Zdravím bikeri, aj napriek nepriaznivej situácií ohľadom nedostatku komponentov sa pokúšam zohnať nový bike na sezónu a budem mať príležitosť dostať sa ku Kellysu Swag 50 2021 tak by som rád vedel váš názor na ten bike, prípadne by ma zaujímalo či pri prechode z hardtailu na full pocítim veľký rozdiel v servise, respektíve či je o ten full oveľa viac starosti ako o hardtail. Ďakujem za každý ohlas.
09.03.2021 - 12:21:24
10
Neviem čo od toho bajku očakávaš ale ak prechádzaš z HT na enduro full s pružinou tak sa priprav na to, že sa bude niekoľko násobne horšie šlapať.
Samozrejme už len z princípu veci má full viac pohyblivých súčastí takže aj servis bude náročnejší a drahší. Viac súčiastok na servis = viac "starostí".

Ak máš ambície jazdiť bikeparky,alpy, fatru etc. tak je ten bajk rozumná voľba. Prvé na tom odídu ráfky a výplet, neskôr určite sedlovka.
Ostatná výbava je v rámci aktuálnej situácie dobrá.

No niečo mi hovorí, že po prechode z HT nevyužiješ ani polovicu potencionálu toho bajku.

Ale cyklistika je v prvom rade je o zábave a radosti tak ak sa ti ten bajk páči, máš na pravidelný, poriadny servis a myslíš si, že ti bude robiť radosť, tak si ho kúp.
09.03.2021 - 14:14:02
01
fuh, no prv som hľadal niečo skôr trailové, aby to šlo dobre hore kopcom aj dole a aby sa na tom dali absolvovať aj dlhšie celodenné výjazdy, takže logicky skôr Thorx, ale podľa recenzií a aj samotnej geometrie biku mi prišiel Swag 50 ako dobrá možnosť. No na fulle som nikdy poriadne nesedel, takže neviem úplne čo od toho očakávať a či je to najlepšia voľba. A čo sa jazdenia týka, tak lokálne singletracky poznám naspamäť, no s fullom by to predsa len asi bolo o inom a určite by som sa skúsil pustiť aj do bikeparkov, ale na druhú stranu, za cenu toho že servis a údržba budú náročnejšie a aj to šlapanie nebude zrovna ono, tak zrejme od toho fulla opustím. Prípadne ešte niečo takéto https://www.bigbike.sk/p/rock-machine-blizzard-trl-70-29-2021 kedže je to bike určený na traily, čiže niečo, čo by mi vyhovovalo zrejme viac. Každopádne ďakujem za rýchlu odozvu.
09.03.2021 - 18:27:11
01
Ja by som z tej udrzby az takeho strasiaka nerobil.A na tazsich trailoch a v parku si budes na fulle chrochkat blahom.
09.03.2021 - 21:38:08
12
keyboard_arrow_up