na SPD som sa prvý krát odvážil cez leto 2020, odvtedy odjazdené cca 800km bez pádu. Za posledné dva výjazdy, dva elegantné pády v nulovej rýchlosti, zrazu som nevedel vycvaknúť.. na každého to príde, hoci aj po 800km
Dakujem za rady a skusenosti. Prvy vyjazd bez padu, ale mal som na male pri zastavovani a otacani sa o 180stupnov. Zabocil som prudko dolava, ze sa zvrtnem na nohe, ltt som ju stihol vypnut 😂
Mne sa nestalo, ze by som zabudol vycvaknut napr na krizovatke. Ale stalo sa mi asi dvakrat, ze ked som isiel do prudkeho stupania a uz som stracal rychlost, z roznych dovodov, ze som jednoducho nevedel vycvaknut, nemal som rutinu v kratkom odlahceni nohy, alebo som uz mozno stratil silu a koordinaciu. Kazdopadne ked ides silou do zaberu, vycvakava sa velmi tazko. A este sa mi stalo na spd-sl, ze som vycvakol a potom si este polozil nohu na pedal a trochu sa akoby zasekla, nastastie vzdy som to skorigoval. Na klasickom spd to myslim nehrozi.
S tým prudkým stúpaním do kopca je to aj dobra motivácia 😁ja tiež ako začiatočník s spd. Keď idem do kopca, tak si furt v hlave hovorim, ze nemôžem zastaviť (alebo ísť moc pomaly)a musím slapat lebo sa nestihnem vypnut a ľahne na zem 😁
Kokos to bol dobrý kolega. Ja som sa zdrbal na križovatke nedávno po 15 rokoch čo používam SPD. Mal som nové pedále a nastavená na silno. Našťastie som padol na chodník a nie na auto vedľa.
Chcel by som sa spýtať, keďže som nikdy nemal SPD a rozmýšľam nad tým a už sa o tom bavíte. Našiel som takéto tretryhttps://www.decathlon.sk/cyklisticke-tretry-rc-100-id_8403016.html cena je pre mňa zaujímavá, pretože ak by som zistil, že to nie je nič pre mňa,tak tých 35€ nejak oželiem. Má s tým niekto skúsenosti?
Ja som kupil tiez zatial len na skusku, ci ma to bude bavit - nejaky lacny model od Shimano za 48.90 tu https://www.bicyklomposlovensku.sk/tretry-shimano-shme100-cierne-vel46/
Velkost treba kupovat minimalne o cislo vacsiu, mam to tak aj na enduro tretrach od shimano a este ma trochu tlacia. Tieto mtb mi ale vcelku sadli o cislo vacsie. Na nohe to drzi super, aj ked maju len 2 velcro pasy na zapnutie. Aka bude zivotnost este len uvidime. Oproti tym z decathlonu maju viac perforovanu podrazku, tak snad budu menej smykat na blate.
ja sa tretier akosi bojim - ze sa vyplestim ...
PS 2 - pocuje chlapi ma niekto 650B gravel - a ked tak na akom rame - davate 650B kole do 28 palvoceho ramu , alebo mate custom ram na 27,5 ... ma doma zoper 27,5 koies ...
dottore Pre mna bol najhorsi prvy vyjazd,prvych par metrov,ze mam nohy napevno.Taky divny pocit.A zdrbal som az neskor,lebo som bol nauceny zastavit a dat dole nohy.Teraz to uz robim automaticky s par sekundovym predstihom.Dokonca na obycajnych pedaloch sa "vypinam"
A k tym 650b ,ja ich mam na rame na 26" kolesa a mam tam este cca 1,5cm miesta.Vidlica je tiez na 26". Pozri v profile.
Pamata si niekto pedale Onza? Ficali cca v polke 90tych. Vsetky mainstreamove americke znacky ich davali na drahsie modely. Boli o dost mensie ako spdcka a miesto pruzin mali take elastomerove bloky dodavane v roznych stupnoch priesvitne najmaksie, cierne najtvrdsie. Nech ste dali akekolvek, z casu na cas sa proste tak zahryzli ze clovek sa musel zrubat aby sa vypol. Kamos mi raz pozical jeho bajk na Onzach na jednu casovku do vrchu. Trat som poznal tak som sily rozlozil ze v cieli som dal total shutdown. Proste som uz nevladal vycvaknut, iba som citil v pade do strany ako ma dva pary ruk schmatli za tricko a spolu aj s bajkom dvihli a jemne zlozili vedla cesty do lopuchov. To som mal vtedy 65 kil aj s bajkom. ?
ja sa tretier akosi bojim - ze sa vyplestim ...
PS 2 - pocuje chlapi ma niekto 650B gravel - a ked tak na akom rame - davate 650B kole do 28 palvoceho ramu , alebo mate custom ram na 27,5 ... ma doma zoper 27,5 koies ...
Ja si prehadzujem kolesa na rame Quint Gravel. Hodil som si tam Panaracer Gravelking SK siroke 48mm a v pohode sa tam vosli.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
nic sa nestale len sa budu rehotat
Velkost treba kupovat minimalne o cislo vacsiu, mam to tak aj na enduro tretrach od shimano a este ma trochu tlacia. Tieto mtb mi ale vcelku sadli o cislo vacsie. Na nohe to drzi super, aj ked maju len 2 velcro pasy na zapnutie. Aka bude zivotnost este len uvidime. Oproti tym z decathlonu maju viac perforovanu podrazku, tak snad budu menej smykat na blate.
A k tym 650b ,ja ich mam na rame na 26" kolesa a mam tam este cca 1,5cm miesta.Vidlica je tiez na 26". Pozri v profile.
Ja si prehadzujem kolesa na rame Quint Gravel. Hodil som si tam Panaracer Gravelking SK siroke 48mm a v pohode sa tam vosli.