Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chla***** mi tam premrzli a chceli ist spat.
Ked sa tu pise o tom okoli neviete co malo byt od tych "domov" smerom ku Kosarisku na konci kamenolomu nalavo je zarastena asfaltova cesta su na nej aj zvodidla. Staca sa smerom nazad na kamenolom. K comu sluzila? Je zakreslena aj v mapy cz.
Praveze sa ta cesta zataca prudko do kopca a na jej konci je vyhlad na kamenolom myslim. To je slepa cesta. Akoby tam v case budovania tej cesty niekto planoval postavit dom.
Hore na kameňolom sa ide inou cestou, touto by ma to veru ani nenapadlo a ešte na bic, ale tak ITO je náš vzor v turistike s bic, teraz už aj s prvkami horolezectva 🤪 O tom dome som nevedel, len tá cesta vykazuje parametre ako iné cesty v iných lomoch, som si len tipol 😇
Vcera ked som siel od Cesty mladeze na Kacin som si vsimol, ze vjazd do minilomu po lavej strane bol zasypany a je tam teraz val. Neviete nahodou, ci sa tam nechysta vytvorenie jazierka/nadrze?
Hore na kameňolom sa ide inou cestou, touto by ma to veru ani nenapadlo a ešte na bic, ale tak LTO je náš vzor v turistike s bic, teraz už aj s prvkami horolezectva ? O tom dome som nevedel, len tá cesta vykazuje parametre ako iné cesty v iných lomoch, som si len tipol ?
Ani ja som nevedel /aj rozne veci o tom typkovi/ to som sa obcas dozvedal pri roznych rozhovoroch ludi, co pravidelne navstevovali bud chatu Cementarku, alebo Ztrateny kut.
Inak ano, na hornu vyhliadku sa ide od cervenej TZ , ale naco by som sa teperil pomaly 30km naokolo, ked mozem vyliezt 10m .. bol som to skumat , asfalt skoncil, ale este kusok dalej sa dalo ist po zvaznici /nejake velke balvany na nej boli/ az skoncila. A ja sa nerad vraciam
Vcera ked som siel od Cesty mladeze na Kacin som si vsimol, ze vjazd do minilomu po lavej strane bol zasypany a je tam teraz val. Neviete nahodou, ci sa tam nechysta vytvorenie jazierka/nadrze?
Tusim uz koncom decembra to tam spravili , jazdim tade casto, tak som ich vymakol hned ten den .. urcite dake jazierko. Diviaci su ale teraz isto smutni, mali tam paradne ryzovisko.
To je bezna cykloturistika .. ja som bajk niesol len chvilu. Potom som ho tahal. A boli tam stromceky/korene, bez ktorych by bol problem, tak preto to nedoporucujem kazdemu. Resp. aby som bol presnejsi, ani sebe to nedoporucujem .. Ale tak bajk je turisticka pomocka, pomocou ktoreho sa da ist dalej a lahsie. Ako palicky.
Predmetom zákazky sú stavebné práce spočívajúce v úprave nevyužívaného podmáčaného priestoru, ktorý v súčasnosti nie je kvôli vysokej vlhkosti zeminy pochôdzny. Práce spočívajú v premiestnení zeminy ktorá bola navezená na pôvodné kamenné podložie uzavretého kameňolomu, ďalej vytvorenie hrádze a bočného valu z tejto zeminy, realizácie betónových v mieste, kde potok prechádza popod cestu a napojenie prívodnej rúry ztohto miesta /jednoduchý nápustný objekt/. Ďalej z utesnenia hrádzky ílom a z výstavby výpustného mnícha, ktorý môže byť realizovaný prefabrikátom, alebo vymurovaný.
Takze bude z toho jazierko. Iniciativy na zachytavanie vody v krajine sa mi pacia. Este keby sa tak v tom lome pri Medenych Hamroch nejake jazierko spravilo.
Edit: Podla katastralnej mapy vlastnia pozemky pod lomom Lesy SR. Aka je asi sanca, ze by sa chytili napadu vytvorit lomove jazierko?
Ani ja som nevedel /aj rozne veci o tom typkovi/ to som sa obcas dozvedal pri roznych rozhovoroch ludi, co pravidelne navstevovali bud chatu Cementarku, alebo Ztrateny kut.
Inak ano, na hornu vyhliadku sa ide od cervenej TZ , ale naco by som sa teperil pomaly 30km naokolo, ked mozem vyliezt 10m .. bol som to skumat , asfalt skoncil, ale este kusok dalej sa dalo ist po zvaznici /nejake velke balvany na nej boli/ az skoncila. A ja sa nerad vraciam
Ja som z fora pochopil, ze mas radsej oslovenie ITO
teraz neviem, ci pises o to postavenom dome, abo o tom, co sa len planovalo stavat v kamenolome, ten som myslel ja...
inak na tu hornu vyhliadku sa da pekne vyslapat zo spodu kamenoloma, je to asi 2,5 km
Ano, ten , co sa mal stavat hore, ako konci asfaltka. On sa tusim mal postavit tam, kde je teraz vyhliadka a cesta sa malavyrobit az tam, aspon sa mi tak mari, ze to vyzeralo, ze uz-uz to skoro dokoncili /ked som siel az na koniec .. konci dalej, ako asfalt/. No, hej .. 2.5km .. nevynesies radsej 10m ? .. ale nie, to ked uz cesty poznas, tak treba aj nieco nove. Uz som preskumal aj tu, co ide po hrane .. od vyhliadky ked sa vracias, kusok za maringotkou dolava .. dost velka cesta, ale tusim slepa a uz asi aj zahatana popadanymi stromami. A velmi pekny kusok cesty je zhora az k trampskej chate, co je dalej, smerom k Draciemu hradku, resp. su tam dve, ci tri .
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Po tej asfaltke sa inak da vyjst hore, ale treba kus bajk vyniest /ale nie je to uplne easy, tak nedoporucujem kazdemu/
U teba si to predstavujem asi nejak takto ?
Inak ano, na hornu vyhliadku sa ide od cervenej TZ , ale naco by som sa teperil pomaly 30km naokolo, ked mozem vyliezt 10m
Tusim uz koncom decembra to tam spravili , jazdim tade casto, tak som ich vymakol hned ten den .. urcite dake jazierko. Diviaci su ale teraz isto smutni, mali tam paradne ryzovisko.
To je bezna cykloturistika .. ja som bajk niesol len chvilu. Potom som ho tahal. A boli tam stromceky/korene, bez ktorych by bol problem, tak preto to nedoporucujem kazdemu. Resp. aby som bol presnejsi, ani sebe to nedoporucujem
Tiez ma to zaujalo ked som si to vsimol, az som nasiel toto: http://ba-lesy.sk/vismo/dokumenty2.asp?id_org=451035&id=5178
Popis zakazky je pomerne jednoduchy:
Edit: Podla katastralnej mapy vlastnia pozemky pod lomom Lesy SR. Aka je asi sanca, ze by sa chytili napadu vytvorit lomove jazierko?
SHMU uz zas upravil predpoved, mraz a snezenie posunuli na stvrok
Inak ano, na hornu vyhliadku sa ide od cervenej TZ , ale naco by som sa teperil pomaly 30km naokolo, ked mozem vyliezt 10m
Ja som z fora pochopil, ze mas radsej oslovenie ITO
teraz neviem, ci pises o to postavenom dome, abo o tom, co sa len planovalo stavat v kamenolome, ten som myslel ja...
inak na tu hornu vyhliadku sa da pekne vyslapat zo spodu kamenoloma, je to asi 2,5 km
Ano, ten , co sa mal stavat hore, ako konci asfaltka. On sa tusim mal postavit tam, kde je teraz vyhliadka a cesta sa malavyrobit az tam, aspon sa mi tak mari, ze to vyzeralo, ze uz-uz to skoro dokoncili /ked som siel az na koniec .. konci dalej, ako asfalt/. No, hej .. 2.5km