Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
A co si to objednal?
Nevie niekto cim zalepit keramiku? Ci co to je.
Niekdaj som raz kupoval z bazaru a jeden prisiel takto. Predajca bol kkt takze mi taky ostal. Nerad by som vyhodil
Poradte tmavšiu/tmavú kávu, aj decaf može byt.
Niekdaj som raz kupoval z bazaru a jeden prisiel takto. Predajca bol kkt takze mi taky ostal. Nerad by som vyhodil
Sekundak nie je optimalne riesenie, rel. nizka pevnost a nevyplna spary, ktore casto pri rozbitej keramike su (chybajuci material alebo zle zapolohovanie). Idealny je dvojzlozkovy epoxy, ten vie vyplnit aj velke spary, vytvrdzuje v celom objeme a nezmrstuje sa. Ked sa daju casti fixovat napr. elektrikarskou izolacnou paskou (je pruzna, vie pritlacit lepene kusy), je lepsi epoxy s dlhsou dobou vytvrdzovania, napr. 10min a viac. Vtedy je dost casu ulomky pekne "vyskladat" a prebytocny epoxy vytlaceny zo spoja docista vyutierat vatovym tamponom namocenym v acetone (riedidlo C6000) alebo isopropyle. Ak sa casti fixovat nedaju a treba ich pocas celej doby vytvrdzovania drzat v ruke, vtedy treba pouzit 5min. epoxy a konat rychlo (vatove tampony a riedidlo pripravene po ruke), pripadne poziadat 2. osobu aby prebytok lepidla pekne utrela/vycistila. Vysledkom je perfektny, cisty a pevny spoj (ak sa vsetko spravi, ako sa ma).
scarinko, ďakujem.
Poďakujem si sám.
Poradte tmavšiu/tmavú kávu, aj decaf može byt.
warloo93 presne tento som aj ja predcasom kupoval na zaklade peterg. Na espresso je pre mna pouzitelny len 1no presne nadstavenie hrubosti a musim doladit gramaz, to sa mi moc nepaci a uz iba na alternativu pouzivam. Vychadza ti to tak isto? Ale nelutujem kupy za tu cenu absolutne, a Dakujem !
Zatial skušal som len 2krát, ale +-bude tak ako píšeš.
peterg presne, nie je to vyhra na espresso ale dá sa stým spravit ok shot. Tie 2 kávy čo som zatial stihol spraviť boli lepšie ako s rossim.
Na dobry decaf som aj ja zvedavy.
maho
Podla mna všetky tie malé konické hračky majú cca stejné mletie(lelit,graef,xeoleo atd). Aj mne trošku hádze kamen, ale mám takú teóriu že konické kamene tolerujú viac nepresnosti ako ploché. Tiež pozerám po JX-Pro, preto som kúpil ručnú. Uvidím či ma bude bavit každé ráno točiť
Naked paka ?