v buducnosti rozhodnut.
To, co sa tu pise, je ale len velmi mala cast tychto dat, a clovek, ktory si cita len tuto temu, a nevidi ostatne veci, na ktore sa divame my a berieme ich do uvahy, moze mat velmi skreslene predstavy o tom, ake vsetky tieto faktory su.
Dokonca by som povedal, ze nazoru ludi tu vo fore davame nepomerne silnejsiu vahu, nakolko user z komunity ma pre nas vyssiu hodnotu, Ale este raz si, prosim, pozri uvod tohoto mojho prispevku, aby si mal predstavu, o akom segmente ludi sa tu bavime oproti celku.
To, ze naozaj nikomu nechceme kazit zazitok z fora, je dufam podciarknute aj tym, ze sme ho skutocne nijak nechceli menit. Hlavicka stranky sa ale musela menit vsade, a nakolko ine sekcie prechadzaju zmenami, verim, ze pochopite, ze aspon toto sme zmenit museli, aby to dokopy davalo zmysel.

Co sa tyka videa, Kenai, ja mam s tvojimi nazormi vseobecne taky love-hate relationship. Na jednej strane sa nad vecami velmi intenzivne zamyslas (vid. cyklisticka legislativa), kiezby to kazdy aktivne robil, a verim, ze sa snazis pristupovat objektivne k temam, no zaroven mam pocit, ze nechavas svoje osobne preferencie neskutocne ovladat to, ktore veci vidis, a ktore sa rozhodnes ignorovat.
Nase videa SU uspesnejsie, a maju vacsi absolutny dosah (ano, vdaka youtube) na cyklistov na Slovensku. To je proste fakt. A mozeme pisat milion kvalitnych clankov, bohuzial, k rovnakemu zasahu sa nikdy nedopracujeme (1, 2). Preto sa snazime robit oboje. Pisu sa aj clanky, a robia sa aj videa, a tak nejak verime, ze clovek, ktory o ne nema zaujem, je natolko sposobily, ze si ich jednoducho neotvori. A moze nam pisat, ze sa mu nepacia, kolko chce, ale skutocnym feedbackom na ich kvalitu je pre nas najma to, ako sa vyjadri vacsina ludi, a ta sa nam vyjadruje momentalne tym, ze nase videa pozeraju.
Ja sa rovnako mozem stazovat na to, ze Led Zeppelin je hudobne daleko vyspelejsi autor nez One Direction a uroven hudby sla dolu vodou, ale fakt, ze dnes daleko viac ludi chce pocuvat to druhe, tym nezmenim.
Ja som, co sa tyka spravania na webe, v tomto rovnaky ako ty. Videa nemam rad, lebo vyzaduju zvuk (a bud ho nemam, nemozem byt nahlas, alebo mam pusteny ten Zeppelin:)), a radsej by som cital. Rovnako na weboch, ktore to umoznuju, mam zapnuty dark mode, a zrejme by som si ho zapol aj tu, keby bol. Ale neignorujem fakt, ze vacsina ludi preferuje videa a keby bol na vyber iba dark mode alebo iba light mode, pravdepodobne by stranka bola uspesnejsia s tym druhym.

P.S. Ta tvoja uvodna anekdotka s domovnickou mi pripomenula isteho slovenskeho politika, ktory ma tendencie presne takymito "tahmi" sa vyjadrovat v naivnej viere, ze humorny a ludsky podany pribeh zo zivota, s ktorym sa ludia lahko dokazu zzit, zakryje fakt, ze sa vlastne nejedna o skutocny argument, a vlastne ani o skutocne dobre prirovnanie, ale skor zavadzanie. Trochu ma to sklamalo. Ale vzdy daleko vecnejsia diskusia nez pan pred tebou:), takze vlastne vdaka za input.

dragoonko: je pravda, ze preklik na sekciu foto zmizol z hlavneho menu, doplnime este ale maly widget fotiek dole na uvodnu stranku, nakolko zoznam poslednych foto bol aj v predoslej verzii uvodnej stranky velmi klikany, napriek jeho umiestneniu tzv. below the fold, cize bolo potrebne skrolovat. A ak je to skutocne jediny dovod, preco na stranku chodis, mozes pripadne otvarat rovno stranku fotiek a hlavnu stranku uplne skipnut.
19.01.2021 - 07:41:50
1019
neviem ci to tu bolo spomenute, ale musi tvorit 1/2 screenu baner "priprav sa na nove zazitky"? Rozlisenie mam 1980x1080.
Ostatne veci zatial OK. V noci spim, Necumim do monitora, Takze aj ta bledsia farba moze byt.
Príloha:
Capture.JPG
Capture.JPG 477.6 KiB thumb_up0thumb_down

19.01.2021 - 07:58:36
02
aby som nebol ten, čo sa ozve len keď je nespokojný, sekcia komunita sa mi páči, musíme prijať fakt, že čo voľakedy bola celá stránka mtbiker je teraz komunita. Ako som včera vyplnil tie boky obrázkom tak zisťujem, že tie zmeny sú k lepšiemu, a to nemám rád zmeny. Už len by som poprosil ten dark mode (Používam ho skoro všade, okrem FB, kde je totál naprd - takže taký ho neurobte :) ) a ešte by som poprosil zrušiť ten rámik na košíku a cene v pc verzii a zjemniť tú oranžovú guľu v mobilnej verzii. Oboje aspoň ak je košík prázdny
19.01.2021 - 08:06:29
03
keyboard_arrow_up