corsair akú to ma výhodu oproti 3sp Nexusu? Váha aj cena viac menej rovnaká (1400g, 60e). Rozsah menší, akurát nepotrebuješ radenie, ale neviem či to radenie kopnutím nie je otravnejšie...
Inak, moja žena má už 12 rokov mestský bicykel na 8sp nexuse a inu prehadzovačku už nechce. Tak jej teraz idem skladať MTB s 11sp Alfine. Sám som zvedavý, ako to pôjde. Naväčšie sklamanie mojej ženy bolo, že k Alfine11 neexistuje gripshift.
Výhoda? Žiadne lanko a väčšia frajerina. A žiadny servis
alfine sa ti rozsype ked nedodrzis odporucania o pomere pastorku a prednej pily, 39:20 je minimum, vtedy mas najlahsi prevod 1:1
na transcontinental race pred par rokmi sa takto rozpadol alfine11 na bromptone
Tak manželka nie je ani silnejší jedinec, ani neplánúje nejaké seriózne mtb jazdenie. Čo som čítal ja, tak by tam nemal byť rozdiel oproti nexusu 8 čo sa týka životnosti a ten jej už drží 12 rokov. A to som na tom jazdil aj ja s detskou sedačkou a 15kg bremenom a stúpania v stoji. Tam bol prevod 38/19. Na ten horský by som chcel 32/20, tak uvidíme. Vyjde ma to podobné prachy ako 1x11 deore, takže ma to nebude až tak mrzieť, keď to rupne.
Objednávané z Chain Reaction Cycles.
Cena: 156€ (aj s poštovným)
Podmienky: Žiadne zastavenie na colnici ani nič podobné.
Doba doručenia: Objednávané 27.2.2021 (sobota), doručené 4.3.2021. (štvrtok)
Je to na margo obáv, že z Anglicka môžu byť objednávky problémové, no minimálne CRC je v tomto ukážkové.
Objednaval niekto z anglicka aj z inych zdrojov ? Ci to skonci , alebo neskonci na colnici. Mozno tento CRC maju podchyteny, ze je ok, tak ho nechavaju prejst, alebo proste UK neriesia, max. tak nahodne ? Servis v UK bude asi problem uz teraz, vsak ? Myslim tftuned & podobne kompanie. Pripadne potom rozne loziskarne.
To viem, riesilo sa to tu, len ma to zaujima preto, ze ci to prejde colnicou lebo CRC je v zozname /cakal by som takto/, alebo preto, ze sa to neriesi.
Objednaval niekto z anglicka aj z inych zdrojov ? Ci to skonci , alebo neskonci na colnici. Mozno tento CRC maju podchyteny, ze je ok, tak ho nechavaju prejst, alebo proste UK neriesia, max. tak nahodne ? Servis v UK bude asi problem uz teraz, vsak ? Myslim tftuned & podobne kompanie. Pripadne potom rozne loziskarne.
Ja som objednaval s roznych eshopov a skoncilo to na colnici vzdy a boli to vsetko sumy do 100€. Ale nic som neplatil, vsetky poplatky spojene s colnym konanim plati eshop. Ja som neplatil nic. Akurat sa to zdrzalo na colnici cca. 3 dni (to zalezi ako rychlo im posles fakturu, potvrdenie objednavky, doklad o platbe atd...).
Objednal som mikinu, zaplatil DHL 10dph/clo+10popl eur. Napisal som Shopovi, ktory mi v sekunde dobropisoval 20 gbp. Upozornil som ho, ze to bolo v eur, uz len mavol rukou. Preco mi preplatil aj poplatok mi nie je doteraz jasne...
Daniel celkom fajn pedále tie CB STAMP1. Mám ich na starom bicykli a na nový som si povedal, že si čosi solídnejšie kúpim, tak hliníkové RaceFace Aeffect. Ale oproti CB sú riadne ťažké, zbytočne veľké a tŕne sú veľmi ostré, takže pri tlačení biku to dobre vie dobodať lýtko. Okrem toho mi v mrazoch pískali, takže som ich musel rozobrať a dať novú vazelínu asi po 500km.
Potom som kúpil namiesto nich kompozity HT..váha lepšia, ale opäť zbytočne veľké a tiež nebezpečne ostré tŕne...
Takže som sa opäť vrátil k CB STAMP1 - na výber 2 veľkosti , S mi ideálne vyhovuje, sú ľahké, nepískajú - Na prvých mám vyše 13 tisíc km a síce už majú vôľu ale sú ticho. A tŕne sú také menšie, takže nezrania tak moc nohu a okrem toho sa na nich dá noha aj trochu hýbať pri jazde.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Inak, moja žena má už 12 rokov mestský bicykel na 8sp nexuse a inu prehadzovačku už nechce. Tak jej teraz idem skladať MTB s 11sp Alfine. Sám som zvedavý, ako to pôjde. Naväčšie sklamanie mojej ženy bolo, že k Alfine11 neexistuje gripshift.
Výhoda? Žiadne lanko a väčšia frajerina. A žiadny servis
na transcontinental race pred par rokmi sa takto rozpadol alfine11 na bromptone
Hmotnosť v príslušnej téme.
Cena: 156€ (aj s poštovným)
Podmienky: Žiadne zastavenie na colnici ani nič podobné.
Doba doručenia: Objednávané 27.2.2021 (sobota), doručené 4.3.2021. (štvrtok)
Je to na margo obáv, že z Anglicka môžu byť objednávky problémové, no minimálne CRC je v tomto ukážkové.
https://www.chainreactioncycles.com/sk/en/customer-service/brexit-faqs
tam Ťa zastupuje CRC a oni aj dostanú colné potvrdenie
Ja som objednaval s roznych eshopov a skoncilo to na colnici vzdy a boli to vsetko sumy do 100€. Ale nic som neplatil, vsetky poplatky spojene s colnym konanim plati eshop. Ja som neplatil nic. Akurat sa to zdrzalo na colnici cca. 3 dni (to zalezi ako rychlo im posles fakturu, potvrdenie objednavky, doklad o platbe atd...).
Objednal som mikinu, zaplatil DHL 10dph/clo+10popl eur. Napisal som Shopovi, ktory mi v sekunde dobropisoval 20 gbp. Upozornil som ho, ze to bolo v eur, uz len mavol rukou. Preco mi preplatil aj poplatok mi nie je doteraz jasne...
Potom som kúpil namiesto nich kompozity HT..váha lepšia, ale opäť zbytočne veľké a tiež nebezpečne ostré tŕne...
Takže som sa opäť vrátil k CB STAMP1