Gramari neusetria na vahe praveze nic, druha polovica tvrdenia samozrejme pravdiva, skor to bolo myslene, ze ked sa niekto chce odlisit od stada, tak uprednostni Campu pred Shimanom, nieco ako ked sa vyseriem na downsizing-ove malolitrazne turbo z VW alebo PSA koncernu, ale idem do atmosfery z Japonska...
Ked sa na to pozerame z pohladu odlisenia sa, nemyslim si, ze by Campagnolo bolo niecim vynimocne. Ano, bicyklov osadenych s Campagnolo je v porovnani so Shimanom alebo Sramom sice menej, ale stale su to bicykle s kompletnou sadou od jedneho vyrobcu, co je vlastne riesenie pre "stado".
Ak sa chce niekto vazne odlisit, kombinuje od roznych vyrobcov, mimo velkej trojky, napr. kluky od White industries, radenie, prehadzovac,presmykac, kazeta od MicroShift, brzdy TRP, a pod.
Gramari neusetria na vahe praveze nic, druha polovica tvrdenia samozrejme pravdiva.
Hej, ale preto tam je pomlčka a nie bodka (pretože Campagnolo odľahčí iba peňaženku). Campagnolo nie je v ničom lepšie než konkurenti, skôr naopak, iba niektorí argumentujú vzhľadom (s čím si dovolím nesúhlasiť) a komfortom pák. No potom je tu skupinka "ortodoxných", ktorí zastávajú názor, že bicykel musí byť vyskladaný iba z komponentov z Talianska...
Základom je dostupnosť a servisovateľnosť dielov. Shimano dobilo svet a aj taliani siahnu po ňom, Cipollini svoje bicykle ktore prezentuje ma vsetky na Shimane.
Pri n+1 bicykloch to nemusi byt az taky problem trochu si pockat
Za tu cenu mozem dat na gravela SRAM Force eTap AXS a este 800e usetrenych vo vacku na pivo, pri ktorom mozem rozjimat o tom ze 1x13 by zo mna oproti 1x12 aj tak lepsieho cyklistu neurobilo
blackman Potom mozme rovno pokracovat v downgrade na niektoru zo Shimano 1x11 gravel sad. Mimo civilizacie je aj tak lepsie spolahnut sa len na cisto mechanicke sady .
Campu mám veľmi rád ,vyhovuje mi ergonómiou aj dizajnom ale...môj súčasný bike je na Shimane. Prečo ? Campa zaspala, ich nekompatibilita s inými kazetami a svojím špeci orechom je obmedzujúca pri výbere zapletených kolies (to je už dávnejšia vec) + neponúka alternatívu dostupnejším sadám konkurentov s kotúčovými brzdami a nižšie sady všeobecne . Voľakedy bola lepšia voľba kúpiť Xenon ako Soru za rovnaké peniaze teraz nižšie sady neponúkajú. Namiesto toho len prihadzujú koliečka. Dobrý výrobca je ten kto v nižších cenovkách poskytuje najlepší výkon , pri top modeloch je na kvalitu dosť priestoru.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Je taky rychly ako su rychle jeho nohy ?
Nie je to motorka ?
Máš pravdu... Len fajnsmekri si ich vylepsia Campou.
Ak sa chce niekto vazne odlisit, kombinuje od roznych vyrobcov, mimo velkej trojky, napr. kluky od White industries, radenie, prehadzovac,presmykac, kazeta od MicroShift, brzdy TRP, a pod.
Hej, ale preto tam je pomlčka a nie bodka (pretože Campagnolo odľahčí iba peňaženku). Campagnolo nie je v ničom lepšie než konkurenti, skôr naopak, iba niektorí argumentujú vzhľadom (s čím si dovolím nesúhlasiť) a komfortom pák. No potom je tu skupinka "ortodoxných", ktorí zastávajú názor, že bicykel musí byť vyskladaný iba z komponentov z Talianska...
Nejde ani tak o peniaze ako o to, ze ked sa to dok*rvi, ci nebudes cakat na nahradny diel mesiace....
Pri n+1 bicykloch to nemusi byt az taky problem trochu si pockat
Za tu cenu mozem dat na gravela SRAM Force eTap AXS a este 800e usetrenych vo vacku na pivo, pri ktorom mozem rozjimat o tom ze 1x13 by zo mna oproti 1x12 aj tak lepsieho cyklistu neurobilo
jooooo